Najnowsza aktualizacja

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Posty: 3837
Rejestracja: 18 listopada 2008, 23:34
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 22 marca 2011, 10:37

Jak widać ostatnia aktualizacja przyniosła spore spustoszenie na portalu. Całe szczęście wspólnie z Ravenem udało nam się to jakoś względnie opanować. Straciliśmy troszkę postów i komentarzy oraz część funkcjonalności. Trochę dodatków udało mi się odzyskać, wspólnie naprawiliśmy menu i nadsyłane materiały. Nie wiem, czy aktualizacja przyniosła więcej szkód, czy pożytku, ale musimy iść do przodu. Pozostając w miejscu skazywali byśmy się na pogarszającą jakość (zwyczajnie część projektów się zamyka i przechodzi na nowsze wersje). W obecnej sytuacji mamy najnowszą wersję PHP-fusiona i teraz będziemy czekać na najnowsze ciekawostki, żeby potem je u nas próbować. Będę próbował jeszcze przywrócić sklejanie postów na forum oraz złączanie i rozłącznie poszczególnych tematów. Co z tego wyjdzie okaże się w najbliższym czasie?
Prosiłbym w miarę możliwości zgłaszać tutaj ewentualne błędy, uwagi i pomysły dotyczące portalu oraz jego wcześniejszego funkcjonowania oraz o uzupełnienie profili, niestety tam powstało największe spustoszenie.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że już możemy cieszyć się dalej z w miarę sprawnego działania portalu.

nospe
Reactions:
Posty: 189
Rejestracja: 20 listopada 2008, 15:08
Kontakt:

Post autor: nospe » 22 marca 2011, 15:24

Nie testowaliście przed uaktualnieniem aplikacji z bieżącą bazą danych? - np na osobnym serwerze/koncie/etc?:)
Mój browar - SPECJAL, mój linuks - PLD, moje RPG - KC.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Posty: 12615
Rejestracja: 07 kwietnia 2009, 20:37
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 22 marca 2011, 21:20

Przewidujecie powrót do indywidualnego menu umożliwiającego edycję artów/newsów/reszty czy wrócimy do wcześniejszego puszczania plików z tekstami przez PW/e-mail?

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Posty: 3837
Rejestracja: 18 listopada 2008, 23:34
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 22 marca 2011, 21:40

@nospe - chyba nie było testów, ale niech się raven wypowiada, ja tylko naprawiałem szkody po fakcie

@Keth - u mnie na firefoxie pojawia się okienko z edycją i całym edytorem, na operze - nie. To chyba kwestia przeglądarki tak jak z górną belką. Proponuję zmienić przeglądarkę i sprawdzić, czy edytor się nie pojawia. Ewentualnie dalej można przesyłać z notatnika.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Posty: 12615
Rejestracja: 07 kwietnia 2009, 20:37
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 22 marca 2011, 21:55

Mam Firefoxa wersja 3.0.19. Po edytorze ani śladu. A może to być uzależnione w jakiś sposób od wybranej skórki?

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Posty: 3837
Rejestracja: 18 listopada 2008, 23:34
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 22 marca 2011, 23:46

Raczej nie. Zmieniłem na tą której Ty używasz i dalej mam edytor. Może inni się wypowiedzą, czy przy wciśnięciu dodaj artykuł pojawia im się edytor (podobny jak w wordzie) czy zwyczajne okienko do wprowadzania tekstu bez żadnych fajerwerków? To dość istotna informacja, więc proszę o zabranie głosu. Keth a Ty spróbuj na innej przeglądarce. Jestem ciekaw efektów.

