Ogame a kacety

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 21 września 2011, 11:41

czegoj napisał(a):
To co dla Ciebie jest zaporowe dla mnie już nie. To kwestia czasu. Smok to mistyczna istota i jeśli chcesz ją mieć na usługach trzeba zdobyć dużo zasobów. Ja do tej pory nie mam smoków.
Brakuje mi opcji ze spacesimów - możliwość ustalania stałych tras dla flot transportowych bez mozolnego, codziennego klikania. Tak aby ustawić -zabierz minerały z planety A i przenieś na B, wróć, akcję powtórz.
Dociągnięcie kopalniami do poziomów, jakie ty posiadasz. nie jest jakimś aktualnie dla mnie kłopotem ale kwestią 2-3 dni / planeta.
Widzę, że zaczęła się ganianie flotami, jestem ciekaw kto po zniszczeniu floty dalej będzie miał ochotę na zabawę.
Są całe dwie duże floty: moja i romanbuja czyli niewiele jak na 23 graczy.
Ketha wyczyścili, ale chyba bardzo nie zniechęcił się.
Tak się zabunkrował że szkoda już do niego latać, ciągłe inwestycje w katapulty to lekka nuda. Po co lecieć jeśli nawet po walce nie bardzo jest co zebrać hienami.
Muszę przyznać ghasta, że jak na takie opóźnienie względem zaczęcia gry w stosunku do innych, to przyzwoicie sobie radzisz. Ciekawe kiedy się spotkasz z braćmi Ketha w walce. To może być ciekawe starcie.
Chciałem podkraść toma ale się zalogował :-)
Ostatnio (tj. od 2 tyg) nie zbudowałem sztuki statku bo nie ma sensu, to co mam to efekt 3-4 dni budowy. Aktualnie
ząs produkcja minerałów przeganiam chyba nawet romanbuja tyle że zapakowałem większość w badania zamiast we flotę. Jakoś nie chciało mi się dorabiać kolejnych 700 drakkarów i 600 pinas jak miałem pierwotnie w planach.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 21 września 2011, 12:31

Budowanie floty to zawsze ryzyko, bo może trafić się silniejszy i nie jest to kwestia surowców tylko czasu poświęconego na jej budowanie.

Liczba flot to też nie jest tak do końca, że Twoja i romanabuja. Ja jakbym zebrał wszystkie statki w jednym miejscu podejrzewam, że spokojnie mógłbym walczyć. Dodatkowo uwierz mi na słowo, ale RHN też byłby w stanie powalczyć, jedna doba mu w zupełności by wystarczyła. Nie robi tego bo nikt go nie napada.

Keth się zbunkrował, bo nie może siedzieć przed kompem często, zazwyczaj bywa wieczorkami i nie chce być farmą.

I ostatnia kwestia kopalni, mówisz, że możesz dobić do moich w 2-3 dni. Sorki, ale tyle to teraz buduje się jeden poziom, mając fabryki golemów i niewolników na 10+, więc dogonienie moich fabryk zajęłoby Ci wiele więcej czasu.

romanbuj
Reactions:

Post autor: romanbuj » 21 września 2011, 16:28

Rozwinela sie ciekawa dyskusja :) Takie cos lubie.

Mirta nie boj sie, nie jestem takim zlym malpoludem.

Smoki, jak na moj gust sa malo oplacalna inwestycja. Nadaja sie tylko na gigantyczne bunkry ktore nie maja jak uciec. Sa za wolne ale kto co lubi.

Co do Ketha to wcale nie wyczyscili. Wiem jak to jest byc farmionym dlatego nigdy graczy grajacych nie farmie, bo to nie jest mile. Prawdziwy flociarz stuka tylko czyjas flote i szuka nastepnego a jak ten ktos zrobi znow flote to go znow PUK. Wyjatek to jak ktos zapakuje magazyny surowcow tak ze kominem wychodzi ( tu pozdrowienia dla Zawiszy - sponsora polowy mojej floty, ktory wiecznie mial okolo 1,5 miliona surowcow).
Mirta zanim mnie zaatakujesz ze czyscilem Tobie surowce, bylas dlugo nieaktywna, wiec uznalem Cie za osobe ktora juz nie gra wiec szkoda marnowac to co tam bylo :)

Ghasta idzie tu zrobic cos prawie jak mowil z ta opcja z spacesim, mozna tutaj ustawiac koordynaty farm, wiec pozniej jedno klikniecie - dalej - ilosc surki i transportuj - dalej.
Tutaj prosba do Czegoja, po wyslaniu floty moznaby tak zrobic by wskakiwalo odrazu do zakladki flota?

