Wywiad z Arturem Szyndlerem - nasze opinie, przemyślenia, it

marcinosr
Reactions:

Post autor: marcinosr » 02 września 2009, 15:43

nospe napisał/a:
Szkoda, nawet nie wypowiedział się o przyszłości KC... może z jego strony ona już nie istnieje, ale mógł by powiedzieć czemu. Nie chce mi się, MAG ma prawa do 20xx roku (byśmy bombardowali MAGa:>), dajcie mi zarobić - myślę, że by mógł udostępnić/sprzedawać PDFy - rozwiązań jest dużo, a tu nic... dorwać jakiegoś jego kumpla/przyjaciela i niech pogada z nim i zapyta: "czemu?". Szkoda;)
a więc tak (że się tak wtrącę :) )....
z kumplem/przyjacielem będzie kłopot ale mam kontakt do p. Artura i o ile sformułuje się jakieś konkretne pytanie i znajdzie się chętny na wysłanie tego w naszym imieniu to mogę udostępnić kontakcik....
?mier? to dopiero pocz?tek.....

Awatar użytkownika
nospe
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: nospe » 02 września 2009, 18:52

Już posłałem maila z zapytaniem... poprosiłem, aby się wypowiedział w dwóch trzech zdaniach nt przyszłości KCków i czy zamierza opublikować w formie książki lub w necie swoje materiały... zobaczymy czy mnie oleje czy odpisze:)
Mój browar - SPECJAL, mój linuks - PLD, moje RPG - KC.

marcinosr
Reactions:

Post autor: marcinosr » 02 września 2009, 19:38

wątpię co prawda by odpisał... ale swoją drogą to ciekawe... jeszcze wczoraj byłem pewien że to zapomniany system a dziś rozmawiam o jego kolejnym wydaniu :)

Popytam jeszcze znajomych czy ktoś go lepiej nie zna by podpytał co i jak :)

Awatar użytkownika
wasut
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post autor: wasut » 03 września 2009, 09:19

Myślę że i przez ten portal i przez inne erpegowe strony przewija się co najmniej kilka osób które ASa znają lepiej bądź mniej. Minęło kilka ładnych lat podczas których zainteresowani znajomi na pewno zadali takie pytania, i czy otrzymali odpowiedź czy nie fakt faktem nigdy nie ujrzało to światła dziennego. Więc i teraz wątpię aby coś się w tej materii miało zmienić. Ale to pewnie moje czarnowidztwo jedynie :P ...

marcinosr
Reactions:

Post autor: marcinosr » 03 września 2009, 16:43

wasut napisał/a:
Myślę że i przez ten portal i przez inne erpegowe strony przewija się co najmniej kilka osób które ASa znają lepiej bądź mniej. Minęło kilka ładnych lat podczas których zainteresowani znajomi na pewno zadali takie pytania, i czy otrzymali odpowiedź czy nie fakt faktem nigdy nie ujrzało to światła dziennego. Więc i teraz wątpię aby coś się w tej materii miało zmienić. Ale to pewnie moje czarnowidztwo jedynie :P ...
pewnikiem masz rację ale nie spróbujesz to się nie dowiesz:)

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 04 września 2009, 22:41

Mimo upłynięcia ok. 2 tygodni od zadania pytań dodatkowych do drugiej części wywiadu nadal nie widać żadnych odpowiedzi. Niestety nie jestem tym faktem zaskoczony.

Borejko
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Borejko » 14 września 2009, 06:57

Ej! To jest tak jak pisałem u mnie. Wywiad zacząłem w styczniu/lutym. Skończyłem go i w przeciągu dosłownie kilkudziesięciu godzin wrzuciłem w sieć(poza ustalonym z A.SZem podziałem na dwie części, czyli odstępem kilkudniowym).
Także trochę pewnie trzeba będzie poczekać. Jesli coś się w tej gestii zmieni, na pewno poinformuję Was pierwszych o tym.
Co do praw autorskich, które znalazły się w MiMach z forum MAGa wiem że MAG takowych nie posiada. Nie wiem jak stoi sama sprawa z KCtami jako grą fabularna.
A zupełnie osobiście (choć nie powinienem tego pisać) i odbierając to z rozmów telefon. z A.SZ.em sądzę że jest zbyt zabiegany pracą w Games Workshop by ciągnąć jeszcze KC. Jesli zresztą przyjrzeć się ostatniemu okresowi to zauważcie że aktywnie nie promował w żaden sposób KC, natomiast czesto bywał na imprezach związanych np. z WFB. Tak więc sądzę że po gadach bitewniaki stały się priorytetowe, natomiast KC odeszły na dalszy plan.
Podkreślam jednak ze to moje domysły i spekulacje.
Pozdrawiam.
PS. I tak jak pisałem krysztalyczasu.pl bedą pierwszym portalem, który powiadomie jak coś sie zmieni i bedę miał jakies konkrety.

