PBF - Modre Dziedzictwo - Techniczny
-
TatTvamAsi
- Reactions:
- Been thanked: 3 times
Mi wulgaryzmy nie przeszkadzają, tylko dopasowałbym je nieco stylem po prostu do konwencji heroica - żeby brzmiały trochę mniej współcześnie, a bardziej stylowo. Coś w rodzaju, nie wiem: "Obyś zdechł szczurze" czy: "oby cię pies wychędożył!" Kumasz?
Jako językoznawca uważam, że ekspresjonizmy, do których należą wulgaryzmy są witalną i potrzebną częścią języka, więc nie musisz się hamować. A jeśli kogoś to razi, to cóż - jego problem. Nic na to nie poradzę. Każdy jest odpowiedzialny za to co czyta i jak mu się nie podoba, to po prostu niech nie czyta.
Ja tylko proszę: PAMIĘTAJ O TYCH CHĘDOŻONYCH MYŚLNIKACH NA POCZĄTKU WYPOWIEDZI POSTACI! I tyle.
Aha i Doran a nie Dorian. Oskara Wilde'a w to nie mieszajmy.
Jako językoznawca uważam, że ekspresjonizmy, do których należą wulgaryzmy są witalną i potrzebną częścią języka, więc nie musisz się hamować. A jeśli kogoś to razi, to cóż - jego problem. Nic na to nie poradzę. Każdy jest odpowiedzialny za to co czyta i jak mu się nie podoba, to po prostu niech nie czyta.
Ja tylko proszę: PAMIĘTAJ O TYCH CHĘDOŻONYCH MYŚLNIKACH NA POCZĄTKU WYPOWIEDZI POSTACI! I tyle.
Aha i Doran a nie Dorian. Oskara Wilde'a w to nie mieszajmy.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]
Poproszę nieśmiało o bardziej kontrastowe barwy na rysunkach taktycznych, nie jestem w stanie odczytać właściwie, gdzie moja postać się znajduje. Widzę x'y, ale nie mogę rozczytać liter 
---
If history is to change, let it change! If the world is to be destroyed, so be it! If my fate is to be destroyed... I must simply laugh.
If history is to change, let it change! If the world is to be destroyed, so be it! If my fate is to be destroyed... I must simply laugh.
Kosmologia Kallana wynosi 0 - tak więc Guślarz nie ma zielonego pojęcia jak to właściwie jest z tymi snami. Jak dotąd wszystko wydaje się całkiem realistyczne. Proponuję więc reagować spontanicznie i naturalnie.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]
Pytanie na przyszłość: czy ktoś chce opisywać swoje działania w trakcie walki? Jeśli tak, w kolejnych starciach będę go pomijał, by mógł sam dorobić narrację (oczywiście w oparciu o zamieszczoną mechanikę starcia).
Chyba, że wszystkim pasuje, gdy robię to ja. W takim razie zostałoby po staremu.
Chyba, że wszystkim pasuje, gdy robię to ja. W takim razie zostałoby po staremu.
Ja bym chętnie swoje opisywał, niestety mam robotę jaką mam i czasem się nie wstrzelę z tym opisem w czasie, więc poproszę, byś opisywał moją postać, jeśli to nie problem 
---
Żaden problem, po prostu jeśli ktoś z was lubi opisywać walki (np. ja swoje lubię, jak gram) to nie chcę mu zabierać frajdy. I tyle. 
Więc jakby była kolejna to dawaj mi po prostu znać w technicznym, czy będziesz chciał ją opisać, ok? Bo jak nie, to opisze ja. Myślę, że to w porządku rozwiązanie.
Więc jakby była kolejna to dawaj mi po prostu znać w technicznym, czy będziesz chciał ją opisać, ok? Bo jak nie, to opisze ja. Myślę, że to w porządku rozwiązanie.
To zależy od ilości Energii.
Generalnie czary na 1 poziomie, kosztują 1 Energii, te na drugim 2, a te na trzecim 3.
Zaklęcia (Magia Mistrzostw) kosztują zależnie od swojego stopnia (analogicznie: stopień 1 to koszt 1 Energii, stopień 2 to 2 Energii etc).
Energię odzyskujesz w tempie 1 punkt na godzinę odpoczynku. Chyba, że posiadasz Medytację Żywiołu - wtedy odzyskujesz ją w tempie 1 na minutę kontaktu z żywiołem twojego Patronatu. Zawsze musisz mieć przynajmniej 1 Energii, jeśli postać ma jej 0, jest nieprzytomna.
Generalnie czary na 1 poziomie, kosztują 1 Energii, te na drugim 2, a te na trzecim 3.
Zaklęcia (Magia Mistrzostw) kosztują zależnie od swojego stopnia (analogicznie: stopień 1 to koszt 1 Energii, stopień 2 to 2 Energii etc).
Energię odzyskujesz w tempie 1 punkt na godzinę odpoczynku. Chyba, że posiadasz Medytację Żywiołu - wtedy odzyskujesz ją w tempie 1 na minutę kontaktu z żywiołem twojego Patronatu. Zawsze musisz mieć przynajmniej 1 Energii, jeśli postać ma jej 0, jest nieprzytomna.