autor: mordimer00 » 22 stycznia 2011, 01:48
słuchajcie mnie troszeczkę, może jesteście zauroczeni rozmową z AS po każdym zgrupowaniu, czy konwencie RPG na który się wybieracie i na którym byliście, ja natomiast jestem zniesmaczony tym, że gdy KC były publikowane w MiM to wszystko grało, było nastawione na zysk, na rozmach na reklamę, rozumiem to bo każdy autor pomimo wydania swojej publikacji liczy na pewien poziom sprzedaży ok.
KC zaczęły powstawać w 1993 r i od razu były związane z MiM, rozumiem reklama, szerszy dostęp do tej gry ale pomimo pojawienia się w MiM KC nie przebiło się przez rynek polski, KC nie jest w stanie konkurować z Warhammerem, czy Dzikimi Polami, czy innymi systemami. Dlaczego. Bo tak jak i ja wielu moich graczy ma wrażenie, że pomimo kupowania MiM, potem po zamówieniu podręcznika(czekaliśmy 2 lata), to wszystko zostało porzucone, pomimo naszych starań wspieraniu tej danej gry, naszych kochanych i jedynych KC autorzy nie przejawili chęci do kontynuowania tego projektu. I w pewnym momencie zaczęliśmy sami kombinować, sami tworzyć świat, sami rozwijać ten system-bo pomimo zakupów MiM i wspierania tego projektu (u mnie jako MG przewinęło się około 50 osób, mam kontakt do tej pory z kilkoma MG którzy nadal grają w KC i prowadzą swoje sesje, ci ludzie czują niedosyt, czują się wręcz oszukani, zniesmaczeni tym, że pomimo ich starań KC przestało praktycznie się rozwijać, ten system został wydany w MiM i nic więcej, i koniec) nie otrzymywaliśmy nic MiM przestała publikować artykuły związane z KC, nigdy nie wyszedł żaden dodatek. A szkoda, ale daliśmy sobie radę i gramy w naszą wersję KC do tej pory. I proszę Was abyście nie zarzucali mi jakiegoś braku szacunku do autora i jego twórczości. Wypowiadam się jako osoba ściśle związana z RPG, a szczególnie z KC bo to pierwszy polski system, który niestety został, (pomimo swojej popularności w tamtych czasach) został zapomniany.
Takie są nasze odczucia. Czujemy niedosyt.