PBF Dom pełen łotrów - techniczny
Imię:Adoth
Koncepcja(aspekt główny): Cymeryjski wojownik i awanturnik(pisze, że ekwipunek i złoto będzie z przydziału, to nie wiem czy jest sens pisać, ale skrobnę) w zbroi wyglądającej jak zlepek różnych elementów poznajdywanych na polach bitew, zbrojny w dwa miecze
Problem: Nie może nigdzie zagrzać miejsca, ciągle na szlaku, raczej nie ma przyjaciół
Cel: W końcu zaznać gdzieś spokoju i się ustatkować
Przeszłość: Jak to u najemnika, wałęsał się tu i tam, brał różne zlecenia, trochę zarobił, zdobył paru wrogów, paru osobom się przysłużył
Umiejętności
5. Walka mieczem
4. Czujność, Wyszukiwanie, Krzepa
3. Sprawność, Przetrwanie
2. Urok, Oszustwo, Empatia, Leczenie
1.Wiedza (handel), Wiedza (wojskowość), Języki(zingarski), Hazard, Bijatyka
Sztuczki
Regeneracja
Twardziel
Walka bronią(walka dwoma mieczami)
Ekspert walki mieczem
Dodatkowa lekka konsekwencja
Atut Kocia żywotność
Postawa: Awanturnik
Jakby było coś nie tak to korygować, napominać itp
Edit: poprawiłem na ile umiałem, nie wiem tylko gdzie wcisnąć bonus Krzepa +1 czy do sztuczek czy umiejętności?
Edit Araven
Po prostu podnosisz Krzepę z 3 na 4 już teraz, bo to Cecha z nacji Cymeryjczyka, większa siła fizyczna (Krzepa). Przenieś Krzepę z poziomu 3 na 4 i ok będzie.
Koncepcja(aspekt główny): Cymeryjski wojownik i awanturnik(pisze, że ekwipunek i złoto będzie z przydziału, to nie wiem czy jest sens pisać, ale skrobnę) w zbroi wyglądającej jak zlepek różnych elementów poznajdywanych na polach bitew, zbrojny w dwa miecze
Problem: Nie może nigdzie zagrzać miejsca, ciągle na szlaku, raczej nie ma przyjaciół
Cel: W końcu zaznać gdzieś spokoju i się ustatkować
Przeszłość: Jak to u najemnika, wałęsał się tu i tam, brał różne zlecenia, trochę zarobił, zdobył paru wrogów, paru osobom się przysłużył
Umiejętności
5. Walka mieczem
4. Czujność, Wyszukiwanie, Krzepa
3. Sprawność, Przetrwanie
2. Urok, Oszustwo, Empatia, Leczenie
1.Wiedza (handel), Wiedza (wojskowość), Języki(zingarski), Hazard, Bijatyka
Sztuczki
Regeneracja
Twardziel
Walka bronią(walka dwoma mieczami)
Ekspert walki mieczem
Dodatkowa lekka konsekwencja
Atut Kocia żywotność
Postawa: Awanturnik
Jakby było coś nie tak to korygować, napominać itp
Edit: poprawiłem na ile umiałem, nie wiem tylko gdzie wcisnąć bonus Krzepa +1 czy do sztuczek czy umiejętności?
Edit Araven
Po prostu podnosisz Krzepę z 3 na 4 już teraz, bo to Cecha z nacji Cymeryjczyka, większa siła fizyczna (Krzepa). Przenieś Krzepę z poziomu 3 na 4 i ok będzie.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2015, 18:44 przez adamwl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Dobra postać, brakuje Postawy oraz bonusu z nacji Cymeryjczyka tu Krzepa +1 a Atut z nacji to: Kocia żywotność - z uwagi na dużą wytrzymałość Cymeryjczyk otrzymuje +2 do Toru Presji Fizycznej., masz rozdział o kreacji bohatera?
Sztuczka Walka bronią chodzi o wariant ofensywny, czy defensywny, moze o walkę 2 brońmi naraz bo i taka Sztuczka jest, doprecyzuj to.
