PBF - Grzechy ojców
Sprawdziłem zsumowane PD i oto moje wyniki:
Eithart: 15W, 57K, 54U
Mordil: 15B, 5Z, 60U
Trehant: 15Ł, 5I, 91U
Skela: 17Ł, 0Z, 52U
Są rozbieżności w 2 pierwszych pozycjach (do półmetka się zgadzają).
Eithart: 15W, 57K, 54U
Mordil: 15B, 5Z, 60U
Trehant: 15Ł, 5I, 91U
Skela: 17Ł, 0Z, 52U
Są rozbieżności w 2 pierwszych pozycjach (do półmetka się zgadzają).
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Nie przeczę, że mogłem się pomylić w sumowaniu - jeśli jesteś pewien swoich obliczeń, akceptuję je jako obowiązujące.
A jakie umiejki lub szkolenia zorganizował sobie Trehant? Faktycznie skaczesz od razu na POZ 3 łowcy? (jak najbardziej Ci wolno). Przyrost współczynników klasycznie.
Co do szkolenia w mieczach, oczywiście miały być ciężkie i lekkie zamiast krótkich i długich
A jakie umiejki lub szkolenia zorganizował sobie Trehant? Faktycznie skaczesz od razu na POZ 3 łowcy? (jak najbardziej Ci wolno). Przyrost współczynników klasycznie.
Co do szkolenia w mieczach, oczywiście miały być ciężkie i lekkie zamiast krótkich i długich
Obliczenia robiłem w arkuszu kalkulacyjnym - w każdym wierszu po jednym etapie przyznawania PD i 12 kolumn (podział na bohaterów i wszystkie rodzaje PD). Mogłem się jedynie pomylić przy wpisywaniu liczb do rubryk, ale sprawdziłem i Eitharta i Mordlia, gdy zobaczyłem niezgodności.
Co do Trehanta: awansuje na 3 POZ łowcy i podszkoli się w używaniu łuku, z którego ostatnio tak pechowo chybił. Pozna zdolności Podchodzenie zwierzyny i Zdobywanie żywności.
Co do Trehanta: awansuje na 3 POZ łowcy i podszkoli się w używaniu łuku, z którego ostatnio tak pechowo chybił. Pozna zdolności Podchodzenie zwierzyny i Zdobywanie żywności.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
mordimer00
- Reactions:
Skela i Trehant już określili się co do kierunku rozwoju postaci i odbywanych szkoleń specjalizacyjnych. Eitharta i Mordila prosimy o podobne deklaracje. Powinniśmy się jeszcze zastanowić, jakiej postaci najbardziej nam potrzeba w zastępstwie Uhry, gdyż Keth planuje uzupełnić skład drużyny. Wydaje mi się, że ktoś z profesją kleryczną lub czarodziejską znalazłby u nas miejsce. Tylko jest jeszcze jeden warunek: nie może tej postaci prowadzić osoba, która nie będzie traktować uczestnictwa w PBF z należytą powagą.
-
mordimer00
- Reactions:
Po dodaniu PD za bgł startowe w broniach otrzymuje
BARB 114 PD
Złodziej 146 PD
Przenoszę UN PD z barbarzyńcy do złodzieja i awansuje na BARB 1/ Złodz 2 POZ.
Dodatkowo czy jest szansa aby ktoś wyszkolił mnie w toporach i łuku?
BARB 114 PD
Złodziej 146 PD
Przenoszę UN PD z barbarzyńcy do złodzieja i awansuje na BARB 1/ Złodz 2 POZ.
Dodatkowo czy jest szansa aby ktoś wyszkolił mnie w toporach i łuku?
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
Ja nie wiem skąd Ty masz tyle PD, jeśli każdy z nas startował z setką i 1 POZ w jednej profesji. Jest dostępne szkolenie w łukach na PB, ale toporów nie ma na tej liście.
