PBF - Dom pełen łotrów

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 02 lutego 2015, 20:11

Sami musicie ocenić. W celach jest więcej więźniów, którzy tępo się wam przypatrują, ale milczą.
- No proszę, proszę, jakie koguciki - powiedział pogardliwie, nieco kalecząc zingarski. Widać, że nie był to jego ojczysty język. - Przedwczoraj skróciliście o głowę szanownego kapłana Valbrosso, wczoraj zaś ubiliście kapitana Direno. Swoją drogą to chuj mu w dupę - splunięcie przypieczętowało pogardę w głosie. - Poza tym znam wyjście z tego lochu i widziałem, gdzie trzymają wasze rzeczy.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 02 lutego 2015, 20:14

- Nie słuchajcie go - dodała kobieta, siedząca w drugiej celi. - To zwykły dzikus. Głupi bossończyk i tyle! Uwolnijcie mnie, to przy okazji zrobie wam dobrze... - dodała zalotnie kobieta, przybliżając się do krat.

Nawet desperat miałby wątpliwości, czy chciałby od niej doświadczyć "dobroci".
Moje postacie:

adamwl
Reactions:

Post autor: adamwl » 02 lutego 2015, 20:16

Szeptem do hanzy
-Valbroso, tego łysego tłuściocha, co go przy Nas okradli, to siedzimy niby za Jego zabicie, no to Nas pięknie wrobili. Chyba trza Go wypuścić sporo wie może się przydać.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 02 lutego 2015, 20:25

Kordava, pałacowe lochy

Garro poczuł mętlik w głowie, kiedy dotarła do niego powaga stawianych grupce kompanów zarzutów. Arcykapłan Mitry w Kordavie nie żył, bez wątpienia zamordowany w taki sposób, by mord ten obciążał niewinnych przybyszów z Ophiru. Już sama świadomość zbrodni wstrząsnęła dogłębnie pobożnym na co dzień uzdrowicielem, zaś powaga oskarżeń wiszących nad jego głową dosłownie mroziła Zingarianowi krew w żyłach.

- Dużo wiesz i wyglądasz na sprytnego - mruknął pod nosem Garro - Wyłaź, tylko siedź cicho, bo jak narobisz rwetesu, Adoth wyrwie ci głowę razem z kręgosłupem. Widziałem jak zrobił to kiedyś z wołem. Myślisz, że masz kark bardziej mocarny od wołu?
Tracimy cenny czas. Wyciągnijmy go, a reszcie obiecajmy, że zaraz po nich wrócimy i w nogi. Wciąż też zalecam podejrzliwość w stosunku do nowego kompana - niech Cymmeryjczyk trzyma się za nim: jak zrobi coś głupiego, pałką w łeb!

adamwl
Reactions:

Post autor: adamwl » 02 lutego 2015, 20:39

Na poparcie słów Garro, Adoth groźnie warknął i uderzył pałką w dłoń.

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 02 lutego 2015, 20:43

Otwieram celę kluczami jakie mam.
- Jak Cię zwą ? Prowadź do naszych rzeczy, jakie to więzienie? Bo nie mam pewności.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 02 lutego 2015, 20:52

- Nie wziąłem tego dzbana, z uwagi na miłość do trunków, Garro - szepnął z niewinną miną Nehaher - tylko, by komuś ewentualnie rozbić go na głowie.

Niczym duch przemknął za drużyną i przystanął czekając, aż skończą rozmowę z innymi więźniami.
-Przyjacielu, wydajesz się zadziwiająco dobrze poinformowany - szepnął do człowieka, którego właśnie uwalniał Sigurd - skąd masz te informacje? Nie wydaje mi się, by w lochach łatwo było o dostęp do politycznych nowinek. Kim więc jesteś i skąd czerpiesz swoją wiedzę?
Mówię to w czasie, gdy Aesir otwiera drzwi. Dalszą rozmowę też wolałbym przeprowadzić w ruchu, tak więc nie zatrzymujmy się.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Trihikilius
Reactions:

Post autor: Trihikilius » 02 lutego 2015, 20:56

- Derrick Doire, jestem tu na zasłużonym wypoczynku, zbierajmy się stąd zanim te psubraty powstają - oczom drużyny ukazało się zarośnięte oblicze ubranego w dopasowany skórzany kaftan człowieka - Tędy - nieznajomy wskazał drzwi zasłaniające szczelnie ciemny korytarz - Otwieraj, widziałem jak używają tego pęku kluczy.
Witam koledzy :). Podążacie za nieznajomym?
Znamy siebie samego na tyle, na ile nas kto? sprawdzi?.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 02 lutego 2015, 20:59

Od początku podejrzewałem, że to Trihikilius pod fałszywą przykrywką! W takim razie nie mamy wyjścia, koledzy! Wyciągamy go z celi, pałką w ciemię, rozbieramy do naga i wrzucamy do celi z "nadobną panną", a potem w nogi! :P

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 02 lutego 2015, 21:00

- Nadal niewiele nam to wyjaśnia, czyżbyś miał coś do ukrycia? - Stygijczyk drążył temat - Jesteśmy wszyscy w podobnej sytuacji, więc sądzę, że powinieneś zdobyć się na odrobinę zaufania względem nas i powiedzieć, kim naprawdę jesteś i skąd wiesz za co nas zaaresztowano?
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Trihikilius
Reactions:

Post autor: Trihikilius » 02 lutego 2015, 21:02

O nie tylko nie z tą panną, ona ma łechtaczkę wielkości małego penisa, za gwałty ją tutaj zamknęli. :)
- A może opowiem ci historię swojego życia co? Teraz jest chyba odpowiedni moment - wyszeptał skrzeczącym głosem nieznajomy - Albo wróćmy do celi, tam będziemy mieli dość czasu, ach ty... ruszajmy, potem pogadamy.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2015, 21:05 przez Trihikilius, łącznie zmieniany 1 raz.
Znamy siebie samego na tyle, na ile nas kto? sprawdzi?.

adamwl
Reactions:

Post autor: adamwl » 02 lutego 2015, 21:02

Adoth dreptał niecierpliwie, bijąc się z myślami czy ubić nieznajomego już teraz czy jeszcze się wstrzymać. W końcu postanowił po czekać jak sytuacja się rozwinie i co rzeknie reszta kompanii.

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time

Post autor: Araven » 02 lutego 2015, 21:12

Derricku, prowadź do naszych rzeczy i gadaj co to za więzienie? Na opowieści o sobie przyjdzie czas potem.
No niezłe taki Gracz incognito.

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 02 lutego 2015, 21:18

- Nic nie widziałam, nic nie słyszałam - powiedziała kobieta, wracając w głąb celi.

Kolejne drzwi były już zamknięte na klucz - i tym razem bez kratki umożliwiającej spojrzenie na drugą stronę. Aesir ostrożnie otworzył drzwi by stanąć oko w oko z podpitym nieco strażnikiem więziennym idącym na wieczorny obchód.
Drzwiach stoi jeden, zasłania całym sobą wejście i nie widzicie, co jest za nim. Chwila konsternacji...
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2015, 21:23 przez Dobro, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje postacie:

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 02 lutego 2015, 21:25

Adoth, idziesz przodem? Jak tak, lej go w łeb, a nie myśl, od myślenia są ci, co nie mają pałki! :P

ODPOWIEDZ