Czegoj napisał:
Pojęcie grafika to bardzo szerokie pojęcie. I może się okazać, że na portalu dla potrzeb avnara, jest ich kilkunastu jaki i żadnego.Pfft
No racja. Uściślę więc. Aby stworzyć szablon należy narysować: tło karty (choć jest kilka gotowych z Magica które można byłoby użyć) w zależności od jej rodzaju czyli inne dla wojsk, przedmiotów, bohaterów, budowli, miast itd. Zaprojektować symbole które mają na karcie wystąpić w formie .png (Atak, Obrona, Koszt, Złoto, Żywność, Mana, Intryga, Liczba Losowa, i choć nie jest to konieczne ewentualnie również Piechota Lekka, Ciężka, Kawaleria Lekka, Ciężka, Łucznicy, Kusznicy, Oszczepnicy, Oddział Latający, Czarodzieje, Kapłani, Demony, Oddziały Specjalne, Bohater, Smok, Arcydemon).
Głównie jednak chodzi o robotę dla programisty, aby wszystkie te elementy umiał poskładać razem w szablon. Bo nawet jeśli nie będę miał ikon to użyje tych co sobie zplagiatowałem

.
Reasumując nie potrzeba ilustratora na poziomie JMa ale kogoś kto zna dobrze Photoshopa lub Corela i/lub posługuje się tabletem oraz ma zmysł artystyczny. Ja nie mam

Czegoj i Hans widzieli moje wypociny w Corelu a teraz pozwolę sobie je tutaj zaprezentować, bo jak mam nadzieję ta wersja też odejdzie w niepamięć.
Do pobrania:
http://www.sendspace.pl/file/be441ffb94079f7fbb12ea7
Natomiast jeśli chodzi o ABC o którym wspomniał Hans dotyczy również i mnie

. Dlatego pisanie i tworzenie nowych materiałów do KC tyle trwa.