Czyli u Ciebie Krzepa wzrośnie z 3 na 4 (dzięki Nacji) i dostaniesz +2 pola presji fizycznej oprócz Twardziela. Postaw jest kilkanaście wybierzesz sobie jedną to taki 5 Aspekt.
I imię mocno nie Conanowskie, ale to decyzja MG.
Imiona przykładowe: Eithriall, Eanbotha, Rotheahta, Gialladch, Cruaidh, Eamhua, Amergin, Agh, Aodh, Conor, Connal, Cuchullainn, Duncan, Hydallan.
Sztuczka Walka bronią chodzi o wariant ofensywny, czy defensywny, moze o walkę 2 brońmi naraz bo i taka Sztuczka jest, doprecyzuj to.
Czyli u Ciebie Krzepa wzrośnie z 3 na 4 (dzięki Nacji) i dostaniesz +2 pola presji fizycznej oprócz Twardziela. Postaw jest kilkanaście wybierzesz sobie jedną to taki 5 Aspekt.
I imię mocno nie Conanowskie, ale to decyzja MG.
Imiona przykładowe: Eithriall, Eanbotha, Rotheahta, Gialladch, Cruaidh, Eamhua, Amergin, Agh, Aodh, Conor, Connal, Cuchullainn, Duncan, Hydallan.
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2015, 18:12 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
Też mam taką nadzieję 
A propo, miejscem akcji będzie Zingara, a dokładniej w Kordavie, stolicy Zingary, królestwa złodziei i łotrów. Przed sesją dam dokładny opis miasta.
EDYCJA
Z tego względu prosze, by każdy miał umiejętność języki na 1 poziomie; w tym wyuczony język zingarski (wszyscy będziecie mogli się porozumiewać bez problemu).
A propo, miejscem akcji będzie Zingara, a dokładniej w Kordavie, stolicy Zingary, królestwa złodziei i łotrów. Przed sesją dam dokładny opis miasta.
EDYCJA
Z tego względu prosze, by każdy miał umiejętność języki na 1 poziomie; w tym wyuczony język zingarski (wszyscy będziecie mogli się porozumiewać bez problemu).
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2015, 18:40 przez Dobro, łącznie zmieniany 1 raz.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Moje postacie:
Adamwl: dziękuję za koncept postaci
rozumiem, że Adoth jest oburęczny? Prosiłbym jeszcze o parę zdań na temat wyglądu, co jest jego główną motywacją, oraz czy ma jakiś wrogów.
Keth: apsekt Szelma. Hm... dobre pytanie... powiedzmy, że w scenach, gdzie zachowa się jak prawdziwa szelma dostanie bonus - zależny od sceny - w wysokości +1 do danej umiejętności (np Uroku, czy Walki Wręcz)
Sigil: jasna sprawa, będzie tajna
Keth: apsekt Szelma. Hm... dobre pytanie... powiedzmy, że w scenach, gdzie zachowa się jak prawdziwa szelma dostanie bonus - zależny od sceny - w wysokości +1 do danej umiejętności (np Uroku, czy Walki Wręcz)
Sigil: jasna sprawa, będzie tajna
Moje postacie:
Moje postacie:
Adoth
Oburęczny, choć miecz w lewej ręce służy raczej do parowania, niż ataku
Wzrost w centymetrach: 203cm
Waga w kilogramach: 130 kg same mięśnie
Kolor oczu: głęboki granat, coś jak burzowa chmura
Znaki szczególne:liczne blizny pokrywające tors i plecy
Włosy kolor, długość: włosy kruczo czarne, średniej długości
Motywacja: Jak każdego awanturnika i wagabundę cymmeryjczyka najskuteczniej motywuje i napędza chęć wzbogacenia się
Co do wrogów, raczej jakowyś zaciekłych nie ma, choć pewnie parę osób żywi do niego urazę, to nie szuka za wszelką cenę okazji do pomsty.
Mam nadzieję, że się nada:)
Oburęczny, choć miecz w lewej ręce służy raczej do parowania, niż ataku
Wzrost w centymetrach: 203cm
Waga w kilogramach: 130 kg same mięśnie
Kolor oczu: głęboki granat, coś jak burzowa chmura
Znaki szczególne:liczne blizny pokrywające tors i plecy
Włosy kolor, długość: włosy kruczo czarne, średniej długości
Motywacja: Jak każdego awanturnika i wagabundę cymmeryjczyka najskuteczniej motywuje i napędza chęć wzbogacenia się
Co do wrogów, raczej jakowyś zaciekłych nie ma, choć pewnie parę osób żywi do niego urazę, to nie szuka za wszelką cenę okazji do pomsty.
Mam nadzieję, że się nada:)
-
Araven
- Reactions:
Sigil sorki, ale się niby znamy kilka lat jako Gracze.
Aspekt sam z siebie nic nie daje chyba, ze się go aktywuje za !PL wtedy daje +2 do odpowiadających Aspektowi testów u Szelmy to Oszukiwanie, Podstęp, Jakiś atak z zaskoczenia. Efekt jaki opisał MG można osiągnac jakąś własną sztuczką opracowaną dla Szelmy (łotrzyka).
Sorki, ze się wymądrzam ale MG testuje tu mechanikę jaką montujemy wspólnie.
Nowe czary mile widziane ale proszę o PW z nimi, to pomogę z mechaniką, by jakiś balans trzymać.
Adoth ma Sztuczkę walka dwiema broniami (miecze) to jest w takiej wyszkolony.
Aspekt sam z siebie nic nie daje chyba, ze się go aktywuje za !PL wtedy daje +2 do odpowiadających Aspektowi testów u Szelmy to Oszukiwanie, Podstęp, Jakiś atak z zaskoczenia. Efekt jaki opisał MG można osiągnac jakąś własną sztuczką opracowaną dla Szelmy (łotrzyka).
Sorki, ze się wymądrzam ale MG testuje tu mechanikę jaką montujemy wspólnie.
Nowe czary mile widziane ale proszę o PW z nimi, to pomogę z mechaniką, by jakiś balans trzymać.
Adoth ma Sztuczkę walka dwiema broniami (miecze) to jest w takiej wyszkolony.
No cóż, Araven, teraz już za późno i mogę tylko włosy z głowy rwać w rozpaczy. 
Żartuję oczywiście.
A tak na poważnie - dla mnie to oczywiste, że propozycje czarów wyślę Ci na PW. Mam też nadzieję, że spodobają Ci się na tyle, aby włączyć je do zestawu, który mi przesłałeś. Nie musisz się więc niepokoić, ja jestem ogarniętym i rozsądnym graczem.
Poza tym wymyślając czary staram się je dopasować do charakteru postaci i mojej wizji - a nie stworzyć coś, co ma zabijać armie i naruszać równowagę świata gry. Bardziej liczy się dla mnie klimat i ciekawy pomysł niż cokolwiek innego.
Żartuję oczywiście.
A tak na poważnie - dla mnie to oczywiste, że propozycje czarów wyślę Ci na PW. Mam też nadzieję, że spodobają Ci się na tyle, aby włączyć je do zestawu, który mi przesłałeś. Nie musisz się więc niepokoić, ja jestem ogarniętym i rozsądnym graczem.
Poza tym wymyślając czary staram się je dopasować do charakteru postaci i mojej wizji - a nie stworzyć coś, co ma zabijać armie i naruszać równowagę świata gry. Bardziej liczy się dla mnie klimat i ciekawy pomysł niż cokolwiek innego.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]
-
Araven
- Reactions:
SIGURD Rębacz
Aspekty
Koncepcja: Aesir Miecznik, wolny najemnik z Północy z mieczem i tarczą
Problem: Nieufność wobec nieznajomych
Cel: Zemsta na sprawcach śmierci jego ojca wodza Aesirów (i wygnania samego Sigurda)
Przeszłość: Dawniej syn wodza ćwiczony w walce i przygotowywany do objęcia władzy po nim, obecnie najemnik daleko od ojczyzny.
