Potencjał Magiczny

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 21 października 2009, 22:42

Hauerine napisał/a:
Dlatego głowię się nad czymś na kształt punktów magii posiadanych przez każdego jej aktywnego użytkownika.
Co oczywiście rozzwala cały system ekonomiczny i magiczny świata, ale co tam.
Szkoda, że odnosisz się do kwestii, która została już dawno rozstrzygnięta, tzn. wprowadzenie takich punktów dewaluowałoby moc psioników do gromadzenia PM w umyśle.
Jako gracz i MG stwierdzam, ze dla mnie PM jest w porzadku, zarówno jego ilości, cena jak i dostepność. Nie widze powodu do zmian.

To poczekaj aż znajdziesz magiczny rydwan...
OT ale arcykapłan z bractwa superkatanowców miałby ponad 100 ZW.

Cała ta wiara w Katana to jeden wielki przepak - a swoją drogą już dawno powinien tych pięściarzy szlag trafić. Trochę to Szyndler źle obmyślił, bo gdy półbóg dostaje najsurowszą karę boską, to umierają wszyscy jego wyznawcy. Jak widać nie dotyczy to tej jednej religii.

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 21 października 2009, 23:34

Szkoda, że odnosisz się do kwestii, która została już dawno rozstrzygnięta, tzn. wprowadzenie takich punktów dewaluowałoby moc psioników do gromadzenia PM w umyśle.
Nie wiem, nie widziałem rozstrzygnięcia. Psionika widziałem, ale nie lubie.
A co to ma do rzeczy :) ?
Trochę to Szyndler źle obmyślił, bo gdy półbóg dostaje najsurowszą karę boską, to umierają wszyscy jego wyznawcy. Jak widać nie dotyczy to tej jednej religii.
Hmmm moze w takich przypadkach dotyczy to czcicieli tego jednego półboga - cząstki katana ? Bo inaczej faktycznie wszystkie orki mogą zniknąc jednego dnia i co wtedy :P ?

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 21 października 2009, 23:54

A co to ma do rzeczy ?
Zapewne chodzi o zdjęcie blokady i wykorzystanie PM zawartego w rydwanie. Fakt, sporo by go było...
Bo inaczej faktycznie wszystkie orki mogą zniknąc jednego dnia i co wtedy
Spełni się czarna przepowiednia że to ludzie będą rządzić Orchią :)
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 22 października 2009, 10:31

Te rydwany zwykle maja fajne zdolności. Raczej szkoda niszczyć dla PM, kóy mozna miec z innego źródła :)

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 22 października 2009, 10:44

mozna miec z innego źródła
No właśnie z jakiego? Bo o tym była już tu rozmowa skąd brać ten PM. Masz jakąś wiedzę lub pomysł?
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 22 października 2009, 11:23

Bo o tym była już tu rozmowa skąd brać ten PM. Masz jakąś wiedzę lub pomysł?
Jesli nawet mam wiedzę, to nie mogę jej zdradzić. To jest "Sekret PM". Dzieki temu producenci i dystrybutorzy PM moga kontrolować czarodziejów, a zaszczytem jest dostanie się do grupy uprzywilejowanej prawem zakupu więskzych ilości PM.
Działa to właśnie dlatego, że przeciętny mag moze się najwyżej głowić nad tym "skad oni biorą ten PM".

Ba, nawet gdybys poznał "Sekret PM" to nie znaczy, ze umiałbys go od razu pozyskiwać. To też wymaga pewnych nakładów i starań.
Co wiecej nawet produkując PM miałbys ograniczone możliwości jego sprzedaży bo gildie nie lubia konkurencji. Gdyby wydało się, ze produkujesz PM z pewnościa by cie zabili, lub conajmniej pozbawili inferastruktury, zdolności lub wiedzy (czarami?) o "Sekrecie PM".
Dlatego ja nikomu nie sprzedawałem PM, a nawet czasem kupowałem "dla niepoznaki".

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 22 października 2009, 12:03

Jesli nawet mam wiedzę, to nie mogę jej zdradzić.
Brak mi słów...

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine »