PBF - Czas wichrów (rekrutacja)
-
mordimer00
- Reactions:
Witam
Mam jedno pytanie czy gracze:
8ART;
Mrufon;
Keth;
morglith:
byliby zainteresowani grą w moim PBF ale w innym świecie niż KC? Chodzi mi mianowicie o XVI-XVII wiek?
Chciałbym poprowadzić PBF na morzu, wśród ryku salwy całoburtowej, wśród zapachu prochu o poranku itp....
Mam jedno pytanie czy gracze:
8ART;
Mrufon;
Keth;
morglith:
byliby zainteresowani grą w moim PBF ale w innym świecie niż KC? Chodzi mi mianowicie o XVI-XVII wiek?
Chciałbym poprowadzić PBF na morzu, wśród ryku salwy całoburtowej, wśród zapachu prochu o poranku itp....
Ostatnio zmieniony 08 października 2011, 15:24 przez mordimer00, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
-
mordimer00
- Reactions:
Chciałbym zrobić przygodę w realiach XVI-XVII wieku na morzu, coś przypominającego piratów z Karaibów, mechanika Dzikie Pola według mnie byłaby najodpowiedniejsza.
Ale jeśli większość nie będzie chciała to zrobimy to na KC, tylko wtedy straci to trochę swój urok.
Przygoda byłaby oparta na walce, poszukiwaniu skarbów, kilku intrygach, a przede wszystkich na dużej dozie humoru i niesamowitej radości z gry.
Postaci dowolne choć dobrze by było aby były to postaci związane choć trochę z morzem;
-może zabłąkany muszkieter jego królewskiej mości;
-głuchawy artylerzysta, z zamiłowania piroman;
-banita szlachcic z mazowsza;
-szkot, irlandczyk;
-węgierski lekarz/chirurg nadużywający alkoholu;
-oficer angielski dowodzący piechotą morską na okręcie;
itp itd
Ale jeśli większość nie będzie chciała to zrobimy to na KC, tylko wtedy straci to trochę swój urok.
Przygoda byłaby oparta na walce, poszukiwaniu skarbów, kilku intrygach, a przede wszystkich na dużej dozie humoru i niesamowitej radości z gry.
Postaci dowolne choć dobrze by było aby były to postaci związane choć trochę z morzem;
-może zabłąkany muszkieter jego królewskiej mości;
-głuchawy artylerzysta, z zamiłowania piroman;
-banita szlachcic z mazowsza;
-szkot, irlandczyk;
-węgierski lekarz/chirurg nadużywający alkoholu;
-oficer angielski dowodzący piechotą morską na okręcie;
itp itd
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Interesuje mnie niebywale postać pruskiego (ewentualnie hanowerskiego, nadreńskiego, bawarskiego) szlachcica wysłanego na ocean z misją kartograficzną przez któregoś z niemieckich książąt, dlatego bardzo poproszę o precyzyjną datę rozpoczęcia przygody, lokalizację oraz okoliczności, w jakich spotka się drużyna. Jadę na parę dni urlopu, więc mam okazję zajrzeć do kilku historycznych książek, żeby sobie przygotować odpowiednią postać. Sam koncept przygody bardzo mi się podoba, więc nie będę opłakiwał braku kryształowego klimatu (czasem trzeba sobie od KC odpocząć).
-
mordimer00
- Reactions:
zamierzam rozpocząć przygodę za jakieś tydzień max dwa więc jak dla mnie nie ma sprawy, teraz mam ogromny za.eb w pracy i ledwo się sam wyrabiam ale pracuje ostro nad przygodą.
8ART DP 2.
Więc jak ktoś chcę niech robi postaci i niech przysyła do mnie.
8ART DP 2.
Więc jak ktoś chcę niech robi postaci i niech przysyła do mnie.
-
mordimer00
- Reactions:
-
mordimer00
- Reactions:
-
mordimer00
- Reactions:
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
A ja niech tam! Raz maty rodiła! bym herbowym Kozakiem Zaporoskim zagrał, takim starym co na Moskwicza pod Batorym chodził sławy zażywając, co jako najmita zbrojny w Rzeszy i Niderlandach robił, co na chadzki do Turcji z szablicą i Sułtanowi pochodniami w Istanbule świecił, co z półhaków i rusznic pali okrutnie. Z atamanem koszowym w konkur stanął, że z krajów zamorskich człeka na Sicz sprowadzi o skórze czerwonej! Jak mu się uda ataman córke za syna mojego wyda a jak nie to skarby swoje zakopane nad Dniestrem oddać koszowemu będę musiał.
-
mordimer00
- Reactions: