Forum & ASy

Manius
Reactions:
Been thanked: 2 times

Post autor: Manius » 09 marca 2011, 21:52

jest masa tematów ze zmianami na forum. A że czasem idą z narzekaniem, to i normalne, bo gdyby nie było powodu do narzekania, to nikt by zmian nie wprowadzał, bo po co :)

Never
Reactions:

Post autor: Never » 09 marca 2011, 21:54

mi chodzi o bardzo konkretne konkrety i małe kompednium wiedzy pod tym względem.

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 10 marca 2011, 00:27

Never napisał/a:
mi chodzi o bardzo konkretne konkrety i małe kompednium wiedzy pod tym względem.
Czytam te twoje posty i chyba czytasz jakieś inne forum. Tematów rzuconych o dziurach lub nieakceptowalnych rozwiązaniach ci u nas dostatek, a ty kolejny raz - że gdzie tego szukać i dajcie mi na tacy. Temat o absurdach kc, marynistyce w kc i tego co nam w kc nie pasuje to już jest kopalnia dla spostrzegawczego autora.

Skrytykowana została propozycje mega armii katana z powodu niemożliwości ich utrzymania - ale nie - tak zostaną
Obrona została skrytykowana na 100 sposobów już 18 lat temu kiedy jeszcze nosiłeś pieluchę, ale nie , dalej to będzie
Kupowanie PM - jw.
Całkowicie niedopracowany system monetarny j.w.
Płaskość świata j.w.
Brak opisów takich podstawowych rzeczy jak bogowie
Sztywny rozwój bohaterów
lub nawet proste rzeczy jak
Dodawanie SF do trafienia z łuków i kusz - nie bo tak ma być
Dodawanie SF do obrażeń z łuku i kuszy - j.w.
Niepotrzebna profesja żeglarza ... bez odzewu
Śmieszne nazwy 'nowych' bogów ... bez odzewu
.....
itp itd..
No wymieniać się nie chce.
Jeśli jednak ponownie napiszesz - że nie ma konkretów to ... :/pupa i podanych rozwiązań, a w wątkach zwykle są podane kontrargumenty i sugestie co z tym zrobić).

Wspomniany Pathfinder ujawnia często materiały dla całych dodatków żeby dopracować produkt, a Ty piszesz że NIE DASZ nam więcej materiałów o bogach bo nie możesz ... w efekcie czego będą wyglądały tak samo jak te z MiM-a , czyli jako zestaw śmiesznych bonusów. Reszta podobnie. Na polterze, paradoksie, valkirii i innych portach związanych z rpg i fantastyką KC zostanie ponownie totalnie zjechane jako próba wydania lekko odgrzanego, zaśmierdłego kotleta.

Postaram się jakoś nie zwracać uwagi na twoje posty - o ile dam radę i będę orał sobie swoje rzeczy, ale takich wpisów jak powyższy powinieneś unikać. Bo to już któryś raz z kolei piszesz że na naszym forum nie ma konkretów co jest NIEPRAWDĄ.
Ostatnio zmieniony 10 marca 2011, 00:35 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 10 marca 2011, 08:09

Kosmiczne koszty stawiania budowli
przeskok między zbrojami jeśli chodzi o OB (kwestia obrony -> opcja "szukaj")
białe plamy - czy właściwie jedna wielka biała plama
brak rzetelnych informacji, czy chociaż kompletnych - o historii, bogach, wierze, rytuałach, itp.
brak możliwości kreowania czarów (jakiejkolwiek)
umiejętności

i tak dalej, i tak dalej.

Never - kto tu w końcu narzeka?? MY czy Ty? Bo się zaczynam gubić
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 10 marca 2011, 08:36

Ghasta podsumował większość bugów. Wy się nie interesujecie nawet rejestracją na forum i obserwowaniem in vivo jak się odbiera system. Mam wrażenie, że nie ma żadnej woli wydania. A na pewno nie ma już woli dokonania koniecznych zmian.
To w takim układzie ja wolę Warhammera - z prostą mechaniką, licznymi profesjami, masą dodatków, scenariuszami w sieci. Co wy k... możecie mi dać co skłoni mnie (i innych) do kupienia zielonego mięsa z muchami? Lepiej rozwijać działalność w Games W niż zawracać głowę, alb sprzedawać marchewki.

...a na razie to rozwalacie forum
Ostatnio zmieniony 10 marca 2011, 08:37 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 10 marca 2011, 09:03

Wzięta z sufitu ilość ataków na rundę w tabelach broni: jak to jest, że JL trójząb umożliwia 1 pchnięcie w ciągu rundy, a DW obusieczny topór dwa?
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 10 marca 2011, 12:24

Proponuje zamknąć ten temat, tak jak proponował wcześniej czegoj.

1. Forumowe postulaty są ignorowane
2. AS junior / senior mają ograniczone możliwości obrony oraz chcą nic nie dając w zamian
3. patrz punkt 1

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 10 marca 2011, 18:31

Dalej myślicie, że AS'y cokolwiek zaczerpną od nas??? Żal mi Was. Proponuję aby wrócić do tworzenia świata jak to było do tej pory, mapki super, opisy super niech to oni zabiegają o nasze opinie i nasze rozwinięcia a nie my o ich ochłapy. Wierzycie, że po takich wypowiedziach Nevera KC się odrodzą???

Never
Reactions:

Post autor: Never » 11 marca 2011, 15:21

Co do osób, które były widzę, że te są sceptycznie nastawione do Waszych zmian. Gdybyście byli na zjeźdzcie podejrzewam, że teraz by nie było całego tego problemu. Trzeba było się spotkać z autorem.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2012, 16:33 przez Never, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wasut
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post autor: wasut » 11 marca 2011, 15:41

Never, ze szczerego serca, ucz się do tej matury jak nie masz nic sensownego do powiedzenia. Bo nawet szkoda odpowiadać na Twoje dziecinne zaczepki. Ludzie Tu przebywający w większości w KC siedzą od rejonów roku '93-'94. Teraz się zastanów KTO jest wielkim fanem? W którym roku się urodziłeś? Kiedy zacząłeś czytać ze zrozumieniem? Aluzju paniał?

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 11 marca 2011, 16:09

a powiem tak:
Ani mordimer00, ani mrufona oraz ghasty nie było na zjeźdzcie, a podobno jesteście wielkimi fanami^^ KC.
Jeśli robicie podręcznik dla fanów ze zjazdu, to sprzedacie 9 egzemplarzy. O to chodzi? Jeśli nie to weźta się i posłuchajta czasem co mają do powiedzenia ci, którzy grają tyle co Ty żyjesz.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 11 marca 2011, 16:13

Neverku drogi ty nasz uczniu, popieram wasut'a i jego post wcześniej:-))
"Ucz się dziecko ucz, bo nauka to potęgi klucz....
Będziesz miał dużo kluczy.... woźnym zostaniesz" :-))

Twoja dziecinna zaczepka w stylu nie było tego i tamtego.... no wiesz dorosłe życie ma to do siebie, że czasem trzeba zamiast zabawy wybrać swoje obowiązki i niektórzy może po prostu nie mogli????
Za mnie nikt nic nie zrobi, tak jak za Ciebie przypuszczam. Więc przestań już rzucać na prawo i lewo tym zjazdem bo to właśnie ten zjazd popsuł na chwilę atmosferę tutaj.

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 11 marca 2011, 17:01

Zjazd nic nie popsuł, był świetnym pomysłem, ale problemem stały się efekty po nim następujące.

ODPOWIEDZ