PBF - Narodziny legendy

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 27 marca 2013, 11:58

Rzeczna Puszcza, 12 dzień Ostatnich Siewów

Pozostawiwszy oględziny łupów swym druhom Ahraveen przeszedł przez wschodnią bramę wioski, mijając wejście na stary kamienny most i wspinając się w zamian na niewielką polankę przywierającą do niemal pionowego skalnego zbocza wyrastającego ponad Rzeczną Puszczę.

Gęsta, choć lekko już zwiędła trawa tworzyła miękki kobierzec pod podeszwami butów jaszczura. Rozejrzawszy się wokół argonianin ściągnął z pleców przewieszony przez łopatki ciężki miecz i ujął oburącz jego rękojeść, wpatrując się uważnie w rzędy niewielkich runicznych znaków zdobiących obusieczne ostrze.

Żelazna klinga sprawiała najzwyczajniejsze w świecie wrażenie, ale jaszczur doskonale pamiętał bijącą od niej pod ołtarzem poświatę oraz dziwne wrażenie odrętwienia w ramieniu, kiedy ściskał broń po raz pierwszy. Tym razem ukryta moc oręża zdawała się drzemać, być może czekając na chwilę, kiedy gadowi przyjdzie jej użyć przeciwko prawdziwemu przeciwnikowi.

Zmieniając ułożenie stóp Ahraveen wykonał na próbę kilka zamachów, starając się przyzwyczaić ręce do obcego im ciężaru broni.
Miecz chwilowo nie przejawia żadnych magicznych właściwości - albo był to jednorazowy efekt albo aktywuje się w określonych sytuacjach. Być może mag z Białej Grani potrafiłby powiedzieć tu coś więcej. Tak czy owak, to porządny kawał metalu, ale walka nim wymaga użycia obu rąk, a to eliminuje z użytku lubianą przez Ahraveena tarczę. OBR miecza 18 + dodatkowe efekty magiczne.

namakemono
Reactions:

Post autor: namakemono » 27 marca 2013, 12:01

Widzę, że grabienie zwłok może być bardzo intratnym zajęciem. Z racji mojego podejścia do tej sprawy, nie będę się upominał o swoją dolę. Mogę partycypować jedynie w złocie, ale nie wypada mi o to zabiegać. Jeśli reszta drużyny nie będzie się chciała podzielić, to słowa nie powiem.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 27 marca 2013, 12:26

Trzeba to rzecz jasna jeszcze korzystnie sprzedać, bo ceny podane przez mnie są orientacyjne, a każdy szanujący się kupiec będzie chciał jak najwięcej z Was zedrzeć! ;) Ale nie zmienia to faktu, że grabieżcy zarabiają w Skyrimie najlepiej, podobnie jak złodzieje (kupców da się podciągnąć i pod jedną i pod drugą kategorię).

namakemono
Reactions:

Post autor: namakemono » 27 marca 2013, 12:28

Lepiej wychodzą chyba tylko ci, którzy trudnią się zabijaniem grabieżców i złodziei w celu przejęcia ich zarobku. Muszę pomyśleć o takim przeprofilowaniu postaci.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 27 marca 2013, 12:29

Llorvas widząc wahanie Hastura i znając jego podejście do grabieży chciałby spieniężyć wszystkie łupy (oprócz tych dla Tronda) i tych które ktoś będzie chciał dla siebie samego zabrać, i jeśli byłaby taka możliwość za te pieniądze kupić dla tych kto chcę jakieś lepsze pancerze (chyba, że te które znaleźliśmy są lepsze) a resztę kasy podzielić po równo.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Procjon
Reactions:

Post autor: Procjon » 27 marca 2013, 12:33

Zachowałbym diadem i jeden-dwa komplety zbroi, badacz historii zapłaci za to i dziesięć razy tyle co kupiec. A poza tym, nie mam zamiaru pozbywać się zbroi noszonej na sobie, chyba że żeby opchnąć ją komuś kto suto zapłaci.

Awatar użytkownika
mordimer00
Reactions:

Post autor: mordimer00 » 27 marca 2013, 12:35

No właśnie MG czy te zbroje są lepsze od naszych?
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 27 marca 2013, 14:18

Jesstem za sprzeżą łupów w wiossce. I ruseniem do Białej Grani. Miecz jesst mój.