Strona 3 z 5

: 28 lutego 2011, 13:22
autor: Mrufon
Mastug - nie ma sprawy, ale przygotuj taki dokładny opis jak czegoj. Ja jestem lamerem i przy trudnościach w ustawianiu programu odpadnę.

: 28 lutego 2011, 13:56
autor: mastug
ok - przygotuję - dziś wieczorem wklęję to tego wątku

: 28 lutego 2011, 14:02
autor: Mrufon
Jesteś niezwykle uprzejmy mastugu. Niech ci bogowie tą Hoefflichkeit w dzieciach wynagrodzą ;)

: 28 lutego 2011, 14:16
autor: ghasta
niech Askabadan pomoże ci w ukończeniu tego zadania


: 28 lutego 2011, 15:59
autor: Mrufon
Hehehe, Saraschanda może? :)

Wiadomość doklejona:
Ktoś wie cokolwiek o komunikatorze VooDoo? Kolega powiedział, że daje radę, że można przy jego pomocy spokojnie grać. No i ma tę zaletę, że jest z wizją.

: 01 marca 2011, 00:56
autor: mastug
ze strony:
http://www.rptools.net/index.php?page=downloads#MapTool

ściągnąć plik:
maptool-1.3.b84.zip

wypakować plik z zipa (np do katalogu: maptool-1.3.b84)

uruchomić plik:
Launch MapTool.bat

wybrać z menu
plik->połącz z serwerem

username: wpisać login - najlepiej z forum
password: KRYSZTALYCZASU
role: Player

Zakładka RPtools.net
znaleźć i wybrać "mastug"
i wcisnąć "OK"

i to tyle jeśli chodzi o połączenie z serwerem (tzn będzie możliwe jak będę miał odpalony komputer z uruchomionym serwerem maptoola )

tu jest tutorial jak korzystać z chata i generatora rzutu kostek:
http://www.rptoolstutorials.net/videos/ ... _Dice.html

: 01 marca 2011, 08:27
autor: Mrufon
Ok, thx. Na kiedy ustawiamy test?

: 01 marca 2011, 09:54
autor: mastug
może na czwartek na 22:00 ?

: 03 marca 2011, 10:09
autor: Mrufon
Launch MapTool.bat
Nie odpala się, to plik wsadowy, nie chce wystartować z żadnego bat-a.

: 03 marca 2011, 10:16
autor: mastug
to spróbuj bezpośrednio uruchomić
MapToolLauncher.exe

jak to nie pomoże to będziemy dalej kombinować

: 03 marca 2011, 10:18
autor: Mrufon
Pojawia się maptoollauncher settings, naciskam OK i okienko znika, nie dzieje się nic... :(

: 03 marca 2011, 10:21
autor: ghasta
Po instalacji zrób restart kompa.

Btw - wczoraj z użyciem lutownicy, taśmy, kalafonii i drugiej pary (starych) słuchawek z działającym jackiem naprawiłem swoje. Teraz mam kawałek białego kabla z białym jackiem do czarnych słuchawek :). Działa mikrofon i oba nauszniki.
C:V

: 03 marca 2011, 10:24
autor: Mrufon
No to masz dziś okazję dołączyć aktywnie do testów.

: 03 marca 2011, 10:28
autor: mastug
może być problem z wersją javy - jeśli nie chce się uruchamiać spróbuj pobrać najnowsza z tej strony:
http://www.java.com/pl/

: 03 marca 2011, 10:40
autor: Mrufon
Oki, poszło po instalacji. Thx