Karcianka Kryształy Czasu.

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 14 sierpnia 2009, 12:03

Ostatnio w sieci znalazłem genialny programik do tworzenia własnych kart. Można je robić według już stworzonych szablonów np. Magic, VS lub Yo-gee-oh (czy jakoś tak:)) lub też stworzyć własny. W wyniku tego moje wypociny w Corelu straciły sens, bo przy tych kartach wypadają blado. Chciałbym spróbować stworzyć szablon i potrzebuję do tego pomocy osoby lub osób znających się na grafice i/lub programowaniu. Nie mogę na razie za wiele ofiarować :) oprócz przedpremierowego zapoznania się z moją karcianką. Byłbym wdzięczny jeśli osoby zainteresowane przesłały by mi wiadomość na privie. Jeśli nikt taki się nie znajdzie to pewnie wcześniej czy później sam zrobię ten szablon, ale na pewno potrwa to dużo dłużej niż z pomocą zawodowca.

Poniżej załączam link do tego programiku, który nazywa się Magic Set Editor:

http://magicseteditor.sourceforge.net/welcome

Inna rzecz że przy pomocy tego programu można byłoby zrobić również karty BNów do KC, skarby, spotkania losowe, ciekawe miejsca oraz przydałby się w projekcie Czegoja dotyczącego gry planszowej do KC. Zapraszam gorąco do zapoznania się z nim i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2009, 12:07 przez avnar, łącznie zmieniany 1 raz.

Shadowrunner
Reactions:

Post autor: Shadowrunner » 14 sierpnia 2009, 13:18

Ściągnąłem sobie ten programik na kompa i mam zamiar się z nim zapoznać.

A tak odnośnie twojej propozycji - ilu mamy tu zarejestrowanych grafików? Panowie (i panie) - przyznawać się bez bicia ;) Bo chyba napewno mamy min. 1-go - tj. osobę odpowiedzialną za szatę gfx strony :)
"-Kat An!!! - najg?o?niej jak mog?a, sykn??a ci??arna orczyca.
-Kacie! Jeszcze raz spróbujesz mnie podgryza?! - doda?a uderzaj?c wielk? niczym bochen chleba pi??ci? w swój nabrzmia?y brzuch."
[sic!]

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 14 sierpnia 2009, 13:24

Pojęcie grafika to bardzo szerokie pojęcie. I może się okazać, że na portalu dla potrzeb avnara, jest ich kilkunastu jaki i żadnego.:P

Hans696
Reactions:

Post autor: Hans696 » 14 sierpnia 2009, 15:43

Haha, grafików na portalu jest paru, ale ostatnio wszyscy cierpią na schorzenie zwane ABC (Absurdalny Brak Czasu). Może wreszcie w tym roku dostanę urlop to się ten stan rzeczy zmieni:)

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 15 sierpnia 2009, 08:52

Czegoj napisał:
Pojęcie grafika to bardzo szerokie pojęcie. I może się okazać, że na portalu dla potrzeb avnara, jest ich kilkunastu jaki i żadnego.Pfft
No racja. Uściślę więc. Aby stworzyć szablon należy narysować: tło karty (choć jest kilka gotowych z Magica które można byłoby użyć) w zależności od jej rodzaju czyli inne dla wojsk, przedmiotów, bohaterów, budowli, miast itd. Zaprojektować symbole które mają na karcie wystąpić w formie .png (Atak, Obrona, Koszt, Złoto, Żywność, Mana, Intryga, Liczba Losowa, i choć nie jest to konieczne ewentualnie również Piechota Lekka, Ciężka, Kawaleria Lekka, Ciężka, Łucznicy, Kusznicy, Oszczepnicy, Oddział Latający, Czarodzieje, Kapłani, Demony, Oddziały Specjalne, Bohater, Smok, Arcydemon).

Głównie jednak chodzi o robotę dla programisty, aby wszystkie te elementy umiał poskładać razem w szablon. Bo nawet jeśli nie będę miał ikon to użyje tych co sobie zplagiatowałem :).

Reasumując nie potrzeba ilustratora na poziomie JMa ale kogoś kto zna dobrze Photoshopa lub Corela i/lub posługuje się tabletem oraz ma zmysł artystyczny. Ja nie mam :) Czegoj i Hans widzieli moje wypociny w Corelu a teraz pozwolę sobie je tutaj zaprezentować, bo jak mam nadzieję ta wersja też odejdzie w niepamięć.
Do pobrania:
http://www.sendspace.pl/file/be441ffb94079f7fbb12ea7

Natomiast jeśli chodzi o ABC o którym wspomniał Hans dotyczy również i mnie :). Dlatego pisanie i tworzenie nowych materiałów do KC tyle trwa.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2009, 09:17 przez avnar, łącznie zmieniany 1 raz.

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 25 września 2009, 14:49

A czary i magia? Martwiaki, artefakty, magowie na swoich tronach ?
W pewnym momencie praktyka była taka, ze ci wszyscy kusznicy czy pikinierzy nadawali nam sie do tego, zeby pilnowac wiesniaków i sciagania podatków.
Hitem który przeszedł do legendy była narada przed bitwa z reptilonami w ktorej brał udział mój mag. Ktos atam drżał, ze "oni maja antary", na co rzyciłem, ze pozamieniam je w wieloryby. "- a na ch** ci wieloryby na lądzie??" - ktos zapytał. tylko się usmiechnałem i powiedziałem "właśnie" :D

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 25 września 2009, 23:30

Hmmm, chyba mało w temacie Hauerine??
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: