Powieść Artura - fluff

Awatar użytkownika
wasut
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post autor: wasut » 28 sierpnia 2014, 14:01

Ten "przekrój" to coś ma pokazywać konkretnego? Czy jest to coś co Wam zawadzało w domykaniu szuflady? Wiecie że jak ktoś chce dobrze sprzedać kiepski film to w trailerze musi zmieścić wszystkie najlepsze sceny, bo jak reklamują kiepski film kiepskimi materiałami to nie widzą dzięgów potem...

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 28 sierpnia 2014, 14:04

Panowie ASowie - wy nie macie za grosz zmysłu marketingowego. Jak wy chcecie zarobić jak na każdym kroku walicie takie babole, że ręce opadają?

Wszelkie zaklinanie odbiorcy by kupił powieść nie ma sensu, jaki koń jest każdy widzi. Albo rpg albo nic.

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 28 sierpnia 2014, 14:11

Never napisał(a):
na facebooku pojawił się przekrój Archipelagu Północno-Wschodniego
Hmm co ma piernik do wiatraka? My to o powieści, a tu jakiś przekrój...

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 28 sierpnia 2014, 14:25

Mnie też nie ma i dobrze mi z tym. Czy atlas z mapami archipelagów będzie w końcu jako pojedyncza nagroda na stronie wsparcia projektu?
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 28 sierpnia 2014, 21:25

Nie używam fejsa, może ktoś to wrzuci w jakieś dostępnej formie.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Never
Reactions:

Post autor: Never » 28 sierpnia 2014, 21:38

Wiesz Treant taki atlas z mapami to świetna sprawa, ale i masa środków, których teraz po prostu nie mamy ;(. Zrobienie profesjonalnych map do Ochrii i cała kartografia byłaby bardzo kosztowna. Po za tym jest to pracochłonna praca i nie wiem, czy ktokolwiek by temu podołał w tak krótkim czasie.

Więc wątpię, aby nam się udało.

Natomiast uważam pomysł za bardzo dobry i chętnie bym go urzeczywistnił przy pracach nad RPG. Mam nadzieję, że zyski z książki, by na to pozwoliły.

Enc
Reactions:

Post autor: Enc » 28 sierpnia 2014, 21:55

Never napisał(a):
Mam nadzieję, że zyski z książki, by na to pozwoliły.
To już wiemy co jest potrzebne żeby projekt KC RPG mógł ruszyć. Dzięki, może między wierszami, ale odpowiedziałeś na zadane przeze mnie wcześniej pytanie.

Healer
Reactions:

Post autor: Healer » 28 sierpnia 2014, 21:55

Facebook:
"Dzisiaj prezentujemy Wam przekrój Wybrzeża Archipelagu Północno-Wschodniego w porównaniu do rysunku przedstawiającego wybrzeże od zewnątrz Te i wiele innych ilustracji, znajdzie się w książce Kryształy Czasu Saga o Katanie

P.S. Już wkrótce kolejny trailer!"

https://www.facebook.com/sagakrysztalyc ... 96/?type=1

https://www.facebook.com/sagakrysztalyc ... 58/?type=1

________

Jak to powiedział poeta: szału nie ma.

Natomiast uważam pomysł za bardzo dobry i chętnie bym go urzeczywistnił przy pracach nad RPG. Mam nadzieję, że zyski z książki, by na to pozwoliły.
Nie chcę być złym prorokiem, ale liczycie się z możliwością, że zyski z książki mogą być... niezadowalające?

Never
Reactions:

Post autor: Never » 28 sierpnia 2014, 22:09

Enc, a jakie pytanie zadałeś? Po przeczytaniu wszystkich komentarzy zaczynam wymiękać. I jakbyś mógł powtórzyć byłoby fajnie.

Healer: Tak, liczymy się z tym.

Marzeniem, by było zrobić pełną kartografię Ochrii z opisem krain, miejsc a także stworów, które przebywają na danym terenie. Wszystko opatrzone w ozdobniki, twardą oprawę.

Już niedługo będziecie mogli zobaczyć Harela w trailerze o Archipelagu Północno-Zachodnim. Wiem, że sporo osób chciało zobaczyć jak wygląda ten martwiak.

Healer
Reactions:

Post autor: Healer » 28 sierpnia 2014, 22:23

To dobrze. Źle nie życzę, ale tak jak pisałem wyżej: nie wiem, czy wstrzelicie się w grupę docelową. Nawet źle napisane książki mają swoich odbiorców.

Jednak tutaj, jeśli już miałbym coś krytykować, to podejście marketingowe. Niemal nikt, kto nie ma silnej marki, nie zaczyna od cyklu. Lepiej puścić jedną książkę i jeśli się przyjmie, to rozbudowywać świat kolejnymi.

Gdy czytam: debiutancka saga fantasy, 13cie tomów w 26ciu książkach, drugi Tolkien, a do tego nieznane wydawnictwo, to brzmi to jak typowy self (selfpublishing - warto przejrzeć temat i jego krytykę). Jak łatwo zgadnąć powyższe nie zachęca do kupna ;)

Enc
Reactions:

Post autor: Enc » 28 sierpnia 2014, 23:06

Never napisał(a):
Enc, a jakie pytanie zadałeś? Po przeczytaniu wszystkich komentarzy zaczynam wymiękać. I jakbyś mógł powtórzyć byłoby fajnie.
O to jakie warunki muszą być spełnione by był ruch w temacie KC RPG - pisałeś wcześniej od zyskach z powieści, więc tutaj sprawa jest dość jasna.

Never
Reactions:

Post autor: Never » 30 sierpnia 2014, 16:52

Niestety wywiadu, nie uda się zamieścić tak szybko. Nie zależy to od nas. Nie będę już pisał żadnych terminów, bo jak znowu będzie obsuwa to nie wiem co sobie zrobię.
Po prostu postaram sie, by był jak najszybciej.

Natomiast mamy gotowy 3 trailer o Archipelagu Północnym. Życzę miłego oglądania.

https://www.youtube.com/watch?v=Tq_40vX ... xTcN3Ccipg

kaceto
Reactions:

Post autor: kaceto » 30 sierpnia 2014, 16:56

To może po prostu odpowiedzi na pytania z forum, a wywiad kiedyś tam będzie, niezależnie od tego?

Enc
Reactions:

Post autor: Enc » 30 sierpnia 2014, 17:00

Dokładnie, fajnie by było przeczytać odpowiedź na pytanie o to jakie warunki muszą być spełnione by wyszła reedycja. I w jakiej formie.

Healer
Reactions:

Post autor: Healer » 30 sierpnia 2014, 23:20

Nad potknięciami językowymi nie będę się pastwił, poza jednym: ta pseudopoezja jest tragiczna. Zdania rozdęte całą masą niepotrzebnych słów, kulawych sformułowań, tylko po to, by dało się wcisnąć jakikolwiek rym. Poza tym w trzecim trailerze zafascynowało mnie, ze księżycowe elfy uczyły się inżynierii (magii pewnie też) od starożytnych gumisiów :D

Powiem coś, czego tu chyba jeszcze nie było: Złota Edycja KC mnie kompletnie nie interesuje, w przeciwieństwie do sagi :P
Tzn. fajnie, jeśli by wyszła, podobnie jak planszówki i inne planowane rzeczy, ale w erpegi nie gram już od dłuższego czasu i nijak z tego nie skorzystam. Za to książkę mógłbym przeczytać. Jednak do tego musiałaby być napisana przynajmniej tak dobrze, jak np. Kroniki Dragonlance. Paladyni w płytówkach, skaczący po ścianach, to kwestia gustu i przyjętej konwencji (komiksowo-marvelowej?), ale jeśli to wszystko jest opisane nieporadnym językiem, to staje się ciężkie do przetrawienia.

ODPOWIEDZ