Projekt mumble

Mrufon
Reactions:
Posty: 2576
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 19:17
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 28 lutego 2011, 13:22

Mastug - nie ma sprawy, ale przygotuj taki dokładny opis jak czegoj. Ja jestem lamerem i przy trudnościach w ustawianiu programu odpadnę.

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Posty: 1546
Rejestracja: 03 grudnia 2009, 23:24
Polajkował: 6 times
Polajkowany: 5 times

Post autor: mastug » 28 lutego 2011, 13:56

ok - przygotuję - dziś wieczorem wklęję to tego wątku

Mrufon
Reactions:
Posty: 2576
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 19:17
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 28 lutego 2011, 14:02

Jesteś niezwykle uprzejmy mastugu. Niech ci bogowie tą Hoefflichkeit w dzieciach wynagrodzą ;)

ghasta
Reactions:
Posty: 2334
Rejestracja: 29 września 2010, 23:48
Polajkowany: 1 time
Kontakt:

Post autor: ghasta » 28 lutego 2011, 14:16

niech Askabadan pomoże ci w ukończeniu tego zadania


Mrufon
Reactions:
Posty: 2576
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 19:17
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 28 lutego 2011, 15:59

Hehehe, Saraschanda może? :)

Wiadomość doklejona:
Ktoś wie cokolwiek o komunikatorze VooDoo? Kolega powiedział, że daje radę, że można przy jego pomocy spokojnie grać. No i ma tę zaletę, że jest z wizją.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2011, 15:59 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Posty: 1546
Rejestracja: 03 grudnia 2009, 23:24
Polajkował: 6 times
Polajkowany: 5 times

Post autor: mastug » 01 marca 2011, 00:56

ze strony:
http://www.rptools.net/index.php?page=downloads#MapTool

ściągnąć plik:
maptool-1.3.b84.zip

wypakować plik z zipa (np do katalogu: maptool-1.3.b84)

uruchomić plik:
Launch MapTool.bat

wybrać z menu
plik->połącz z serwerem

username: wpisać login - najlepiej z forum
password: KRYSZTALYCZASU
role: Player

Zakładka RPtools.net
znaleźć i wybrać "mastug"
i wcisnąć "OK"

i to tyle jeśli chodzi o połączenie z serwerem (tzn będzie możliwe jak będę miał odpalony komputer z uruchomionym serwerem maptoola )

tu jest tutorial jak korzystać z chata i generatora rzutu kostek:
http://www.rptoolstutorials.net/videos/ ... _Dice.html

Mrufon
Reactions:
Posty: 2576
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 19:17
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 01 marca 2011, 08:27

Ok, thx. Na kiedy ustawiamy test?

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Posty: 1546
Rejestracja: 03 grudnia 2009, 23:24
Polajkował: 6 times
Polajkowany: 5 times

Post autor: mastug » 01 marca 2011, 09:54

może na czwartek na 22:00 ?

Mrufon
Reactions:
Posty: 2576
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 19:17
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 03 marca 2011, 10:09

Launch MapTool.bat
Nie odpala się, to plik wsadowy, nie chce wystartować z żadnego bat-a.

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Posty: 1546
Rejestracja: 03 grudnia 2009, 23:24
Polajkował: 6 times
Polajkowany: 5 times

Post autor: mastug » 03 marca 2011, 10:16

to spróbuj bezpośrednio uruchomić
MapToolLauncher.exe

jak to nie pomoże to będziemy dalej kombinować

Mrufon
Reactions:
Posty: 2576
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 19:17
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 03 marca 2011, 10:18

Pojawia się maptoollauncher settings, naciskam OK i okienko znika, nie dzieje się nic... :(

ghasta
Reactions:
Posty: 2334
Rejestracja: 29 września 2010, 23:48
Polajkowany: 1 time
Kontakt:

Post autor: ghasta » 03 marca 2011, 10:21

Po instalacji zrób restart kompa.

Btw - wczoraj z użyciem lutownicy, taśmy, kalafonii i drugiej pary (starych) słuchawek z działającym jackiem naprawiłem swoje. Teraz mam kawałek białego kabla z białym jackiem do czarnych słuchawek :). Działa mikrofon i oba nauszniki.
C:V

Mrufon
Reactions:
Posty: 2576
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 19:17
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 03 marca 2011, 10:24

No to masz dziś okazję dołączyć aktywnie do testów.

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Posty: 1546
Rejestracja: 03 grudnia 2009, 23:24
Polajkował: 6 times
Polajkowany: 5 times

Post autor: mastug » 03 marca 2011, 10:28

może być problem z wersją javy - jeśli nie chce się uruchamiać spróbuj pobrać najnowsza z tej strony:
http://www.java.com/pl/

Mrufon
Reactions:
Posty: 2576
Rejestracja: 18 stycznia 2009, 19:17
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 03 marca 2011, 10:40

Oki, poszło po instalacji. Thx

ODPOWIEDZ