I co ci Heurinie przeszkadza taki akolita.
W niczym. A pisałem, ze mi przeszkadza ? To nie rozumiem, czemu mnie się czepiasz.
A jak użyje słowa szaman do opisania druida - wyznawcy Gothmeda to też cię będzie bolało?
Jak uzyjesz słowa szaman bez uwzglednienia co przez nie rozumiesz to nikt nie zrozumie, ze miałes na mysli akurat druida, wyznawcę Gothmeda.
Troche tak jak z tym przykładem bawoła opasa i stacji kosmicznej.
Czepianie się takich rzeczy to czysty bezsens i trollowanie.
Przeciez ja się nie czepiam. Po rostu wenar uzył określenia, ktore nie funkcjonuje w mechanice, ani opisie świata KC poza pewnym fanowskim dodatkiem. Ponieważ juz wczesniej na portalu odnosił sie do tego fanowskiego dodatku, to w dobrej wierze zrozumiałem to słowo w takim znaczeniu, w jakim uzywaja go niektórzy gracze KC i być moze również venar (co sugerował jego artykuł). Okazało sie jednak, ze on miał co innego na mysli i zaczął sie mnie czepiać, że go nie zrozumiałem. Tyle.
Poszczególne religie mają identycznie nazwane profesje (kapłan) ale w ramach swoich struktur poszczególne stopnie wtajemniczenia mogą i nazywają się inaczej.
Oczywiście.
Tyle w temacie o który kruszycie kopie.
ale my w ogóle tego tematu nie poruszylismy
Poza tym pojechaliście znowu w osobiste wycieczki z generowaniem niepotrzebnych postów
Wyłącznie na skutek nie zrozumienia w jakim znaczeniu venar wprowadza nowe okreslenia do KC. Jezeli ma pomysł, zeby nazywać uczniów szkolących się na kapłanów akolitami, to OK, byleby najpierw o tym poinformował, z nie miał pretensji, że nie czytam mu w myślach.