PBF - Grzechy ojców

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 23 maja 2011, 14:44

Największy problem w tym, że nie dadzą nam stąd odejść póki problemu nie rozwiążemy...
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 23 maja 2011, 17:58

Watek Techniczny:
OK. Cos smeirdzi w Duviku niezaprzeczalnie. Brunta i inni nie sa tak swieci za jakich chcieli by uchodzic. Niemniej jednak od czegos trzeba zaczac. Konkludujac, czy wszyscy sie zgadzaja zeby na poczatek zejsc do kopalni?

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 23 maja 2011, 18:03

Watek techniczny
Ja mogę iść ale skoro na siłę zatrzymaliście karawanę i jeszcze za to nie będą płacić za wodę to może chociaż wynegocjujcie coś dla nas za narażanie swojego życia za ich obowiązek bo jeśli nie to mam to gdzieś i pogadam z szefem karawany i się do nich przyłącze, bo co to za biznes zostać zatrzymanym w mieście z zarazą i mieć wodę za free a iść szukać ich rodaków i mieć tak zaporowe ceny na wszystko.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 23 maja 2011, 18:49

- Mordil słusznie prawi, że te ich ceny w mig nam sakiewki w puste woreczki zmienią. Początkowo nie byłem entuzjastą tej wyprawy w kopalniane tunele, ale teraz, gdy nie tylko kapitanowie, ale i zwykli mieszkańcy o to nas proszą, możemy liczyć na bardziej praktyczne niźli jakoweś surowe minerały wynagrodzenie. O ile rzecz jasna uda nam się kogo żywego stamtąd sprowadzić. Pójdę do Erill, by oznajmić jej, iż do kopalń zmierzamy. Prawda, Uhra? Jeśli wierzchowce nam na czas wyprawy zbędne, zapłacimy któremuś z Esajan za przypilnowanie dobytku, który tu zostawimy. Treserka pewnie z ulgą przyjmie wieści o naszej decyzji, więc może i bardziej skora do rozmowy będzie. Mogę ją spróbować wypytać o parę spraw przy okazji. Mówcie, o co ją spytać warto.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Ula
Reactions:

Post autor: Ula » 23 maja 2011, 21:37

Jasne - jestem za tym by ruszyć do kopalń.
a spróbuj ja podpytać o to czy kiedyś wydarzyło się tu coś, za co ktoś chciałby się mścić - czyli te grzechy ojców nieszczęsne i upira pustyni

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 23 maja 2011, 21:57

Spytaj o mapę, na pewno posiadają. A lepiej żebyśmy nie błądzili bez sensu.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 24 maja 2011, 00:29

Watek techniczny

Ponegocjuje z Brunta o wikcie i opierunku. Mysle ze na to pojdzie. SPytam o jakies extrasy dla druzyny;)
Postaram sie przeprowadzic jeszcze jakis wywiad z wsrod kaplanow i z tym szalencem - moze cos powie wiecej o grzechach ojcow itp.

Aha, trzeba sie dowiedziec kiedy gornicy zagineli, bo jak dzien czy dwa to jest szansa na znalezienie ich zywych.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 24 maja 2011, 09:18

Wątek techniczny

Udaję się do Erill i pytam ją o następujące sprawy:
- jak dawno zaginęli górnicy
- czy możemy dostać mapę kopalni
- czy nam się tylko wydaje, czy w osadzie