Co zrobić aby było lepiej ?
-
mordimer00
- Reactions:
ja też uważam, że powinniśmy troszkę więcej wymagać od obu panów S.
chyba wszyscy tutaj mają albo podręcznik do KC (tak wiem, wiem herezja) lub MiM a niektórzy i to i to, więc chyba wszyscy zgodnie chcemy rozwinąć bardziej ten obszerny świat KC prawda?
Ale pomimo wszystkiego i tak większość materiałów nie przechodzi przez akceptację, więc ja osobiście czekam na twór panów S.
chyba wszyscy tutaj mają albo podręcznik do KC (tak wiem, wiem herezja) lub MiM a niektórzy i to i to, więc chyba wszyscy zgodnie chcemy rozwinąć bardziej ten obszerny świat KC prawda?
Ale pomimo wszystkiego i tak większość materiałów nie przechodzi przez akceptację, więc ja osobiście czekam na twór panów S.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Ja również, bo wydaje mi się, że Oni wytyczą pewien kierunek. Akceptacji nie uzyskamy, bo brak jest wyraźnego lidera, którego pomysły można byłoby przedyskutować i akceptować. Każdy ma swoją wizję i jakoś ją wspiera, niestety każda z nich odbiega od innej. Właściwie jedyny kierunek, który jest akceptowalny to dobudowanie do świata już stworzonego. Problem w tym, że najpierw trzeba nakreślić ramy, żeby ten świat tworzyć. Mówię tu o spojrzeniu globalnym. Owszem gracze mogą tworzyć miejsca, potwory i przygody, ale nie mając spójnej wizji globalnego świata to wszystko się rozłazi. Dodatkowo trzeba najpierw powyjaśniać nieścisłości mechaniki, żeby również przybliżyć w miarę spójną wizję mechy KC-towej. Tu również potrzebny jest ogląd całościowy i wyznaczający pewną płaszczyznę. Niestety na skutek wielu przekłamań, naleciałości z innych systemów oraz pomysłów jak coś dorobić, żadna z wizji nie jest do końca spójna. Mam wrażenie, że autor jednak wróci do swojego dziecka po latach i będzie chciał mu pomóc nie odrzucając tych, którzy mu pomagali, kiedy On zajmował się innymi sprawami. Taki trochę Return to past. Pytanie, czy my jako społeczność jesteśmy gotowi dać mu taką szansę?ja też uważam, że powinniśmy troszkę więcej wymagać od obu panów S.
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
A co my mamy do tego? Jeśli nie będzie wyraźnej woli (na razie nie ma - począwszy od braku obecności na portalu) autora to możemy sobie tu skrobać.
Wróci po latach? Kiedy? Ile lat minęło? 15. Ile lat człowiek żyje? Ile my mamy lat? Ile jeszcze mamy czekać? Niech powie konkretnie - "za 2 lata będzie" to pomożemy. Jak słyszę "kiedyś" to mnie ku%$#@* bierze. Tak to można w przedszkolu czas określać.
Wróci po latach? Kiedy? Ile lat minęło? 15. Ile lat człowiek żyje? Ile my mamy lat? Ile jeszcze mamy czekać? Niech powie konkretnie - "za 2 lata będzie" to pomożemy. Jak słyszę "kiedyś" to mnie ku%$#@* bierze. Tak to można w przedszkolu czas określać.
-
mordimer00
- Reactions:
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Mruf jeśli będzie możliwość to postaramy się zrobić wszystko, żeby A.S.-y pojechali na Kryształkon. Jeśli się tam pojawią będziesz miał szansę skonfrontować swoje żale z wizją jaką mają na temat przyszłości Kryształów. Mam wrażenie, że tylko w ten sposób będzie można uspokoić swoje rozczarowanie. Zapewniam Cię, że moja cierpliwość podobnie jak Twoja wyczerpała się już dawno, dlatego nie denerwuje mnie już kwestia dwóch lat, czy dwóch miesięcy. Cieszę się, bo kończy się lanie wody, a zaczyna się zakasanie rękawów. Na razie mogę tylko kibicować, ale to i tak dużo więcej niż miałem 2 lata temu. Dlatego ja jestem gotów zaczekać i w razie potrzeby wspierać, jeśli tylko zobaczę jakiś konkret. Wczoraj zobaczyłem i chociaż to trochę jak lizanie lizaka przez szybę, ale przy odrobinie wyobraźni (gram w RPG dość długo więc raczej trochę jej mam) byłem w stanie wyobrazić sobie smak tego lizaka.