PBF - Kieł i pazur
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Wątek techniczny
Niestety, nie przewiduję już kontynuacji, chociaż oznajmiam to z przykrością, bo autentycznie polubiłem Waszych bohaterów. System KC wybitnie mi nie leży, jest dla mnie niegrywalny i szybko mnie męczy. Świat jest kapitalny i dlatego zamierzam skoncentrować się na rozbudowywaniu świata właśnie, natomiast prowadzenie przygód opartych na oryginalnej mechanice raczej mnie odstręcza - w "Grzechach ojców" było zupełnie inaczej, ponieważ tam przez całą sesję miałem do pomocy Mastuga, który liczył praktycznie wszystko, od pojedynczych testów sytuacyjnych do wieloosobowych walk - ja tylko opisywałem wyniki jego obliczeń w trybie fabularnym.
Skonfrontowany samotnie z mechaniką KC nie zdołałem zachować płynności zabawy, niestety. Jeśli o graczy idzie, nie dostrzegam w załamaniu sesji najmniejszej winy z ich strony, naprawdę.
Niestety, nie przewiduję już kontynuacji, chociaż oznajmiam to z przykrością, bo autentycznie polubiłem Waszych bohaterów. System KC wybitnie mi nie leży, jest dla mnie niegrywalny i szybko mnie męczy. Świat jest kapitalny i dlatego zamierzam skoncentrować się na rozbudowywaniu świata właśnie, natomiast prowadzenie przygód opartych na oryginalnej mechanice raczej mnie odstręcza - w "Grzechach ojców" było zupełnie inaczej, ponieważ tam przez całą sesję miałem do pomocy Mastuga, który liczył praktycznie wszystko, od pojedynczych testów sytuacyjnych do wieloosobowych walk - ja tylko opisywałem wyniki jego obliczeń w trybie fabularnym.
Skonfrontowany samotnie z mechaniką KC nie zdołałem zachować płynności zabawy, niestety. Jeśli o graczy idzie, nie dostrzegam w załamaniu sesji najmniejszej winy z ich strony, naprawdę.
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
Pbf podobal mi sie, jak wszystkie dziela Ketha, choc zagadka wydala mi sie bardzo prosta, ale tylko dlatego, ze kiedys prowadzilem przygode z takim samym motywem. Najtrudniej bylo udowodnic wine Esajan, ktorych slusznie oskarzylismy od razu o szkody. Jezlacz rozwalil mnie na atomy! Zaskoczenie na maxa. Chyba tylko Leonida Brezniewa spodziewalbym sie mniej! Pomysl bombowy!
Oczywiscie w warstwie technicznej nie bede nawet chwalil Ketha. Warsztat i fabularki wypas. Jak dla mnie to posty Krzyska powinny byc lekturami szkolnymi. Powtorze raz jeszcze z uporem maniaka. Wez sie chlopie za pisanie ksiazek. Sapkowski odejdzie w zapomnienie totalne!
Szkoda, ze pbf tak bardzo rozciagnal sie w czasie, ale rozumiem kompletnie frustracje Ketha zwiazana z mecha. Rozliczenie starcia kilku bohaterow z jezlaczem to juz matematyka na poziomie akademickim:) tez bym nie zdzierzyl.
Oczywiscie w warstwie technicznej nie bede nawet chwalil Ketha. Warsztat i fabularki wypas. Jak dla mnie to posty Krzyska powinny byc lekturami szkolnymi. Powtorze raz jeszcze z uporem maniaka. Wez sie chlopie za pisanie ksiazek. Sapkowski odejdzie w zapomnienie totalne!
Szkoda, ze pbf tak bardzo rozciagnal sie w czasie, ale rozumiem kompletnie frustracje Ketha zwiazana z mecha. Rozliczenie starcia kilku bohaterow z jezlaczem to juz matematyka na poziomie akademickim:) tez bym nie zdzierzyl.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Ja tylko towarzysko w tym temacie, jednak po słowach 8arta nie jestem w stanie wytrzymać.
Zgadzam się w 100% i jeśli Keth się zdecyduje to ja jestem aktualnie do wzięcia jako manager (od 1 listopada bezrobotny) ale przy takim pisarzu to o sukces jestem spokojny. Do rysowania weźmiemy mordimer00 do mapowania mastuga a stronę pociągnie ghasta ze mną na spółkę. Do kontaktów interpersonalnych weźmiemy Mrufona i już spektakularne zwycięstwo w świecie RPG murowane - hehe. Jestem przekonany, że pierwszych fanów już mamy.
Zgadzam się w 100% i jeśli Keth się zdecyduje to ja jestem aktualnie do wzięcia jako manager (od 1 listopada bezrobotny) ale przy takim pisarzu to o sukces jestem spokojny. Do rysowania weźmiemy mordimer00 do mapowania mastuga a stronę pociągnie ghasta ze mną na spółkę. Do kontaktów interpersonalnych weźmiemy Mrufona i już spektakularne zwycięstwo w świecie RPG murowane - hehe. Jestem przekonany, że pierwszych fanów już mamy.
Popieram!Zgadzam się w 100% i jeśli Keth się zdecyduje to ja jestem aktualnie do wzięcia jako manager (od 1 listopada bezrobotny) ale przy takim pisarzu to o sukces jestem spokojny. Do rysowania weźmiemy mordimer00 do mapowania mastuga a stronę pociągnie ghasta ze mną na spółkę. Do kontaktów interpersonalnych weźmiemy Mrufona i już spektakularne zwycięstwo w świecie RPG murowane - hehe. Jestem przekonany, że pierwszych fanów już mamy.
Scenariusz choć krótki to jednak ciekawy. Może i się dłużył graczom, ale tak to jest w scenariuszach "detektywistycznych". Pomimo, że notujesz w każdym śmiertelność jakiegoś gracza to jednak Twoje sesje pbf nie powodują zniechęcenia w nich udziału. Wprawdzie do dziś najlepiej wspominam Twojego "Posłańca" to absolutnie nie narzekam na żadną sesję pbf w Twoim wykonaniu.
Nie zrażaj się się do KC jak ja to zrobiłem w tym roku i jeśli kiedyś zdecydujesz się coś znów poprowadzić to ja chętnie zagram.
Nie zrażaj się się do KC jak ja to zrobiłem w tym roku i jeśli kiedyś zdecydujesz się coś znów poprowadzić to ja chętnie zagram.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia
Co czekało naszych bohaterów wśród piaszczystych Wydm Morgarry?
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Postaram się przygotować pedeki w wolnej chwili, ale najpewniej uda się dopiero za dwa tygodnie, kiedy moja teściowa uda się już do kraju, a żona przejdzie ze swoją zmianą na tryb nocny - wtedy być może uda się znaleźć chwilkę na przejrzenie całości przygody w celu rozpisania wartości poszczególnych Punktów Doświadczenia.
Co do pytania Treanta, na Wydmach Morgarry skrywała się czekająca na rozwikłanie tajemnica przerażającego wyschnięcia trzech krytycznie ważnych dla regionu podziemnych źródeł wody.
Co do pytania Treanta, na Wydmach Morgarry skrywała się czekająca na rozwikłanie tajemnica przerażającego wyschnięcia trzech krytycznie ważnych dla regionu podziemnych źródeł wody.