-
mordimer00
- Reactions:
Zależy jak Wy to liczycie?
Ja uznałem iż mam 1 POZ złodzieja i tam 100PD a reszte czyli zawody i broń te PD ma Barbarzyńca no chyba, że mam to inaczej liczyć to napiszcie, że mam 100PD jako złodziej i 0 PD jako barbarian wtedy będę wiedział co i jak.
Ja uznałem iż mam 1 POZ złodzieja i tam 100PD a reszte czyli zawody i broń te PD ma Barbarzyńca no chyba, że mam to inaczej liczyć to napiszcie, że mam 100PD jako złodziej i 0 PD jako barbarian wtedy będę wiedział co i jak.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
Zamiast PD za zawody i biegłości każdy miał na starcie do dyspozycji równą setkę i 1 POZ w wybranej profesji. Do tego dodajesz PD zdobyte w tej przygodzie i ew. za szkolenia specjalistyczne w broni.
-
mordimer00
- Reactions:
Nie może być!mordimer00 napisał(a):
Masakra po tylu walkach nie awansuje na poziom kanał:-((
Jeśli miałeś 100PD w złodzieju i dostałeś 15B, 5Z, 60U, to możesz rozdysponować nawet 65PD (choć wystarczy 50) na tę profesję i awansować na 2 POZ. A potem jeszcze PD za szkolenie w łukach.
-
mordimer00
- Reactions:
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Moi drodzy, piąte miejsce w drużynie jest opcjonalne. Jeśli znajdzie się ktoś chętny, obsadzimy je, ale bez rekrutacji za wszelką cenę - przy braku zainteresowanych pociągniemy dalej w gronie czterech graczy, to optymalna liczba, nie trzeba jej na siłę podbijać.
I jeszcze jedno pytanie. Ponieważ graliśmy na Archipelagu Wschodnim, który generalnie jest postrzegany przez kacetowców bardzo negatywnie, czy dało się w tej przygodzie wychwycić pewien odmienny klimat świata, przynajmniej troszeczkę inny od klasyki na Centralnym? Da się z Wschodniego coś wykrzesać czy lepiej wsadzić Was na pierwszy lepszy statek próbujący przebić się przez Archipelag Pajęczy do Kartarii
I jeszcze jedno pytanie. Ponieważ graliśmy na Archipelagu Wschodnim, który generalnie jest postrzegany przez kacetowców bardzo negatywnie, czy dało się w tej przygodzie wychwycić pewien odmienny klimat świata, przynajmniej troszeczkę inny od klasyki na Centralnym? Da się z Wschodniego coś wykrzesać czy lepiej wsadzić Was na pierwszy lepszy statek próbujący przebić się przez Archipelag Pajęczy do Kartarii
Myślałem o daniu ogłoszenia w odpowiednim miejscu forum. Pamiętam, że mieliśmy jeszcze jakiegoś chętnego już po zamknięciu składu, więc może nie byłoby to wcale szukanie na siłę. Do końca roku jest jeszcze trochę czasu, ale chciałem poznać opinie innych graczy na temat. Moim zdaniem jesteśmy jako grupa w na tyle dobrym położeniu militarnym, że poradzimy sobie bez kolejnego żołnierza, jednak wzmocnienie w dziedzinie magii wyszłoby nam na dobre (stąd pomysł na dołączenie postaci, która reprezentowałaby kastę kleryczną i/lub czarodziejską). Jeśli nikt chętny się nie znajdzie - trudno, będziemy musieli radzić sobie w obecnym składzie.
Nie musimy zmieniać archipelagu - napiszę nawet, że byłoby to pewnym odebraniem pola do popisu pustynnej menażerii, która ostatnio ukazywała się w artykułach.
Nie musimy zmieniać archipelagu - napiszę nawet, że byłoby to pewnym odebraniem pola do popisu pustynnej menażerii, która ostatnio ukazywała się w artykułach.