Wątek Techniczny

Awatar użytkownika
lightstorm
Reactions:

Post autor: lightstorm » 07 kwietnia 2018, 18:38

Słuchacie moi drodzy gracze. Jest was aż ośmiu! A to oznacza że podczas ustalania akcji, reakcji waszych postaci, ekwipunku i innych tego rodzaju rzeczy, które są dla mnie dość obciążające jeżeli chodzi o ilość danych. Nie wspomnę już że to nie jedyny mój PBF.

Mam prośbę, abyście wszyscy pisali do mnie konkretne deklaracje. To czego MG od was wymaga. Każde dodatkowe pytanie wydłuża proces gry, gdzie zależy mi na szybszym zamykaniu scen. Dzięki temu będziemy grać płynniej i fabuła będzie toczyć się w miarę szybko. Jeszcze się żadna walka nie zaczęła, a już wyjaśnianie prostej sprawy zajmuje spory kawałek czasu.

Co do ekipy w której jest Michelle, to jeszcze raz dodam: Prowadząc tego NPC'a będę starał się jak najmniej rozwiązywać tą postacią problemów z jakimi zmierza się drużyna. Doskonały przykład padł dziś, podczas deklaracji. Żadna z postaci nie wspomniała o Unikach, a gdybym jako Michelle powiedział że ona pada na ziemię i będę jej rzucał na Unik, każdy gracz zrobiłby to samo! To nie przejdzie. Proszę o dojrzałe podejście i granie samodzielne.

Oczywiście jeżeli chodzi o sprawy okultystyczne to będzie działać tak jak należy. Przeciwna drużyna nie ma takiego komfortu, dlatego nie będę za dużo pisał jako NPC. Liczę na to, że każdy gracz trzyma los swojej postaci w swych rękach.

Liczę na zrozumienie sytuacji i pomoc z Waszej strony. Nie oczekuje wyjaśnień w technicznym na pół strony, bo to też zabiera mi czas. Wystarczy jedno zdanie, typu jasna sprawa, załatwione MG itd.
[center]To rule in blood is to rule in truth. Ventrue Clan Motto[/center]

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 07 kwietnia 2018, 21:06

Ja rozumiem. Popieram. Będę się stosował.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 09 kwietnia 2018, 12:33

A ja mam taką drobną, ale naprawdę pilną prośbę:

Czy jak piszecie posty, możecie chociaż ogólnie napisać w co są ubrane Wasze postacie? Przyznam, że bardzo by mi to pomogło w zwizualizowaniu sobie sceny. Tym bardziej, że ostatnio widzieliśmy się na spotkaniu u Księcia, gdzie obowiązywały kreacje wieczorowe.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 09 kwietnia 2018, 14:05

Jesli widzisz Bradleya bez maski, to ma zalozona szara rozpinana bluze dresowa z duzym logo DKNY (ale w innym odcieniu szarosci, wiec nie kluje w oczy), pare dosc obcislych niebieskich jeansow, ciemnoszare, sportowe buty do biegania marki Puma oraz bejzbolowke w kolorze spodni. Wszystko ladnie wyprasowane, ádnie do siebie pasujace, poza brzydka morda Nosfera.

Awatar użytkownika
lightstorm
Reactions:

Post autor: lightstorm » 09 kwietnia 2018, 23:34

Chciałbym przypomnieć że spoiler Mechanika Walki jest dla wszystkich graczy. Można czytać do woli :)
[center]To rule in blood is to rule in truth. Ventrue Clan Motto[/center]

zmarly
Reactions:

Post autor: zmarly » 10 kwietnia 2018, 15:19

CLAUS, RRRWA!!!

(Bo widzę, że nikt sobie z poprzedniej prośby nic nie zrobił).
---

If history is to change, let it change! If the world is to be destroyed, so be it! If my fate is to be destroyed... I must simply laugh.

Gohan
Reactions:

Post autor: Gohan » 10 kwietnia 2018, 15:38

Nawet tobie udało się złapać na przeklejenie "Klaus" w obecnych XD
Ja w swoich postach popoprawiałam.

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Sigil » 10 kwietnia 2018, 15:57

No to fakt, też masz z błędem, Zmarły.

Niemniej ja poprawiłem i przepraszam za omyłkę.

zmarly
Reactions:

Post autor: zmarly » 10 kwietnia 2018, 16:09

Faktycznie, lenistwo zła rzecz :D

Już poprawiłem i u siebie.
---

If history is to change, let it change! If the world is to be destroyed, so be it! If my fate is to be destroyed... I must simply laugh.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 10 kwietnia 2018, 16:46

Trochę demencji i jak by ktoś jeszcze wsparł Dominacja to może mogli byśmy ten problem rozwiązać w nieco inny sposób. No bo po co mają wszyscy poprawiać, jak można by... ;)
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Gohan
Reactions:

Post autor: Gohan » 12 kwietnia 2018, 11:13

Mam prośbę. Jeśli nie jest to konieczne ze względu na kolejność postów to możecie nie wrzucać tych rezerwacji? Ewentualnie dawać znać w Technicznym czy gdzieś indziej, że będziecie pisać i prosicie o poczekanie z przesuwaniem czasu czy coś? Bo potem nie przychodzą powiadomienia jak już wyedytujecie post by był cały i nawet się nie wie, że coś napisaliście. Ewentualnie usuwajcie post z rezerwacją i wrzucajcie nowy to powiadomienie przyjdzie. Bo jak kolejność nie ma znaczenia to mnie to szczerze mówiąc irytuję, że dostaję powiadomienie, że ktoś napisał, wchodzę, a tam "Rezerwacja" i potem muszę zgadywać kiedy ktoś skończy ten post...

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 12 kwietnia 2018, 15:39

Oczywiscie jak konieczność nie ma znaczenia nie rezerwuje. Tym razem wydaje mi się mieć. A może wyposcilem się nadto i dlatego :|
Mam te same ustawienia Ja czytam jak się pojawi kolejny.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 13 kwietnia 2018, 11:36

Ave! Informuję, że poprawiłem ostatni post nr 28 ze względu na info od MG. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 13 kwietnia 2018, 13:36

ja mam nadzieje, ze moze dzis wieczorem uda mi sie napisac jakies fascynujace przemyslenia Bradleya podczas pierwszego zalogowego lotu kainity w kosmos :o

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 14 kwietnia 2018, 23:00

a każdy oddech przynosił coraz większy ból.
Generalnie do małej poprawki Mistic ;) No chyba że Morten ma jakieś Zalety odpowiednie.

ODPOWIEDZ