Postawa Bezimienny - człowiek bez domu, rodziny, lub chcący z ważnych dla siebie powodów rozpocząć nowe życie. Przeważnie są to zimnokrwiści ludzie, nie mający współczucia dla innych, tak jak inni nie mieli współczucia dla nich.
Umiejętności
Poziom 5 Walka miecze
Poziom 4 Czujność, Strzelanie i Miotanie, Krzepa
Poziom 3 Sprawność, Wyszukiwanie
Poziom 2 Siła Woli, Podstęp (+1), Urok, Przetrwanie
Poziom 1 Wiedza (Handel), Języki (aesirski i zingarski), Jeździectwo, Kontakty (półświatek ), Leczenie
Ekwipunek: Zbroja skórzana ćwiekowana, zestaw podróżny, długi obusieczny miecz na plecach + tarcza okrągła, shemicki łuk i 20 strzał, nóż myśliwski, koń wierzchowy.
Sztuczki
Widzenie w ciemności (Czujność) Postać widzi w ciemności, przy minimalnym świetle, na odległość Czujność x10 metrów
Regeneracja (Krzepa) Wymaga Krzepy 4+, za 1 punkt Fate, możesz obniżyć kategorię konsekwencji o 1, np. Średnia staje się Lekka, deklarujesz to w walce. Po zakończonej walce masz o połowę krótszy czas leczenia danej konsekwencji, to już bez punktu losu. (Lekką leczysz w 12 godzin, Średnią w 4 dni, a poważną w 2 tygodnie). Nie można już tego skracać, poza szybką regeneracją.
Twardziel (Krzepa) do Toru Presji Fizycznej doliczamy Pełną Krzepę a nie jej połowę.
Dodatkowa lekka konsekwencja fizyczna.
Wprawny Złodziej (Podstęp) wymaga Podstępu na 2+, daje + 1 do wszelkich testów Podstępu
Atut: Szał bitewny - gdy Aesir/Vanir otrzyma 2 Lekkie Rany lub ranę średnią, albo poważną, wpada w morderczy szał, zyskując +2 do ataku ale -1 do Obrony.
Wzrost: 182 cm
Waga: 78 kg
Kolor oczu: Niebieskie
Znaki szczególne: Blizna na czole.
Włosy: Blondyn, krótkie i proste
Zbroja: skórznia z ćwiekami, Hełm z nosalem
Broń: miecz długi , tarcza okrągła, łuk shemicki, nóż
Ubiór: Skórzane spodnie i bluza, skórzane buty. Płaszcz podróżny.
Walka
Miecz (Atak 5 / Obrona 5, Czujność 4, Sprawność 3, Obrażenia 2,
Pancerz 1 za skórznię +1 za tarczę razem 2
Łuk shemicki zasięg 80 metrów (Atak 4), Obrażenia 3
Presja fizyczna (3 + połowa Krzepy) u mnie cała Krzepa za Twardziela 7
Presja psychiczna (3 + połowa Siły Woli) 4
Punkty Fate (Losu) 4
Konsekwencje:
Lekka [ ] [ ] Średnia [ ] Poważna [ ]
Aspekty
Koncepcja: Aesir Miecznik, wolny najemnik z Północy z mieczem i tarczą
Problem: Nieufność wobec nieznajomych
Cel: Zemsta na sprawcach śmierci jego ojca wodza Aesirów (i wygnania samego Sigurda)
Przeszłość: Dawniej syn wodza ćwiczony w walce i przygotowywany do objęcia władzy po nim, obecnie najemnik daleko od ojczyzny.
Postawa Bezimienny - człowiek bez domu, rodziny, lub chcący z ważnych dla siebie powodów rozpocząć nowe życie. Przeważnie są to zimnokrwiści ludzie, nie mający współczucia dla innych, tak jak inni nie mieli współczucia dla nich.
