KC-towiec nr 2
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
- Kontakt:
Pragnę dziś zapoczątkować rozmowę o numerze drugim. Jeszcze nie nazbierałem na niego siły, ale mam nadzieję, że inspiracja ze strony użytkowników da mi wystarczającego kopa, żeby się zmotywować. Prosiłbym żebyście w tym temacie zabierali głos w sprawie kolejnego numeru i tekstów jakie chcielibyście tam ujrzeć. Powiedzmy trzy propozycje. Można też (jeśli ktoś ma pomysł) zgłaszać propozycje tematyczne dla numeru. Może udałoby się stworzyć numer pod kątem określonego tematu. Mam nadzieję, że ta forma będzie bardziej przyjazna dla Was, a mi da alibi jeśli ktoś będzie bardzo niezadowolony
. Po wyłonieniu artykułów i zaakceptowaniu (niestety znów przez redakcję z pomocą adminów) założę kolejny temat do oprawy graficznej, wtedy wszyscy zdolni będą mieli okazje się wykazać. Na koniec to wszystko posklejam (mam nadzieję, że niektórzy w tym pomogą) i przedstawimy kolejny numer sieci. Niech widzą i zazdroszczą. Mam nadzieję, że będzie czego. Liczę na aktywność w temacie. Zwłaszcza tych mniej zadowolonych z pierwszego numeru.
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2009, 21:41 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
avnar
- Reactions:
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 8 times
Świetny pomysł i cieszę się że się nie poddajesz. Po ciężkim początku może być tylko lepiej
. Mam pomysł na temat numeru: Miasta Orchii. Na starcie masz już trzy propozycje: Hargary Hauerine, Twój Ag-Coto-Gar oraz mój Tagar-Dur (lecz on wymagałby dużych przeróbek aby był bardziej dostosowany do mechaniki). Możliwe że ktoś inny też by napisał jakieś miasto, całość można byłoby okrasić wydarzeniami z Kalendarium Ketha:) oraz jego Sprawy rodzinne.
Innym pomysłem na numer byłyby np. Przedmioty magiczne lub Marynarka Orchii. Szczególnie ten ostatni temat można byłoby rozwinąć, bo jak mi się wydaje u większości z nas raczkuje. Do napisania byłyby okręty, opis Białych i Czerwonych Piratów, jakaś przygoda na morzu lub z morzem związana, plus powiedzmy opis Gothmeda:).
Na grafice się nie znam więc tu na mnie proszę nie liczyć:)
Innym pomysłem na numer byłyby np. Przedmioty magiczne lub Marynarka Orchii. Szczególnie ten ostatni temat można byłoby rozwinąć, bo jak mi się wydaje u większości z nas raczkuje. Do napisania byłyby okręty, opis Białych i Czerwonych Piratów, jakaś przygoda na morzu lub z morzem związana, plus powiedzmy opis Gothmeda:).
Na grafice się nie znam więc tu na mnie proszę nie liczyć:)
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2009, 22:16 przez avnar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
vampire1308
- Reactions:
Słuchajcie ja myślałem o jakiś przedmiotach magicznych i nie tylko dla magów i kapłanów,ale dla wojowników i innych zwykłych śmiertelników. Jeżeli Czegoj zgodziłby się to myślę,że przynajmniej jeden lub dwa przedmioty mógłbym opracować zgodnie z duchem KC:) Bo w sumie pomysłów w głowie trochę mam:) chodzi o to by przedmiot nie był przepakowany i żeby był powiedzmy dla każdego dostępny
:P:P no ale to tylko propozycja jak coś to czekam:) może inni tez mają jakieś inne pomysły??
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2009, 09:30 przez vampire1308, łącznie zmieniany 1 raz.
-
avnar
- Reactions:
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 8 times
To może w ogóle ogłosić pobór do redakcji KCetowca?? Kto na redaktora naczelnego, kto na korektora, grafika, kierownika składu??? No i trzeba określić o czym ten drugi numer ma być, bo tak jakoś się nikt szerzej nie wypowiedział na temat moich pomysłów. Jak nie będziemy znali tematu wiodącego to zapanuje chaos.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
No ja już swoje zdanie wypracowałem. Krytykować każdy może, niestety nie każdy może popracować. Smutna rzeczywistość. Jeśli chodzi o pomysł miasta Orchii to wydaje mi się, że jeszcze daleko. Hauerinowe miasta jeszcze nie wszystkie poznaliśmy, mój Ag-Coto-Gar też jeszcze trochę no i Twoja robota też do poprawki. Widziałbym to raczej jako cykl artykułów w kolejnych numerach. Oglądając jeszcze raz całość aktualnych materiałów, doszedłem do wniosku, że będzie bardzo trudno o temat wiodący.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2009, 09:56 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Ja bym wolał propozycje użytkowników z przynajmniej kilku powodów. 1. Mniej więcej wiedzieliby, co może się znaleźć w numerze (odpadałyby argumenty teks był słaby). Jakby wiedzieli, że może się to dostać do numeru pojawiłby się kontr-argumenty dlaczego nie powinno tak być. 2. Może ruszyłoby to użytkowników do poczytania tekstów z portalu w celu wyłonienia perełek. 3. Numer poświęcony określonej tematyce może niektórych zniechęcić (zwyczajnie może ich akurat ta tematyka nie interesować), a tak byłaby szansa że każdy znajdzie coś dla siebie. Oczywiście dochodzi jeszcze argument dla tych co czytaliby tylko KC-towca lub spędzali mało czasu na portalu, że oczekiwaliby pewnej kontynuacji z poprzedniego numeru.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2009, 11:55 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
W kacetowcu powinno być wszystko - almanachy MG i gracza, przygody, nowe lokacje i potwory, wszystko to, co dotyczy systemu.
Nie podoba mi się tylko koncepcja tematycznego kacetowca.
Kiedy planujecie wydanie II numeru? Czy mogę się dołożyć ze scenariuszem (najpierw go trzeba wysłać pewnie komuś z redakcji, komu?)?
Wiem jaki jest mój odbiór - scenariusze zawsze przyciągają uwagę. No i rysunki przy opisach

Nie podoba mi się tylko koncepcja tematycznego kacetowca.
Kiedy planujecie wydanie II numeru? Czy mogę się dołożyć ze scenariuszem (najpierw go trzeba wysłać pewnie komuś z redakcji, komu?)?
Wiem jaki jest mój odbiór - scenariusze zawsze przyciągają uwagę. No i rysunki przy opisach