Forum & ASy

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 01 marca 2011, 16:33

zgadzam się z wasut'em bo to właśnie chodzi ale najpierw musimy się dowiedzieć czy Autor postrzega nas jako pomocników przy tworzeniu KC jeśli nie - sprawa jasna, robimy swoje na forum i koniec,
ale jeśli tak to fajnie by było właśnie dowiedzieć się co i jak...czyt. post wasut'a wyżej.
Czytacie wogle co ja piszę?
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 01 marca 2011, 16:34

Chodzi także o listę zagrożeń których powinniśmy unikać i rzeczy na które powinniśmy zwrócić szczególną uwagę bo ich brak lub niedopracowanie bardzo osłabi odbiór nowych KC. Mam nadzieję że z punktów które wypiszesz będą wynikać pewne kryteria oceny jakości systemu.
Postaram sie, ale to będzie tylko i wyłącznie moja perspektywa. Wielu się z tym nie zgodzi.
to wasult nie mastug
Tak tak tak, nie podpisałem, ale jasne, że wasut :)
wasult
Wasut, bo się obrazi :)
Proponuję posłuchać apelu tych, którzy wzywają do wzbogacania zbioru przygód do KC
Treant z nieba mi spadłeś! To ja!!!! Od eonów trąbię by nie pałować się ze zmianami - pierwsze scenariusze, potem reszta. Jak nie będzie w co grać to zostaniemy starymi gawędziarzami, ja wolę być praktykiem.
jednak nie każdy potrafi stworzyć coś na tyle ciekawego, by zaprezentować to innym fanom.
Dam parę rad Venarowi, zostaw to mnie :D :D :D :D :D (ale się wścieknie Tomuś) :D
Ostatnio zmieniony 01 marca 2011, 16:37 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 01 marca 2011, 18:12

Mrufon napisał/a:
Treant z nieba mi spadłeś!
Nie pomyliłeś frontów? :D
jednak nie każdy potrafi stworzyć coś na tyle ciekawego, by zaprezentować to innym fanom.
Dam parę rad Venarowi, zostaw to mnie :D :D :D :D :D (ale się wścieknie Tomuś) :D
Ale ja miałem na myśli przede wszystkim siebie! Spodziewam się też, że część osób nie startujących w konkursach może mieć podobnie wysoką ocenę własnej twórczości, bo przecież nie wszyscy nie-uczestnicy są leniami.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2011, 18:14 przez Treant, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 01 marca 2011, 18:21

Nie pomyliłeś frontów?
No tak :D Powinienem powiedzieć: "z Piekła mi wypełzłeś" :)
Ale ja miałem na myśli przede wszystkim siebie!
A ja chciałem się z Tomeczkiem podroczyć, bo ciągle mi na gg pisze, że niezasłużenie wygrałem konk :)

leobardis
Reactions:

Post autor: leobardis » 01 marca 2011, 19:34

Mrufon napisał/a:
Piszmy scenary i grajmy, to jest największa wartość na dziś dzień. Materiały? ...
ta część wypowiedzi to:

Święte słowa - choć wypowiedziane z ust Setowskiego sługusa ;P lub/1 mesjasza.
[center]Nie dostaniesz drugiej szansy, by zrobi? dobre pierwsze wra?enie.[/center]
[center]Obrazek[/center]

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 01 marca 2011, 19:44

Mrufon napisał/a:
No tak :D Powinienem powiedzieć: "z Piekła mi wypełzłeś" :)
:D
A ja chciałem się z Tomeczkiem podroczyć, bo ciągle mi na gg pisze, że niezasłużenie wygrałem konk :)
Trzeba było przyjechać - napiłbyś się miodu i wszelkie urazy zostałyby Ci zapomniane. Rzecz jasna musiałbyś sobie golnąć prosto z pucharu :P
A może zmajstrowałbyś jakiegoś arta z poradami dla chcących napisać znośną przygodę?
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 01 marca 2011, 19:45

Przykro mi, że jestem postrzegany jako syn Seta, bo już Saraschanda podoba mi się bardziej, a i Kasankal daje radę. Mam nadzieję, że Ojciec Set nie spopieli mnie za to ;)

Leo - jak idzie rysowanie? :) Mój miluśny potworek przybiera jakiś kształt?
A może zmajstrowałbyś jakiegoś arta z poradami dla chcących napisać znośną przygodę?
Treant jak zawsze jest spokojnym i wyważonym głosem rozsądku. :/cyk Dobry pomysł. Czyli teraz mam biznesplan: - taki zestaw porad (choć nie czuję się kompetentny) i - odpowiedź wasutowi co do mojej wizji zmian do KC.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2011, 19:53 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 01 marca 2011, 20:20

Dobrze, dobrze zajmujcie czymś Mrufa może przestanie marudzić.

Awatar użytkownika
wasut
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post autor: wasut » 01 marca 2011, 20:27

Mrufon napisał/a:
i teraz to:
Mruf - nie bardzo wiem co chciałeś mi przygotowywać.
Moje pytanie jasno jest skierowane w pierwszej pozycji do Asów bądź i Vanara i ska
Teraz ja nie rozumiem. Formułujesz uwagi pod moim adresem, że krytykuję nie podając rozwiązań, że marudzę niekonstruktywnie. Dlatego napisałem, że odpowiem Ci na te uwagi. Moim zdanie z tych dwóch cytatów można wysnuć taki wniosek. Chyba, że w drugim poście zapomniałeś, że pierwszy był spersonalizowany? ;)
Mrufon napisał/a:
Tak tak tak, nie podpisałem, ale jasne, że wasut
Nie ja Mruf, kto inny. Zamachałeś się podwójnie wolniej i nie wcelowałeś tam gdzie trzeba było. W tym temacie nie odniosłem się do Ciebie ani tu:
http://krysztalyczasu.pl/forum/viewthre ... #post_9984
ani tu:
http://krysztalyczasu.pl/forum/viewthre ... post_10032
ani tu:
http://krysztalyczasu.pl/forum/viewthre ... post_10052

Poza tym temat jest na tyle imo pryncypialny, że lepiej tu nie ofić więcej.

Dalej
venar napisał/a:
Czytacie wogle co ja piszę?
Ano czytam, tylko własnie piszesz w różnych miejscach, w sposób niejednoznaczny. Zarzuciłem Ci to w poprzednim poście. Może ja wybiórczo czytam ale mam takie odczucie, bardzo mocne.
Ja zadaję pytanie - Czy AS ma pełnie praw autorskich materialnych do dysponowania całą swoją twórczością związaną z KC? Zresztą powtarzam się ale ok.
Weź i walnij temat - jasny i klarowny, zaznaczając czy jest to twoje zdanie w tej kwestii czy potwierdzone słowa ASa (temat istniał na konie, tak?). Wywalić krowie na budowie jaki jest stan faktyczny, obecny. W jednym miejscu. itd - pisałem w moim poprzednim poście jak to widzę.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2011, 20:36 przez wasut, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Oggy
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
Has thanked: 24 times
Been thanked: 10 times

Post autor: Oggy » 01 marca 2011, 21:05

macie tutaj zielone światło, albo w tym temacie się wsztrzymajcie bo kiedyś coś pisałem ale muszę odnaleźć, albo (...) etc.
To by faktycznie zadziałało, tylko że tego nie ma. Materiały autorskie leżą na forum od wielu miesięcy. Nie dostaliśmy żadnej informacji odnośnie ich zgodności z wersją oryginalną, nawet keidy były ewidentnie sprzeczne. Nie ma zmiłuj - to muszą zrobić ASy, my za nich nie jesteśmy w stanie.
Przy okazji - do pisania przygód też by się opis świata przydał, histori też... i kultury... i w ogóle.
astrolog/alchemik 10/10 POZ

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 01 marca 2011, 21:19

Nie ja Mruf, kto inny. Zamachałeś się podwójnie wolniej i nie wcelowałeś tam gdzie trzeba było. W tym temacie nie odniosłem się do Ciebie ani tu:
Dobra wasut, nie chce mi się rozwlekać tego tematu, siać cytatami, rozpisywać się, szkoda czasu. Niech będzie Twoje.

Co do ASów i działań zmierzających do wydania KC, po rozmowie telefonicznej z Venarem jestem dość spokojny. Daję kredyt zaufania i czekam na efekty.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2011, 21:33 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wasut
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post autor: wasut » 01 marca 2011, 21:40

Mruf, jesli chodzi ci o nasze ogolne, zwyczajowe popsztykiwania to łapię, ale napisales:
Przygotuję Ci taka listę, bo to ogromne zadanie, a teraz w pracy nie mam czasu. Do takiego pytania kompleksowego nie sposób podejść pomiędzy pacjentami jak się ma chwilkę wolną.
więc rozumiem że niby wywołałem Cię do tablicy w tym temacie, czego nie zrobiłem, gdyż żaden mój post nie był celowany w użytkowników portalu a bardziej w Asów i ewentualnie osoby w ich bliskim otoczeniu a związane z portalem.

Ja dalej zostanę niepocieszony bez tajnych telefonów i informacji dostępnej nie każdemu, lać to.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2011, 21:48 przez wasut, łącznie zmieniany 1 raz.

leobardis
Reactions:

Post autor: leobardis » 01 marca 2011, 21:46

Mrufon napisał/a:
Przykro mi, że jestem postrzegany jako syn Seta, bo już Saraschanda podoba mi się bardziej, a i Kasankal daje radę. Mam nadzieję, że Ojciec Set nie spopieli mnie za to ;)
Mru
Oprócz tego , że jesteś owocem igraszek Tiamat z Apsu. Nieznanym bratem Ea , który pragnie pomścić swoją matkę i "zanichilować" Marduka jednocześnie niszcząc niebo i ziemię ;) to nikt nie próbuję Ci ujmować a Set jest dumny z takiego sprzymierzeńca :| . (dżołk)

(wiedziałem żeby nie czytać o pierdołach bo głupoty przychodzą do głowy)
[center]Nie dostaniesz drugiej szansy, by zrobi? dobre pierwsze wra?enie.[/center]
[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 01 marca 2011, 21:46

Ja dalej zostanę niepocieszony bez tajnych telefonów i informacji dostępnej nie każdemu, lać to.
Trzeba poprosić Tomka żeby wypowiedział się tu w tym tonie, co do phona. Usłyszałem dobre informacje, ale nie chcę się wtryniać na trzeciego - pn te informacje przyniósł więc niech tu wpisze. Niezręcznie bym się czuł sprawozdając to z rozmowy tel.

Tomeczku napisz to, jest szansa, że atmosfera zelżeje.

Never
Reactions:

Post autor: Never » 01 marca 2011, 21:47

a nie wierzyliście^^.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2011, 21:47 przez Never, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