Umiejętności
Poziom 5 Walka miecze
Poziom 4 Czujność, Strzelanie i Miotanie, Krzepa
Poziom 3 Sprawność, Wyszukiwanie
Poziom 2 Siła Woli, Podstęp (+1), Urok, Przetrwanie
Poziom 1 Wiedza (Handel), Języki (aesirski i zingarski), Jeździectwo, Kontakty (półświatek ), Leczenie
Ekwipunek: Zbroja skórzana ćwiekowana, zestaw podróżny, długi obusieczny miecz na plecach + tarcza okrągła, shemicki łuk i 20 strzał, nóż myśliwski, koń wierzchowy.
Sztuczki
Widzenie w ciemności (Czujność) Postać widzi w ciemności, przy minimalnym świetle, na odległość Czujność x10 metrów
Regeneracja (Krzepa) Wymaga Krzepy 4+, za 1 punkt Fate, możesz obniżyć kategorię konsekwencji o 1, np. Średnia staje się Lekka, deklarujesz to w walce. Po zakończonej walce masz o połowę krótszy czas leczenia danej konsekwencji, to już bez punktu losu. (Lekką leczysz w 12 godzin, Średnią w 4 dni, a poważną w 2 tygodnie). Nie można już tego skracać, poza szybką regeneracją.
Twardziel (Krzepa) do Toru Presji Fizycznej doliczamy Pełną Krzepę a nie jej połowę.
Dodatkowa lekka konsekwencja fizyczna.
Wprawny Złodziej (Podstęp) wymaga Podstępu na 2+, daje + 1 do wszelkich testów Podstępu
Atut: Szał bitewny - gdy Aesir/Vanir otrzyma 2 Lekkie Rany lub ranę średnią, albo poważną, wpada w morderczy szał, zyskując +2 do ataku ale -1 do Obrony.
Wzrost: 182 cm
Waga: 78 kg
Kolor oczu: Niebieskie
Znaki szczególne: Blizna na czole.
Włosy: Blondyn, krótkie i proste
Zbroja: skórznia z ćwiekami, Hełm z nosalem
Broń: miecz długi , tarcza okrągła, łuk shemicki, nóż
Ubiór: Skórzane spodnie i bluza, skórzane buty. Płaszcz podróżny.
Walka
Miecz (Atak 5 / Obrona 5, Czujność 4, Sprawność 3, Obrażenia 2,
Pancerz 1 za skórznię +1 za tarczę razem 2
Łuk shemicki zasięg 80 metrów (Atak 4), Obrażenia 3
Presja fizyczna (3 + połowa Krzepy) u mnie cała Krzepa za Twardziela 7
Presja psychiczna (3 + połowa Siły Woli) 4
Punkty Fate (Losu) 4
Konsekwencje:
Lekka [ ] [ ] Średnia [ ] Poważna [ ]
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2015, 17:32 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
Araven: proszę o zmianę języka z zamorańskiego na zingarski
Poza tym postać w porządku, jest moja okejka 
Moje postacie:
Moje postacie:
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Chciałbym poprosić kogoś o zrobienie/sprawdzenie mnie postaci, sam ciągle nie rozeznaję się zbyt dobrze w mechanice Waszego systemu. Przestudiowałem z grubsza zasady, w oparciu o nie mam następujący pomysł. Jeśli coś gdzieś źle zaprojektuję, dajcie znać.
Aspekt: uzdrowiciel. Źródło kłopotów: słabość do kobiet. Cel postaci: najbardziej znany medyceusz na świecie. Przeszłość: wielodzietna rodzina wymarła wskutek zarazy, wychowanie na ulicy, później pod okiem miejscowego znachora.
Pochodzenie: Zingarianin. Imię: Garro. Postawa: mędrzec.
Jaką piramidę umiejętności, sztuczki i atuty sugerujecie?
Aspekt: uzdrowiciel. Źródło kłopotów: słabość do kobiet. Cel postaci: najbardziej znany medyceusz na świecie. Przeszłość: wielodzietna rodzina wymarła wskutek zarazy, wychowanie na ulicy, później pod okiem miejscowego znachora.
Pochodzenie: Zingarianin. Imię: Garro. Postawa: mędrzec.
Jaką piramidę umiejętności, sztuczki i atuty sugerujecie?