PBF - Modre Dziedzictwo - Techniczny

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 24 lutego 2018, 20:20

Nasionek to Nętka zdoła uzbierać w 2 rundy jedynie garść - więc ilość wystarczającą na jeden atak.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

TatTvamAsi
Reactions:
Been thanked: 3 times

Post autor: TatTvamAsi » 24 lutego 2018, 20:50

No to zostaje mi li kij na kultystę :(

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 24 lutego 2018, 20:53

Albo rzucanie czarów wsparcia na drużynę. Czemu ja muszę Ci mówić takie rzeczy? Oj, nie będzie dodatkowych PD chyba... :P
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time

Post autor: Araven » 24 lutego 2018, 21:19

Przepraszam za wulgaryzmy ale odgrywam postać i jej gniew.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 24 lutego 2018, 21:36

Mi wulgaryzmy nie przeszkadzają, tylko dopasowałbym je nieco stylem po prostu do konwencji heroica - żeby brzmiały trochę mniej współcześnie, a bardziej stylowo. Coś w rodzaju, nie wiem: "Obyś zdechł szczurze" czy: "oby cię pies wychędożył!" Kumasz?

Jako językoznawca uważam, że ekspresjonizmy, do których należą wulgaryzmy są witalną i potrzebną częścią języka, więc nie musisz się hamować. A jeśli kogoś to razi, to cóż - jego problem. Nic na to nie poradzę. Każdy jest odpowiedzialny za to co czyta i jak mu się nie podoba, to po prostu niech nie czyta. ;)

Ja tylko proszę: PAMIĘTAJ O TYCH CHĘDOŻONYCH MYŚLNIKACH NA POCZĄTKU WYPOWIEDZI POSTACI! I tyle. ;)

Aha i Doran a nie Dorian. Oskara Wilde'a w to nie mieszajmy. ;)

zmarly
Reactions:

Post autor: zmarly » 25 lutego 2018, 12:54

Poproszę nieśmiało o bardziej kontrastowe barwy na rysunkach taktycznych, nie jestem w stanie odczytać właściwie, gdzie moja postać się znajduje. Widzę x'y, ale nie mogę rozczytać liter :)
---

If history is to change, let it change! If the world is to be destroyed, so be it! If my fate is to be destroyed... I must simply laugh.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 28 lutego 2018, 20:55

Pytanie odnośnie aktualnej sytuacji drużyny. Czy leczenie we śnie ma jakiś sens? Czy ginąc we śnie można umrzeć w realu? Na ile Kallan powinien się martwić "wyśnionymi" ranami Nętki? (czy on w ogóle wie, jak interpretować takie konsekwencje snu dla śniącego).

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 28 lutego 2018, 21:08

Kosmologia Kallana wynosi 0 - tak więc Guślarz nie ma zielonego pojęcia jak to właściwie jest z tymi snami. Jak dotąd wszystko wydaje się całkiem realistyczne. Proponuję więc reagować spontanicznie i naturalnie.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 28 lutego 2018, 23:52

Pytanie na przyszłość: czy ktoś chce opisywać swoje działania w trakcie walki? Jeśli tak, w kolejnych starciach będę go pomijał, by mógł sam dorobić narrację (oczywiście w oparciu o zamieszczoną mechanikę starcia).

Chyba, że wszystkim pasuje, gdy robię to ja. W takim razie zostałoby po staremu.

zmarly
Reactions:

Post autor: zmarly » 01 marca 2018, 14:11

Ja bym chętnie swoje opisywał, niestety mam robotę jaką mam i czasem się nie wstrzelę z tym opisem w czasie, więc poproszę, byś opisywał moją postać, jeśli to nie problem :)
---

If history is to change, let it change! If the world is to be destroyed, so be it! If my fate is to be destroyed... I must simply laugh.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 01 marca 2018, 14:39

Żaden problem, po prostu jeśli ktoś z was lubi opisywać walki (np. ja swoje lubię, jak gram) to nie chcę mu zabierać frajdy. I tyle. ;)

Więc jakby była kolejna to dawaj mi po prostu znać w technicznym, czy będziesz chciał ją opisać, ok? Bo jak nie, to opisze ja. Myślę, że to w porządku rozwiązanie.

zmarly
Reactions:

Post autor: zmarly » 01 marca 2018, 14:48

Ok, pasuje mi :) Już nadrabiam zaległości w temacie, niedługo będzie post.
---

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 03 marca 2018, 06:42

Gdzie mogę poczytać o ilości Energii do zaklęć szybkości jej odzyskiwania itp. ? Po południu przeglądnę dział o Magii? Interesuje mnie ile zaklęć dziennie można rzucić.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 03 marca 2018, 10:08

To zależy od ilości Energii.
Generalnie czary na 1 poziomie, kosztują 1 Energii, te na drugim 2, a te na trzecim 3.
Zaklęcia (Magia Mistrzostw) kosztują zależnie od swojego stopnia (analogicznie: stopień 1 to koszt 1 Energii, stopień 2 to 2 Energii etc).

Energię odzyskujesz w tempie 1 punkt na godzinę odpoczynku. Chyba, że posiadasz Medytację Żywiołu - wtedy odzyskujesz ją w tempie 1 na minutę kontaktu z żywiołem twojego Patronatu. Zawsze musisz mieć przynajmniej 1 Energii, jeśli postać ma jej 0, jest nieprzytomna.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 03 marca 2018, 16:35

A ile Energii ma początkujący i jak szybko jej ilość rośnie w miarę rozwoju Postaci ?

ODPOWIEDZ