Borejko
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Borejko » 14 września 2009, 09:16

Przepraszam za post pod postem. W przyszłym tyg. A.SZ. bedzie w GB i mozemy spodziewać się odpowiedzi. Wszystkie zresztą odpowedzi tam powstawały więc przycisnę Twórcę KC (heh).

avnar
Reactions:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Post autor: avnar » 14 września 2009, 19:20

Fajnie, no to poczekamy i zobaczymy co nam odpowie. Może go w imieniu użytkowników i administratorów zaprosisz do uczestnictwa w życiu Naszej strony?? Jestem ciekawy co odpowie i czy będzie się chciał zaangażować, przecież sypia tylko 4 godziny, to może znajdzie chwilkę na zarejestrowanie i kilka komentarzy.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 10 października 2009, 00:15

Jakby ktoś jeszcze nie odnalazł to kolejny link do tekstu o KC-tach. http://wrzesien.9x.pl/?p=324&cpage=1
Sorki, że w tym wątku, ale nie chciało mi się zakładać nowego. Zaskakujące, że jeszcze tak wielu pamięta KC.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 10 października 2009, 00:38

czegoj napisał/a:
Jakby ktoś jeszcze nie odnalazł to kolejny link do tekstu o KC-tach.
Widzę, że mój MG sprzed lat siedzi w RPG po uszy. Nawet się na blogu nie przyznał, jak kiedyś na łamach MiM bronił m.in. mechaniki w KC.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 10 października 2009, 00:42

No to zaproś Treant dawnego MG może i u nas podyskutuje. Ja już wysłałem mu zaproszenie, ciekaw czy odpowie?

Mistrz Nalorak
Reactions:

Post autor: Mistrz Nalorak » 21 października 2009, 14:39

Zdaje mi sie, ze Pan A.S.( bynajmniej nie Golum:-))jest osoba utalentowana wielostronnie, ale pracowita wylacznie jednokierunkowo - Games W.( trudno sie dziwic w obecnym swiecie, gdzie na papu i nie tylko trzeba ciezko tyrac). Osobiscie uwazam ze temat KC w jego wykonaniu mozna uznac za zamkniety i tylko oczekiwac, ze Pan A.S. w miare szybko sie do tego ustosunkuje. Jesli sobie odpuscil, powinien przekazac paleczke innym, a sam pozostac z tytulem oficjalnego Ojca KC-tow.( zacne to miano)Uwazam, ze to 90% nieopublikownych materialow to czysta bajka, jakby czesc swiat ktory wykreowal. Ponad to odnioslem wrazenie ze on chyba lubi sie chwalic, po czesci przypisywac sobie wszystkie zaslugi( ktorych jednoczesnie mu nie umniejszam). Czekajmy wiec cierpliwie na slowa "mistrza", one nas oswobodza z kajdanow niepewnosci...

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 24 października 2009, 15:21

Chciałbym wszystkich poinformować, że w czwartek napisałem do Pana Artura. W kilku słowach przedstawiłem kim jestem i co robię. Następnie poprosiłem o ustosunkowanie się co do ewentualnej przyszłości KC a także zaprosiłem do odwiedzenia portalu. Następnego dnia otrzymałem odpowiedź iż aktualnie przebywa w Anglii i jak tylko wróci ustosunkuje się do mojego maila. Mam nadzieję, że odpowiedź usatysfakcjonuje zarówno mnie jak i Was wszystkich.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 24 października 2009, 23:18

Dobra robota. Z niecierpliwością oczekuję rezultatu (oby owocnego) tej inicjatywy.

ODPOWIEDZ