Co do Ghasty to chlopaka trzeba bardzo pochwalic, nawet mu sojusz zaproponowalem ale uparl sie bym mu flote zestrzelil ;) Rozwija sie nawet szybciej niz ja, a tez szybko Ketha dogonilem.
Co do produkcji, to napewno mnie nie przeganiasz, jak to wyliczyles? Mam 10 tys pkt w budowlach wiecej niz Ty.
Czegoja to DLUGO albo NIGDY nie dogonisz. Chyba ze mu ktos kuku zrobi.
Co do flot to Czegoj pelna racja i dlatego Was jeszcze nie atakuje. Wierze ze Wasza dwojka w 1-2 dni jest wstanie wystawic 2 razy wieksza flote niz mam. No ale Ty jako administrator nie bedziesz atakowal innych ;)

To wsystko odnosnie tego u gory.
Teraz prosby do Czegoja.
- Po wyslaniu floty mozna by tak zrobic by wskakiwalo od razu do zakladki flota?
- nie wiem czy tylko mnie, ale niepokazuje mi informacji ze mam nowe wiadomosci.
- u mnie jedna wyspa ma jeszcze obrazek planety, znajdziesz.
- i moze najfajniejsza prosba i mozesz sie nie zgodzic - nie resetow serwerow, mnie sie tak podoba. Mam mobilizacje wzgledem Was.

pozdr

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 21 września 2011, 16:50

No ale Ty jako administrator nie bedziesz atakowal innych
A czemu ja nie mogę bawić się? Przecież ja tę grę zrobiłem również żeby pobawić się z innymi a nie tylko administrować. A poważnie jak mnie nie atakują to nie oddaję, ale jeśli ktoś będzie chciał spróbować się to nie widzę problemu. Zapraszam do siebie a potem niech nastawi budowę obrony na jakiś tydzień :D
- Po wyslaniu floty mozna by tak zrobic by wskakiwalo od razu do zakladki flota?
Zobaczę co da się zrobić, ale nie obiecuję.
- nie wiem czy tylko mnie, ale niepokazuje mi informacji ze mam nowe wiadomosci.
U mnie jest jeszcze gorzej - pokazuje wiadomości ujemne. Nie wiem jak to zmienić na forum nie dają odpowiedzi.
- u mnie jedna wyspa ma jeszcze obrazek planety, znajdziesz.
Postaram się znaleźć, ale łatwiej będzie jak podasz kordy to zmienię.
- i moze najfajniejsza prosba i mozesz sie nie zgodzic - nie resetow serwerow, mnie sie tak podoba. Mam mobilizacje wzgledem Was.
Zresetuję jak wszystko będzie gotowe na to w jakiś 90% na razie nawet nie ma 50, więc jeszcze troszkę to potrwa. Co do dogonienia nas to życzę powodzenia. Obawiam się, że teraz będzie już co raz trudniej, bo każda akcja na aktywnego gracza pociąga za sobą konsekwencje. Na początku łatwo wystartować gniotąc nieaktywnych lub mało aktywnych, potem jest już znacznie ciężej.

romanbuj
Reactions:

Post autor: romanbuj » 21 września 2011, 17:03

to z tymi ujemnymi to nonstop bylo, ale wlasnie to ciutkie rozwazalem. Daj pokaz wszystkie wiadomosci i wtedy ujemne powinny zniknac. Chyba wtedy juz bedzie normalnie pokazywalo ze sa nowe.

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 21 września 2011, 17:31

Nie zwróciłem uwagi na tę zakładkę farm :], racja Wieczorem pokombinuję bo jeśli będzie dobrze działać to będę pompował z pozostałych planet na jedną i zobaczy się jak to działa.

Zakładka farm nie jest przetłumaczona w najmniejszym stopniu.
Dodatkowo po tym jak flota została wysłana (ostatni ekran wysyłania) przydałby się klawisz do powrotu do flot a nie przez menu z każdym razem.

Co do flot to i tak nie mogę atakować już Venara nie mówiąc o miejscach 1-3 w rankingu.
btw.
zakładka imperium źle się odświeża - szczególnie jeśli chodzi o ilość zasobów, mam już 'świeże zasoby' na planecie a zakładka pokazuje stan nieaktualny, z rana

zwykle też przejście np. w menu budynki między planetami powoduję że nie jest odświeżona możłiwość budowania konstrukcji w efekcie trzeba jeszce raz odświeżyć stronę,
generalnie jest też tak z menu flot, przechodząc między wyspami dostaję liste flot z planety którą opuściłem.

trochę śmiesznie że punkty odświeżają się raz na ileśtam i wylecenie flotą zmniejsza ich ilość a powrót zwiększa dopiero po jakimś czasie - tym bardziej że menu Rekordy dalej pokazuje 'prawidłową' wartość. Dlaczego w cudzysłowiu - jak mam np. 300 statków w sumie ale na 3 planetach, to nie są sumowane w tej zakładce, a powinny.

romanbuj
Reactions:

Post autor: romanbuj » 21 września 2011, 21:37

ale z drugiej strony to jest fajne. Bo teraz moge przykladowo myslec ze masz te 300+ drakarow a Ty mi tu nagle sciagasz wszystkie na jedna i atakujesz mnie 3000+.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 21 września 2011, 23:23

Ja tam pozostaję spokojny, bo wiem, że na każdego rabusia przyjdzie kiedyś czas :)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 22 września 2011, 08:34

Jeśli ktoś ma bezrobotne hieny wodne, może stawiać żagle. Koordynaty 1:8:13 - dwa miliony budulca i milion złota do wzięcia!

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 22 września 2011, 09:43

I co ghasta słaby Keth pojechał po Tobie. Jak było? Miłej odbudowy życzę. Około 1200 statków w bitwie - co raz ciekawiej:D

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 22 września 2011, 10:07

Wreszcie jakieś ruchy się zaczęły. Bo takie statyczne zabawy to nuda, poza tym ja się pytam GDZIE JEST MÓJ KSIĘŻYC :D
i ew. po jakim czasie powstaje ...

Wieczorem to mi się nie chce nawet zaglądać :), to teraz jak pozbieram to może jakiegoś smoka zbuduje czy cus tym bardziej że:

Napęd żaglowy na 8POz : Wymagane surowce : Budulec: 256.000 Złoto: 512.000 Potencjał Magiczny: 768.000

:D

taka rzecz by mi się przydała jak jest opis statku: rodzaj napędu.
Ostatnio zmieniony 22 września 2011, 10:29 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 22 września 2011, 11:12

Na powstanie księżyca jest max 20% niezależnie ile zostanie rozwalonych statków. Jest to kwestia całkowicie losowa.
a to nie bardzo rozumiem?

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 22 września 2011, 11:27

czegoj napisał(a):
Na powstanie księżyca jest max 20% niezależnie ile zostanie rozwalonych statków. Jest to kwestia całkowicie losowa.
To wiem, ale chodzi o to czy powstaje od razu po bitwie czy np. po 2 dniach dopiero.

a to nie bardzo rozumiem?
Chciałbym wiedzieć czy zbudowany statek używa do poruszania się wioseł czy też żagla czy innego napędu. Teraz jest to niejasne. Nie wiadomo w jakie badania pakować punkty.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 22 września 2011, 12:21

To wiem, ale chodzi o to czy powstaje od razu po bitwie czy np. po 2 dniach dopiero.
Powstaje od razu po bitwie.
Chciałbym wiedzieć czy zbudowany statek używa do poruszania się wioseł czy też żagla czy innego napędu. Teraz jest to niejasne. Nie wiadomo w jakie badania pakować punkty.
Sprawdzaj w KCpedi, statek używa tego napędu jaki jest potrzebny do wynalezienia go. Chyba w jednym przypadku jest inaczej, ale zdaje się, że jest to zaznaczone.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 22 września 2011, 15:46

a jak założyć nowe miasto?
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

ODPOWIEDZ