Sesja na skype
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
- Kontakt:
Ja byłem tylko kilka minut i to jako słuchacz, ale pozwolę sobie wtrącić swoje 5 groszy. Miałem wrażenie jakby Oggy czytał. To nie zarzut, bo może się w ten sposób przygotowuje, ale w końcówce strasznie pędził. Nie wiem, czy to kwestia czasu, czy już brak siły i chęć skończenia, ale momentami brak intonacji głosu, był strasznie wyczuwalny - wszystko jakby na jednym oddechu. Czasami nie wiedziałem co mówi bohater, a co jest opisem MG, wszystko zlewało się w jedno. U ghasty takich rzeczy nie widziałem. Wyraźnie dało się wyczuć, czy mówi jako MG, czy jako jakaś określona postać. To tyle zdążyłem usłyszeć, ponieważ dołączyłem na ostatnie 20 min. sesji, stąd to mi się rzuciło na słuch, ale może to tylko mój odbiór był taki. W każdym razie piszę się na ewentualnego przyszłego podsłuchiwacza i dorastam do momentu, kiedy nabiorę chęci na granie, a kto wie może w przyszłości jak znajdą się chętni nawet na mistrzowanie.
Mnie nie udało sie wyrobić z przygotowaniem postaci. Naiwnie założyłem ,że podołam w tak krótkim czasie. Bardzo się cieszę ,że będę mieć możliwość uczestniczenia w grze, ponieważ rozpoczęła się niezwykle bogato i ciekawie a sposób narracji MG bardzo mi odpowiada. Pięknie zbalansowana dynamika oraz opisy. Bardzo spodobała mi sie zwłaszcza postać pana, który po mistrzowsku oprawiał ryby
. Słowem nocą nabrałem apetytu na jakąś rybkę do zjedzenia a najlepiej rekina
.
-
deliad
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
- Been thanked: 52 times
Witam po wiekach niebytu. Z miejsca też chciałbym zapytać kiedy znów gracie, czy jest możliwość posłuchania na start (widziałem że jest zdaje się), jak wygląda sprawa tworzenia postaci
. Trochę chyba mogło się zmienić w stosunku do tego ostatniego od kiedy ostatnio grałem.
Karm si? przesz?o?ci?, ale nie pozwól, aby przesz?o?? karmi?a si? tob?.
- Teal'c and Bratac -
- Teal'c and Bratac -
-
Oggy
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
- Has thanked: 24 times
-
mastug
- Reactions:
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 15 times
Przysłuchiwałem się dziś waszej sesji i zastanawiam się czy nie powinniście tego nagrać i zamieścić na youtube. Sesja jest bardzo dobrze prowadzona przez MG, gracze świetnie grają (prowadzą dialogi, odgrywają postacie, czują klimat i nie ma wrzutek z poza gry). Te sesje mogły by stanowić naprawdę fajną reklamę KC. Szukałem w sieci zapisów z sesji rpgowych, znalazłem tego naprawdę sporo ale żadnej KC. Ponadto wszystkie znalezione pozostawiały wiele do życzenia (prawdę mówiąc nie umywają się do tego co dziś słyszałem). Takie fajne KCtowe perełki jak sesje Oggyiego warto by promować, więc zastanówcie się czy chcecie a ja w międzyczasie zadbam o jakiś stosowny program do nagrywania.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Potwierdzam, chociaż mnie bardziej przypadła do gustu sesja ghasty, ale Oggiego słyszałem bardzo krótko. Tak czy inaczej pomysł rewelacyjny. Jeśli będziecie chcieli to z chęcią mogę poszukać programiku i zamieszczać na youtubie i np. u nas. Też uważam, że to kawał dobrego rpg.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2015, 01:31 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
No niestety, mój uber-net nie dał rady wytrzymać 4 bodaj (?) sesji w miesiącu i (w międzyczasie) kilku filmów. Żebym przypadkiem nie wykorzystał reszty dostępnego transferu żonka nie pozwoliła mi zabrać z tabletu karty sim
. W tej chwili jestem odcięty od netu z lapka do końca stycznia.
Rozejrzę się za jakąś sensowniejsza ofertą dotyczącą internetu. Do tej pory aktualne rozwiązanie mi nie przeszkadzało, ale znów nie potrzebowałem takich ilości transferu/miesiąc.
Rozejrzę się za jakąś sensowniejsza ofertą dotyczącą internetu. Do tej pory aktualne rozwiązanie mi nie przeszkadzało, ale znów nie potrzebowałem takich ilości transferu/miesiąc.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2015, 09:56 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Oggy
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
- Has thanked: 24 times
Wrota Kaszmiru
[center]
[/center]
Druga sesja za nami. ghasta mial problemy z netem wiec Tanyll gral na autopilocie. Do grupy dolaczyla postać prowadzone przez Knuriona.
