PBF - Ścigając samego siebie

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 27 czerwca 2014, 10:47

Wątek techniczny

Chyba dobrze, że Chudzielca nie było z Białym Petem, bo na takie niespodziewane powitanie (i nie chodzi o lufę broni wystawioną przez szparę między drzwiami i futryną) napewno krzyknąłby z wrażenia na całe Primm!

A więc Piotruś, Jasiu i Bartuś:)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 27 czerwca 2014, 13:21

Primm, strefa okupowana

Kucający za rogiem kasyna jasnowłosy strzelec przypatrywał się czujnie postaciom pilnujących hotelu Kajdaniarzy, zapamiętując ich liczebność i rozstawienie, wyznaczając kolejność celi na wypadek, gdyby obrót spraw zmusił go do otwarcia ognia. Pożyczony od kaprala Diaza M16 dobrze leżał blondynowi w dłoni, wręcz prosząc się o to, by przyłożyć go do barku i wpakować kilku skazańcom kulę w łeb. Makabryczne znalezisko w domu szeryfa zagotowało jasnowłosemu zwiadowcy krew w żyłach, chociaż mężczyzna trzymał swe emocje na wodzy nie okazując ich w przesadny sposób.

Prędzej czy później - choćby i innego dnia - miała się trafić okazja, by napsuć Kajdaniarzom krwi. Myśli blondyna pobiegły na krótką chwilę ku jego myśliwskiemu karabinowi z lunetą, schowanemu na posterunku RNK po drugiej stronie autostrady. Dziesięć dołączonych do niego naboi 0.308 oznaczało w prostej kalkulacji dziesięciu martwych skazańców, co przynajmniej po części mogło wyrównać rachunek za morderstwo szeryfa McBaina i jego żony.

Albinos zniknął gdzieś na dłuższą chwilę nie dając znaku życia, toteż blondyn obejrzał się znacząco w stronę zmarkotniałego chudzielca i kucającego ze skupioną miną pastora.
Mała wstawka dla umilenia czasu oczekiwania na Śnieżka...

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 27 czerwca 2014, 13:26

Ciekawe czy coś znalazł, strzałów nie słychać ani żadnego zamieszania, znaczy chyba nasz kumpel żyje, może zaraz wróci jak nie wróci za 5 minut idziemy tam, co myślicie?

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 27 czerwca 2014, 15:55

Żeby się przedostać na stronę albinosa, musicie zaliczyć test Konspiry z tytułu przekradania się na odkrytej przestrzeni przed nosami Kajdaniarzy, więc dobrze by było sprawdzić, kto ma dość wysoką Konspirę i Kamuflaż, a kto nie ;)

namakemono
Reactions:

Post autor: namakemono » 27 czerwca 2014, 16:09

- Wybacz synu, żaden ze mnie szpieg. Każ mi się skradać, a ściągnę na siebie uwagę wszystkich kajdaniarzy w promieniu kilometra. Jeśli chcesz, idź za kolegą, ale ja tu lepiej poczekam.
Konspiracyjne cechy i umiejętności pastora można w skrócie określić jako "słoń w składzie porcelany". Proszę, nie każcie mi się skradać dla naszego wspólnego dobra.

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 27 czerwca 2014, 16:20

A gdzie jest techniczny? :( Bo coś nie mogę znaleźć mojej postaci.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 27 czerwca 2014, 19:22

John Flanagan - Bękart wojny

Dryg 2. Konspira 3. Garda 3. Posłuch 1. Koordynacja 4. Kondycha 5.

Inicjatywa 8,5. Punkty Akcji 6. Próg obrażeń 24.

Atuty

Raz w czasie każdej walki może wpaść w szał (+4 Punkty Akcji w bieżącej turze). W walce z udziałem 10+ przeciwników dodatkowe 2 Punkty Akcji na asekurację.

Zdolności

Alibi żołnierza 2 (umiejętność naprawy i wytwarzania pancerzy i broni oraz budowania pułapek)
Biochemia 0 (wytwarzanie biostymulantów, zastosowania dla półproduktów chemicznych)
Handel 1 (wymiana towarów, zdolność negocjacji)
Kamuflaż 3 (ukrywanie tożsamości, wtapianie się w tłum, skradanie, kradzież kieszonkowa, zacieranie śladów)
Kaskaderstwo 2 (unikanie pułapek, uniki przed atakami, spadanie na cztery łapy)
Knowanie 1 (dar łgania w żywe oczy, knucie i spiskowanie, agitowanie i odczytywanie intencji)
Krwawa łaźnia 4 (posługiwanie się bronią białą)
Łatanie 2 (skuteczność w opatrywaniu ran i leczeniu)
Łączność 0 (konstruowanie i obsługa urządzeń radiowych, komunikacja za pomocą sygnałów)
Nauka 0 (posługiwanie się terminalami i zaawansowaną elektroniką)
Odrzut 2 (posługiwanie się bronią miotaną)
Pamiętne blizny 2 (zdolność oceny walorów bojowych przeciwnika)
Parkour 3 (poruszanie się po trudnym terenie, wspinaczka, pościgi)
Siewca ołowiu 4 (posługiwanie się konwencjonalną bronią strzelecką)
Skan 3 (spostrzegawczość, tropienie, przeszukiwanie, zbieranie dowodów)
Sprawność 2 (skuteczność w walce wręcz, tężyzna, forma fizyczna)
Stapianie 0 (posługiwanie się bronią energetyczną)
Sterowanie 0 (prowadzenie pojazdów i ujeżdżanie zwierząt)
Survival 3 (wyczucie kierunku, orientacja w terenie, identyfikacja zagrożeń, znajdowanie żywności i wody)
Technika 0 (praktyczna wiedza nt przedwojenne