Shadowrunner
Reactions:
Posty: 263
Rejestracja: 24 stycznia 2009, 18:27

Post autor: Shadowrunner » 23 marca 2011, 15:06

Albo wyczyść ciasteczka, a jak to nie pomoże to przeinstaluj Jawę - ten edytor pewnie jak większość tego typu edytorów jest napisany w Jawie - jeśli nie działa to nie jest to wina samej przeglądarki tylko "podzespołu" na którym oparty jest edytor. Przynajmniej u mnie kiedyś tak było - jak jeszcze z Mrufem robiliśmy stronę do jego autorki...
"-Kat An!!! - najg?o?niej jak mog?a, sykn??a ci??arna orczyca.
-Kacie! Jeszcze raz spróbujesz mnie podgryza?! - doda?a uderzaj?c wielk? niczym bochen chleba pi??ci? w swój nabrzmia?y brzuch."
[sic!]

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Posty: 3837
Rejestracja: 18 listopada 2008, 23:34
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 23 marca 2011, 16:24

Edytor na pewno jest w Jawie, po nawet trzeba było przerabiać skrypty żeby działał. Pytanie dalej pozostaje - komu on działa, a komu nie? I jeśli nie działa to dlaczego? Posprawdzajcie proszę, czy pojawia się u Was możliwość modyfikowania tekstu przy dodawaniu artów, czy tylko okienko do kopiowania tekstu, bez możliwości modyfikacji. Czekam na spostrzeżenia.

ghasta
Reactions:
Posty: 2334
Rejestracja: 29 września 2010, 23:48
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: ghasta » 23 marca 2011, 16:39

off: on.
Nie ma takiego języka jak Jawa, edytor jest (był - ja go nie widzę) w JavieScript.

I trzeba zapamiętać:

JavaScript by Microsoft != Java by SUN (teraz Oracle)

Wybaczcie mi tu puryzm w tym względzie :) - zboczenie zawodowe programisty
off off

Treant
Reactions:
Posty: 1865
Rejestracja: 05 stycznia 2009, 10:15

Post autor: Treant » 23 marca 2011, 17:20

FF 3.6.16, IE 8.0.6xxx.xxxxx @ Windows XP - edytor podczas dodawania artykułu jest i działa.
Ostatnio zmieniony 23 marca 2011, 17:26 przez Treant, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Posty: 3837
Rejestracja: 18 listopada 2008, 23:34
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 23 marca 2011, 17:33

To mi trochę wygląda na sytuację, że admini go mają a użytkownicy nie. Muszę poczekać na więcej głosów. Ja i Treant mamy a ghasta i Keth nie mają.

@ghasta jestem laikiem i naturszczykiem w kwestii programowania, więc wybacz. Oczywiście chodzi o JavieScript.

Treant
Reactions:
Posty: 1865
Rejestracja: 05 stycznia 2009, 10:15

Post autor: Treant » 23 marca 2011, 18:45

Spróbuj dodać nowego użytkownika o standardowych uprawnieniach i wówczas zweryfikujesz tę hipotezę.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

mordimer00
Reactions:
Posty: 2226
Rejestracja: 07 stycznia 2011, 09:44

Post autor: mordimer00 » 23 marca 2011, 19:31

ja też nie mam możliwości dodania niczego

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Posty: 12615
Rejestracja: 07 kwietnia 2009, 20:37
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 23 marca 2011, 19:49

Ubiegliście mnie - pierwszy post, który zamierzałem napisać po przyjściu z pracy miał zawierać pytanie, czy edytor nie jest teraz aby wyłącznie w pakiecie dla adminów. Brat sprawdził mój login na innej przeglądarce, też nie widać edytora.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Posty: 3837
Rejestracja: 18 listopada 2008, 23:34
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 24 marca 2011, 11:36

Dla ułatwienia, bo widzę, że jest problem
Klikając na ten link - http://www.krysztalyczasu.pl/submit.php?stype=a Link też jest dostępny w menu po zalogowaniu.
Powinien pojawić się formularz wprowadzenia nowych artów przez użytkownika. Chodzi o to żeby sprawdzić, czy macie możliwość modyfikacji tekstu, czy tylko kopiowania tekstu do okienka, bez możliwości modyfikowania go np. kursywka, czy pogrubienie. Bardzo mi na tym zależy.

ODPOWIEDZ