Grupa dotarła do Sarassum, przeszła wszelkie formalności celne i uzupelnila zaopatrzenie przed ruszeniem w góry. Pierwsza noc spędzili w górskiej chacie, na progu przełęczy wiodącej do doliny Kaszmiru. Następnego dnia spotkali sie ze swoim łącznikiem który przekazał im ostatnie wiadomości o miejscu stacjonowania zbuntowanych oddziałów. Ponadto w Kaszmirze miała skontaktować sie z nimi jeszcze jedna osoba, która wie więcej o samym Maraxie. Grupa ruszyła pospiesznie chcąc pokonać przelecz przed nocą. Niestety zmrok zastał ich na szlaku. Niedługo potem natknęli sie na ciało reptilliona w wojskowej kurtce którego zabiły dzikie wargi. Miało to miejsce na skraju przełęczy i grupa, nie kryjąc sie specjalnie, szybko zeszła do stojącego niedaleko schroniska. Tutaj spotkali trzech reptillionow z Kaszmirskiej milicji oraz ich więźnia. Po kilku nerwowych chwilach (wyglądało na to ze przybycie postaci przerwało egzekucje) atmosfera nieco ostygła. Szybko stało sie jendak jasne ze aresztowany to wlasnie kontakt grupy (czyli Knurion). Wybuchła gwałtowna walka. Rekio pokonał jednego przeciwnika ledwo uchodząc z życiem, Ceen i (postac Knuriona? nie mam zapisanego imienia!) po przebiegającej ze zmiennym szczęściem walce poradzili sobie z drugim (Dwa krytyki w dwie rundy! W tym jeden w siebie!). Tanyll zajął sie trzecim. Po wszystkim odnaleźli oderwane naszywki sugerującej ze byli to milicjanci garnizonu stacjonującego na północy Kaszmiru.
Połączony z 23.01.2015 11:12:40:
Co do nagrywania mam mieszane uczucia. Komu bedzie sie chcialo sluchac 3 godzin sesji? Chyba ze ktos poswieci swoj czas i zrobi jakis montaz.
Jeszcze dwie sprawy: nie bedzie mnie w przyszlym tygodniu, jezeli chcecie pograc to niech ghasta zaopiekuje sie Jargo. Po drugie prosilbym avnar, deliad, ghasta, Knurion zebyscie wyslali mi opis wygladu waszych postaci, zobaczymy czy uda sie zalatwic rysunki.
Połączony z 24.01.2015 15:14:19:
W porządku, sprawdziłem YouTube i ludzie faktycznie wrzucają pliki po 3 godziny. Jak coś to ja się zgadzam na nagrywanie. Niech wypowiedzą się pozostali.
[center]
[/center]Druga sesja za nami. ghasta mial problemy z netem wiec Tanyll gral na autopilocie. Do grupy dolaczyla postać prowadzone przez Knuriona.
Grupa dotarła do Sarassum, przeszła wszelkie formalności celne i uzupelnila zaopatrzenie przed ruszeniem w góry. Pierwsza noc spędzili w górskiej chacie, na progu przełęczy wiodącej do doliny Kaszmiru. Następnego dnia spotkali sie ze swoim łącznikiem który przekazał im ostatnie wiadomości o miejscu stacjonowania zbuntowanych oddziałów. Ponadto w Kaszmirze miała skontaktować sie z nimi jeszcze jedna osoba, która wie więcej o samym Maraxie. Grupa ruszyła pospiesznie chcąc pokonać przelecz przed nocą. Niestety zmrok zastał ich na szlaku. Niedługo potem natknęli sie na ciało reptilliona w wojskowej kurtce którego zabiły dzikie wargi. Miało to miejsce na skraju przełęczy i grupa, nie kryjąc sie specjalnie, szybko zeszła do stojącego niedaleko schroniska. Tutaj spotkali trzech reptillionow z Kaszmirskiej milicji oraz ich więźnia. Po kilku nerwowych chwilach (wyglądało na to ze przybycie postaci przerwało egzekucje) atmosfera nieco ostygła. Szybko stało sie jendak jasne ze aresztowany to wlasnie kontakt grupy (czyli Knurion). Wybuchła gwałtowna walka. Rekio pokonał jednego przeciwnika ledwo uchodząc z życiem, Ceen i (postac Knuriona? nie mam zapisanego imienia!) po przebiegającej ze zmiennym szczęściem walce poradzili sobie z drugim (Dwa krytyki w dwie rundy! W tym jeden w siebie!). Tanyll zajął sie trzecim. Po wszystkim odnaleźli oderwane naszywki sugerującej ze byli to milicjanci garnizonu stacjonującego na północy Kaszmiru.
Połączony z 23.01.2015 11:12:40:
Co do nagrywania mam mieszane uczucia. Komu bedzie sie chcialo sluchac 3 godzin sesji? Chyba ze ktos poswieci swoj czas i zrobi jakis montaz.
Jeszcze dwie sprawy: nie bedzie mnie w przyszlym tygodniu, jezeli chcecie pograc to niech ghasta zaopiekuje sie Jargo. Po drugie prosilbym avnar, deliad, ghasta, Knurion zebyscie wyslali mi opis wygladu waszych postaci, zobaczymy czy uda sie zalatwic rysunki.
Połączony z 24.01.2015 15:14:19:
W porządku, sprawdziłem YouTube i ludzie faktycznie wrzucają pliki po 3 godziny. Jak coś to ja się zgadzam na nagrywanie. Niech wypowiedzą się pozostali.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2015, 15:14 przez Oggy, łącznie zmieniany 1 raz.
astrolog/alchemik 10/10 POZ