Projekt "Żyjąca Orchia"

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 23 września 2010, 08:54

Keth - a rozwijasz zarysowany wątek powolnego chylenia się Imperium ku ruinie?
Uwzględniasz w HO taką opcję? Niech Osmundczycy się przebudzą i rozjadą gnijącego kolosa.

Oczywiście po takiej wojnie nieunikniony byłby chaos, zbyt słabi ludzie nie byliby w stanie ogarnąś całego archipelagu, powstałyby dominia rasowe - orków (zepchnięci np. w okolice Ogra-garu), ludzi - Tagary i Ostrogar, wolne miasto G-w-g, no i elfie - Olgrion, Ongir-gar...

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 23 września 2010, 09:28

A wtedy już moment do odbudowywania potęgi reptillionow

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 23 września 2010, 09:44

Hehem, a to by Ci pasowało?
Z tego co pamiętam w opisów ich rządy nie były rządami miłości i absolutnej tolerancji ;)

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 23 września 2010, 10:38

a orkowe są? :)

Wole upadłe imperia

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 23 września 2010, 17:47

Upadek Katanów? Na tę chwilę jest to koncepcja bardzo opcjonalna, bo pamiętajmy, że na razie na warsztat poleciały pierwsze trzy miesiące kalendarium. Taki powolny upadek mocarstwa Uruk-hai należałoby raczej rozłożyć na cztery-pięć lat czasu "ŻO", nie na pierwszy kwartał. Ponadto jakoś mi się nasuwa myśl, że wizję upadku Uruk-hai lansowali twórcy MAG-owscy i nie za bardzo wiem jak się to ma do wizji stabilności Imperium AS-a. Czy w tym drugim przypadku nie jest aby tak, że Imperium prosperuje świetnie i daleko mu do upadku?

Co do zapytań słanych pod adresem Nevera, chętnie dołączyłbym do nich prośbę o wyjaśnienie również tej kwestii - wszak taki akurat wątek powinien być AS-owi doskonale znany mimo lat, które upłynęły od czasów aktywnego "kryształowania", tylko że... jakoś tak mi się zdaje, że już wiem, kiedy otrzymamy tę odpowiedź od Nevera... never?

Chciałbym rozciągnąć Wojnę Rybną (gigantyczny wątek, mnóstwo kwestii pobocznych do rozpisania) na cały rok 9445, przeplatając ją coraz wyraźniejszymi sygnałami o groźbie najazdu sharanów na wschodnią część Archipelagu oraz przeciągającym się konfliktem dyplomatycznym z Elfimi Królestwami. To byłyby trzy motywy przewodnie roku 9445, wokół nich zaś chciałbym zapętlać wątki pomniejsze oraz wydarzenia lokalne zupełnie z nimi niepowiązane. Rodząca się konspiracja w Osmundzie jest bardzo ciekawym pomysłem, wszak gotowi zrzucić niewygodne rządy Uruk-hai ludzie mogliby chcieć wykorzystać w sprytny sposób sharanów jako separatystyczne narzędzie, być może nawet sabotując rozkręcającą się wolno gigantyczną operację militarną przeciwko najeźdźcom? Tu pojawia się wiele małych pomysłów na wątki polityczno-dyplomatyczno-spiskowe, muszę sobie to wszystko dobrze poukładać w głowie, a potem przerzucić szkic na papier.

Wszyscy chętni do dokładania własnych cegiełek są serdecznie widziani, wrzucajcie swoje propozycje wydarzeń do topiku i najlepiej w formie zaproponowanej przez Mastuga.

Awatar użytkownika
mastug
Reactions:
Has thanked: 22 times
Been thanked: 15 times

Post autor: mastug » 23 września 2010, 18:04

Ja tu swoją wizję histori będe wrzucał napewno , kwestia tylko znalezienia wolnej chwili.

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 23 września 2010, 18:21

Venar ty się przecież widujesz z ASem - podpytaj o to, to jest jak tam ma się nasze ulubione Imperium.

Awatar użytkownika
venar
Reactions: