Charleston by Night - techniczny

Frater_Terry
Reactions:

Post autor: Frater_Terry » 15 marca 2015, 23:22

Jak dla mnie pomysł godny Bogów. Można by np po zmianie treści zrobić powiedzmy gwiazdkę pod całością tekstu. I kolejną, jeśli znów nastąpi zmiana. Jak na końcu tego postu. A nie oznaczać edycji interpunkcji.

[center]*[/center]

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 16 marca 2015, 10:45

Owszem, też uważam, że dobrym pomysłem jest oznaczanie edycji. Możemy zrobić tak, jak proponuje Frater Terry, albo też używać opcji: ukryj edycję (która jest dostępna w czasie pisania/edytowania posta) gdy np edytujemy post tylko w celu poprawy interpunkcji czy stylistyki.
Wtedy informacja o edytowaniu posta pojawiałaby się tylko pod postami, gdzie edycja była ważna. Ponadto, jeśli dopisalibyśmy coś bardzo istotnego dla innego gracza można zawsze napisać mu o tym na PW. Tak wygląda mój pomysł, co wy na to?

Natomiast nie popierałbym zaznaczania samych partii edytowanego tekstu, bo to rozbije jedność wypowiedzi i informacji. Sam często dopisuję zdania gdzieś w środku posta i nie wyglądało by dobrze, gdybym musiał je jakoś oznaczać.

Takie jest moje zdanie w tej kwestii. Co wy na to?
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 16 marca 2015, 12:20

Może w takim razie kolor jakiś subtelnie różny.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
lightstorm
Reactions:

Post autor: lightstorm » 17 marca 2015, 12:18

Jako MG sugeruję pozostać przy pomyśle Sigila, bo nie wiadomo czy każdy używa podstawowej skórki forum. Ja mam inną, co może powodować że nie będę widział co było zmienione innym kolorem.

Czyli:

1. Gdy zmieniamy rzeczy kosmetyczne, interpunkcję oraz elementy które nie zmieniają informacji zawartych w podstawowym poście wyłączamy edycję.

2. Edycja widoczna tylko w zmianach z dodatkowymi danymi. Ponadto osoba, która edytuje post zobowiązuje się wysłać PW do pozostałych graczy oraz MG, o takowej zmianie.
[center]To rule in blood is to rule in truth. Ventrue Clan Motto[/center]

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 17 marca 2015, 12:23

Popieram. Też mam taką sytuację ze skórką, że bym pewnie niewiele widział (mam czarną, więc ciemne kolory są zwykle mało widoczne).

A poza tym informuję, że się zmieniło coś z edycją. Nie da się już jej odznaczyć, ale można wpisać powód edycji: np. "interpunkcja", albo "ważne info dla kogoś tam". Więc może wpisujmy powód?
Ostatnio zmieniony 17 marca 2015, 12:30 przez Sigil, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 17 marca 2015, 12:31

Tez mam czarną skórkę, czerwony i zielony kolor byłoby widać zawsze. Ale się oczywiście dopasuje do tego co postanowione. W praktyce raz tylko poprawialem posta nie licząc literówek itp.
Dla mnie sprawa juz jest jasna.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Rellon
Reactions:

Post autor: Rellon » 19 marca 2015, 04:36

Po pierwsze, w tym tygodniu nie będe tak często uczestniczył w przygodzie. Praca + dodatkowe zobowiązania ucinają mój czas drastycznie, więc jeżeli będe pisał, to prawdopodobnie nad ranem i nie tak namiętnie. Od poniedziałku sprawa powinna ulec normalizacji

Po drugie, rozumiem że Horacy używa niewidoczności <maska tysiąca twarzy>, jednak to nie sprawia ze jesteś niewidzialny, tylko ze wyglądasz jak ktoś inny. Moge w końcu doczekać się opisu jak ta postać wygląda?
Nikt przecież nie chce zeby Malkavowi coś sie stało. Zwłaszcza ze widzenie reczy których nie ma jest darem, otrzywanym przez lub dzięki członkom jego klanu ;)

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 19 marca 2015, 07:25

Ach ta Ravnivska ciekawość;). Opis nistety dlugo czekał bodostalem niezwykłą szansę rozkropkowania postaci. Obecnie moją fotkę posiada już MG. Horacy korzysta z piatej kropki niewidzialnisci przywołując maskę tysiąca na jedną osobę, siebie. Jeśli ktoś jest w stanie ją przejrzeć nic nie stoi na przeszkodzie bym mu podesłał fotę. Jeśli zadna z postaci nie zaczepi Horacego z tematem wyglądu to nastapi on najpóźniej na początku następnej nocy.

Rellon
Reactions:

Post autor: Rellon » 19 marca 2015, 07:40

To znaczy że będziesz musiał podesłać dwie fotki. Jedną z wyglądem dla tych którzy widzą Twe prawdziwe lico orad drugą dla tych którzy widzą jedynie twarz którą na siebie narzucasz ;)

Moja postać nie jest w stanie przejrzeć niewidoczności tego poziomu, niemniej wydawało mi się że masz widzialną formę, chyba ze cały czas gadałem do powietrza, co byłoby absurdalne ze względu na wymianę zdań. Nie zapominajmy o tych którzy nie mają bystrych oczu Legolasa ;)

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 19 marca 2015, 08:19

Ok maskę mogę puścić dziś wieczorem masz co do tego rację.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 24 marca 2015, 15:03

Rozwinąłem trochę posta nr. 210 (bo jakiś marny był). Dopisałem tam kilka przemyśleń. Nic istotnego, ale możecie zajrzeć.

Frater_Terry
Reactions:

Post autor: Frater_Terry » 26 marca 2015, 02:13

Zmieniłem opis postaci w poście nr 221 i dodałem zdjęcie. Zmieniłem też nieco treść telepatycznego przekazu.

Rooster
Reactions:

Post autor: Rooster » 26 marca 2015, 20:56

Od jutra, tj od piątku 27.03 do niedzieli mnie nie ma. Nie będę mieć dostępu do neta, więc najwcześniej mogę coś pisać w niedzielę po południu lub wieczorem.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 27 marca 2015, 15:23

Spoko, ja Cię w tym czasie zdiabolizuję, Ravnos ukradnie, Nosferatu zawłaszczy sobie Twoje kosmetyki, a Frater Terry nauczy Cię Demencji... ;)

Frater_Terry
Reactions:

Post autor: Frater_Terry » 27 marca 2015, 18:02

I ochrzci, dodając jakieś szaleństwo w gratisie :D
Z Demencją i Jezusem za pan brat. Wyobraź to sobie sobie ;)

[center]*
*
*
**
*****[/center]
[center]...i właśnie sobie uświadomiłem, że ja tak mam. Ale dół...[/center]
Ostatnio zmieniony 27 marca 2015, 18:12 przez Frater_Terry, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