Ogame a kacety

tzeentch
Reactions:

Post autor: tzeentch » 02 sierpnia 2011, 21:39

Propozycje nazw - alehara, cederia, korelaga... a kto powiedział, że nazwy okrętów muszą pochodzić od juz istniejących... to fantasy, do cholery :p

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 07 sierpnia 2011, 09:24

Nie wiem, czy inni też mają podobny kłopot, ale na niektórych wyspach mam zablokowaną rozbudowę pewnych instalacji (na dodatek podstawowych) mimo posiadania odpowiedniej ilości surowców. Na przykład manufaktura, rozbudowa na POZ 18, mam dwa razy więcej surowców niż trzeba, ale cennik w opisie pozostaje wyświetlony czerwoną czcionką i nie można aktywować rozbudowy.

Czy muszę spełnić jakiś dodatkowy (nieznany mi jeszcze) warunek w grze czy też jest to bug?

Run Habas Ne
Reactions:

Post autor: Run Habas Ne » 07 sierpnia 2011, 12:19

Odświerzyć stronę ?
Dura lex sed lex

leobardis
Reactions:

Post autor: leobardis » 07 sierpnia 2011, 13:07

Ilość pkt oraz statystyki tez nie są odświeżone :(
[center]Nie dostaniesz drugiej szansy, by zrobi? dobre pierwsze wra?enie.[/center]
[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 07 sierpnia 2011, 13:20

Pkt w statystykach nie działają właściwie i o tym pisałem wcześniej. Wyłączenie adminów ze statystyk powoduje ten błąd a admin dalej jest brany pod uwagę.

Jeśli chodzi o problem Ketha to odświeżenie strony powinno przynieść upragniony rezultat. Ewentualnie przejście na nową wyspę i potem powrót do poprzedniej.

leobardis
Reactions:

Post autor: leobardis » 07 sierpnia 2011, 13:26

a jak z tym walczyć? ;)
[center]Nie dostaniesz drugiej szansy, by zrobi? dobre pierwsze wra?enie.[/center]
[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 07 sierpnia 2011, 14:08

Jak znasz się na php w stopniu wystarczający do modyfikowania kodu to z chęcią pokaże z czym trzeba się zmierzyć. Ja jestem za króciutki.

leobardis
Reactions:

Post autor: leobardis » 07 sierpnia 2011, 14:15

na pasy czekam już ... długo ;P :/dymek
[center]Obrazek[/center]

romanbuj
Reactions:

Post autor: romanbuj » 10 sierpnia 2011, 10:25

Witam wszystkich. Od razu zastrzegam ze nie czytalem tych 11 stron tutaj wiec moze bylo juz to poruszone.
2 bledy ktore przyuwazylem:
1 - surowce wyslale na arce w celu zasiedlenia wyspy sie rozplynely.
2 - atak mi sie udal, w raporcie mam podane ile zdobylem surowcow ale jakos ich nie widze gdy wrocila flota.

Czegoj mozesz to sprawdzic?

P.S. Mirta wybuduj sobie obrone i dzieki za pomoc ekonomiczna ;)

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 10 sierpnia 2011, 10:58

1. W arce nie można wysłać surowców z misją kolonizuj. Jak chcesz transportować surowce arką to tylko z misją transportuj. Arka kolonizuje i daje początkową liczbę surowców.

2. Nie znam liczby surowców każdego gracza, więc ciężko mi to sprawdzić. Jeśli miałeś jakieś barki lub tratwy a przeciwnik miał surowce to je wywiozłeś. To co przybyło na wyspę powinno być w wiadomościach.

3. Mirta gra od czasu do czasu, więc jak się pozwala grabić to to rób. Jak będziesz o tym informował to inni zaczną podkradać surowce od Mirty i będzie mniej dla Ciebie.

romanbuj
Reactions:

Post autor: romanbuj » 10 sierpnia 2011, 11:30

oh. ona juz jest praktycznie wyczyszczona do zera :)

to mnie zaskoczyles z tym kolonizacyjnym, gram w spaceinwazion i kiedys gralem w ogame, z tego co pamietam to tam surka jest normalnie transportowana kolonizacyjnym i myslalem ze tutaj tak samo bedzie. moja strata.
a co do surki z ataku to gdzies znikla ale trudno. dam znac jakby sie powtorzylo.

a moze zamiast opancerzenie dac magiczne wzmocnienie drewna lub cos w tym stylu :)

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 10 sierpnia 2011, 12:27

1. Jak zrobić ikonkę sojuszu lub ekran powitalny - nie mam opcji żeby zapakować jakąś grafikę.

2. nie wysyła sie mail o tym ze zresetowales hasło
- nie mogę sie zalogować

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 10 sierpnia 2011, 20:52

Ghasta tworząc zmiany w profilu resetujesz hasło była już o tym mowa. Prawdopodobnie aktualnie nie masz wcale hasła.:P

Grafikę sojuszu można dodać tylko z zewnętrznego serwera tak samo jak avatara. Stronę też możesz edytować.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 14 sierpnia 2011, 14:23

Jak sobie obliczyć wstępnie szanse zwycięstwa w inwazji? Jakie jednostki otrzymują bonus z mechanizmu korbowo-blokowego i w jakiej wysokości? Które jednostki jako pierwsze idą na dno podczas rozliczania danej rundy walki: najsłabsze? Czy w statystykach okrętów ich parametry podawane są w postaci bazowej czy też z uwzględnieniem bonusów z wynalezionych technologii?

Przykład teoretyczny. Przeciwnik ma 50 kusz wałowych. Czy w pierwszej rundzie wygeneruje atak o wartości łącznej 4000 pkt. obrażeń? I co dalej, najpierw wchłania go magia ochronna, potem opancerzenie, a potem schodzi Żywotność okrętów? Jeśli najniższą klasą okrętów jest karawela, pierwsza z nich zostanie zniszczona teoretycznie po 7 rundach? (ŻYW 27.000).

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 14 sierpnia 2011, 20:14

Nigdy mnie to nie zajmowało. Kiedyś pamiętam na sieci znalazłem program to obliczania tego wszystkiego.

Kojarzę tylko, że na określone jednostki najlepiej brać takie, które mogą atakować kilka na raz. Wtedy w jednym ataku może rozwalać po kilka takich jednostek. Dla przykłady smok wodny ładnie rozprawia się z jednostkami naziemnymi obronnymi.

Jeśli chodzi o cele to zdaje się, że jest to element losowy. Jeśli rozbije podczas jednego ataku to szuka następnego, jeśli nie to dalej wali w to samo.

ODPOWIEDZ