PBF - Ścigając samego siebie

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 04 listopada 2014, 23:42

Primm, część zmilitaryzowana

Poranny gwar wyrwał w końcu ze snu zmęczonych poprzednim dniem kurierów, śpiących pod grubymi wełnianymi kocami otrzymanymi w nocy przez uczynnego wojskowego kwatermistrza. Spoza dużego namiotu dobiegały dźwięki głośnych rozmów, terkot spalinowego generatora prądu, warkot pracującego na jałowym biegu silnika jeepa. Ktoś stukał w coś zapamiętale młotkiem, w opinii Barta czyniąc to pod wpływem oczywistej złośliwości oraz zazdrości, że chudzielec może dłużej pospać wbrew wojskowemu regulaminowi.

Sue usiadła na pryczy i przeciągnęła się z trzaskiem kości, bezwiednie ukazując swe zarysowane pod cienkim materiałem podkoszulka piersi. John zerknął na nie przelotnie, po czym z niechęcią odwrócił wzrok nie chcąc rozpoczynać dnia od sprzeczki z nadpobudliwą Kalifornijką.

Anderson przestała się przeciągać, w zamian zaczęła drapać się w różnych miejscach uświadamiając sobie jak bardzo doskwiera jej stary pot i brud będący pozostałością po powrocie z Nipton. Na Przyczółku nie zdążyła się wykąpać, a w Primm niemal od razu zasnęła, ale w miarę wyspana, od razu poczuła odrazę do swego przepoconego ubrania.

- Idę do tutejszego porucznika - oznajmiła wstając z łóżka i trącając stopą krawędź pryczy Jima - Trzeba się zameldować i popytać, czy nie dostał dla nas nowych rozkazów. Idziecie ze mną?
Poproszę członków drużyny o jakieś w miarę rozbudowane deklaracje co do pobytu w Primm, przynajmniej na kilka pierwszych godzin - będzie mi wygodniej napisać jakieś obszerne wstawki fabularne.

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 05 listopada 2014, 07:00

Przed "przełożonym" nie wypada się stawić w takim stanie więc w kolejności: prysznic, szybka kawa, wizyta u porucznika. Potem w zależności od rozkazów ale...
przydałoby się trochę oporządzić (jakieś pranie ? :D ) i coś zjeść. Potem muszę się rozejrzeć po Primm bo chyba tu jeszcze nie byłam ? Poszukać jakiegoś handlarza złomem
bo może udałoby się jeszcze kupić trochę amunicji do mojego karabinu. Jak stoję z amunicją do 1911 ? :)
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 05 listopada 2014, 10:02

John także pomyślał o czymś takim jak prysznic, co też uczynił. Sprawdził fanty jakie mu zostały i postanowił pójść z Chudym, by się rozliczyć z Nashem i posłuchać co on powie. Podpytać go czy w Primm są jacyś nowi i wybadać nastroje ludzi, a na końcu iść do porucznika Hayesa.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 05 listopada 2014, 10:53

Chudzielec przebudził się, głośno pierdnął i z największym trudem starał się trzymać wzrok od koszulki Sue opinającej się na biuście. Wstał z łóżka, leniwie się przeciągnął i ocenił poranną erekcję:

- O kurwa... Nie wiem jak wy, ale ja to najpierw idę z krzyża spuścić. Kurwa dobrze, że nie mam dwóch kutasów, bo by mi się w gaciach nie pomieściły.

Mężczyźni spojrzeli zdegustowani na pokaźne wybrzuszenie wyrastające pod spodniami Simpsona. Tylko Sue nie obceniła chudzielca odzywając się w swoim stylu:

- Szkoda że nie masz dwóch mózgów. Te napewno zmieściłyby się w tym pustym łbie.

Bart puścił zaczepkę koło ucha i niezrażony przeszedł do porządku dziennego:

- Mozemy iść do Hayesa, ale najpierw jakieś śniadanie trzeba opierdolić. W końcu rzadko się za friko można nacisnąć. A do Nasha możemy iść potem.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2014, 11:36 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 05 listopada 2014, 14:08

Ok, po śniadaniu na koszt RNK do Hayesa, a potem do Nasha.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 05 listopada 2014, 22:32

Primm, część zmilitaryzowana

Światło słonecznego poranka odsłoniło w pełni rozmiary powiększanego systematycznie garnizonu Republiki w Primm. Rozsypujące się ruiny podmiejskiej dzielnicy przy autostradzie zostały zaadoptowane dla celów kwaterunkowych, bo dla blisko setki przebywających w miasteczku kalifornijskich żołnierzy zabrakło miejsca w rozbitych na największym placyku wojskowych namiotach. Kuchnia polowa stała opodal ciężarówki służb inżynieryjnych, najpewniej przysłanej do Primm z republikańskiej bazy w McCaffran, w Nowym Vegas. Barykady z worków wypełnionych piaskiem oraz starannie naostrzone kolczatki strzegły punktów kontrolnych przy zjazdach z autostrady, uzupełnione o dwa gniazda karabinów maszynowych.

- Oczom kurwa nie wierzę - oznajmił Simpson zajadając się otrzymaną od kwatermistrza mięsną konserwą - Zrobili tu sobie prawdziwą bazę. John, patrz tylko, ile tu gnatów, ile to wszystko jest warte. Kupa forsy tu leży.

- Uważaj z wyciąganiem po nią ręki - odparła dopijająca gorącą czarną kawę Sue - Armia karze śmiercią złodziei wojskowego sprzętu. Kula w łeb, nikt się nie patyczkuje.

- Tak tylko gadam - obruszył się chudzielec - Przecież nie będę okradał braci w służbie, towarzyszy kurwa broni? Nie wierzę, że tak o mnie pomyślałaś, po tym wszystkim, co razem przeszliśmy!

Anderson odłożyła ceramiczny kubek na drewniany stolik w improwizowanej jadalni pod gołym niebem, po czym wstała z ławki współdzielonej z Jimem.

- Idę do porucznika - oświadczyła dziewczyna upewniając się, że wsunięty za pasek dżinsów Colt przypadkiem jej nie wypadnie w drodze.
Karganie, masz 37 naboi do 1911...

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt: