PBF - Modre Dziedzictwo - Techniczny
-
TatTvamAsi
- Reactions:
- Been thanked: 3 times
Araven, czy mógłbyś w swoim ostatnim poście wyróżnić, które rzeczy twoja postać myśli, a które może mówi? Ma to znaczenie też dla innych graczy, bo jeśli coś nie byłoby twoimi myślami, tylko jakąkolwiek wypowiedzią, to Nętka mogłaby wejść z Vagarem w dialog.
Tak jak prosił Sigil na początku rozgrywki, myśli postaci - oznaczone kursywą, wypowiedzi - od myślnika.
Tak jak prosił Sigil na początku rozgrywki, myśli postaci - oznaczone kursywą, wypowiedzi - od myślnika.
Mniej więcej tak jak w świecie fizycznym - jeśli w świecie fizycznym nic na sobie nie masz, to w astralu też nie będziesz miał. Aktualnie macie na sobie tylko te przedmioty, które są magiczne i dotykają ciała (czyli np amulety, pierścienie etc)
Wyjątkiem są oczywiście osoby, które posiadają Zdolność: Kształtowanie Astralu i potrafią za jej pomocą stworzyć sobie ubranie. Ale jak na razie nie słyszałem żadnej takiej deklaracji. Więc uznaję, że aktualnie jest wam goło i wesoło.
Wyjątkiem są oczywiście osoby, które posiadają Zdolność: Kształtowanie Astralu i potrafią za jej pomocą stworzyć sobie ubranie. Ale jak na razie nie słyszałem żadnej takiej deklaracji. Więc uznaję, że aktualnie jest wam goło i wesoło.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]
Wchodzisz w ciało z automatu, jeśli tylko ktoś Ci pokaże jak to się robi. Oczywiście w swoje ciało (nie żadne inne, to wymagałoby już oddzielnych zdolności i rzutów). Opisać sobie to możecie zgodnie z własną fantazją i wyczuciem. Aczkolwiek nie jest to bolesne.
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]
-
TatTvamAsi
- Reactions:
Gwoli upewnienia się, czy moja Nętka ufa i do tego stopnia pokłada szacunek w osobie starowinki, że bez szemrania i pytań nazbiera tych grzybków? Z tego, co pamiętam, to były one usadzone w kręgu - czy moja wiedźma słyszała kiedyś od starszyzny o tym, że takie rzeczy to mogą być oznaczenia dla świętych miejsc driad i niszczenie ich może być obrazą dla duchów?
Test autorytetu Starowinki - zdany z pięcioma przebiciami. Super-sukces, jak to mówią...
Test Legend Nętki - Nie zdany.
Tak to mniej więcej mechanicznie wygląda.
Poza tym, ja nie mówię Ci co Twoja postać ma robić, jedynie zakładam, że wzięłaś koszyk, skoro Ci go podano.
Test Legend Nętki - Nie zdany.
Tak to mniej więcej mechanicznie wygląda.
Poza tym, ja nie mówię Ci co Twoja postać ma robić, jedynie zakładam, że wzięłaś koszyk, skoro Ci go podano.
Mówiłem, że w tej przygodzie co jakiś czas będą miłe niespodzianki (a nie tylko tratujące ślimaki i podstępne duchy). Oto pierwsza z nich:
Noc spędzona z Driadami była niesamowitym przeżyciem, które zapewniło Waszym postaciom unikalną Zdolność Specjalną:
Kochanek/nka Driad - Dzięki bliskim spotkaniom z Driadami otworzyliście się na duchowość ukrytą w świecie przyrody. Każdy z Was otrzymuje +5 początkowej Inu. oraz +1 do P. Mi. Ducha. Jest to zdolność magiczna, którą należy wpisać pod tabelką z czarami.
Ponadto:
[olist=1]Nętka i Kallan mogą wykupić za PD dowolny czar Uprawny, na poziomie 1.
Kallan i Amasis mogą wykupić sobie dowolny czar ze szkoły Księzycowych Uroków na poziomie 1.
Rodan może wykupić czar unikat ze szkoły Elementarnej: Pieśń Driad.[/olist]
[center]Pieśń Driad:
Potrafisz splatać melodię z mocą żywiołu Wiatru, dzięki czemu każda z twych pieśni zyskuje niezwykłą czystość i dźwięczność. Sprawia to, iż wykonując występ otrzymujesz +2 do Artyzmu na każdy P.Mi. Czaru tego nie można użyć by wspomagać inne moce magiczne - a jedynie w przypadku zwykłych występów.
Aby użyć tego czaru wymagane jest posiadanie zdolności specjalnej: Dziedzictwo Callas.[/center]
Powyższe czary można wykupić już teraz (jeśli ktoś ma wolne PD), lub na koniec aktualnego rozdziału. Później nie będzie można ich wykupić, bowiem zatrą się Wam w pamięci szczegóły ich dotyczące.
Vagar raczej nie jest zbyt biegły w czarach, więc tym razem nie ma opcji wykupienia żadnego z nich (Driady nie mają wiele wspólnego z żywiołem Ognia), ale nie martw się Araven - MG wynagrodzi Ci to w przyszłości jakąś niespodzianką odpowiednią dla Wojownika. Tak więc cierpliwości!
Noc spędzona z Driadami była niesamowitym przeżyciem, które zapewniło Waszym postaciom unikalną Zdolność Specjalną:
Kochanek/nka Driad - Dzięki bliskim spotkaniom z Driadami otworzyliście się na duchowość ukrytą w świecie przyrody. Każdy z Was otrzymuje +5 początkowej Inu. oraz +1 do P. Mi. Ducha. Jest to zdolność magiczna, którą należy wpisać pod tabelką z czarami.
Ponadto:
[olist=1]Nętka i Kallan mogą wykupić za PD dowolny czar Uprawny, na poziomie 1.
Kallan i Amasis mogą wykupić sobie dowolny czar ze szkoły Księzycowych Uroków na poziomie 1.
Rodan może wykupić czar unikat ze szkoły Elementarnej: Pieśń Driad.[/olist]
[center]Pieśń Driad:
Potrafisz splatać melodię z mocą żywiołu Wiatru, dzięki czemu każda z twych pieśni zyskuje niezwykłą czystość i dźwięczność. Sprawia to, iż wykonując występ otrzymujesz +2 do Artyzmu na każdy P.Mi. Czaru tego nie można użyć by wspomagać inne moce magiczne - a jedynie w przypadku zwykłych występów.
Aby użyć tego czaru wymagane jest posiadanie zdolności specjalnej: Dziedzictwo Callas.[/center]
Powyższe czary można wykupić już teraz (jeśli ktoś ma wolne PD), lub na koniec aktualnego rozdziału. Później nie będzie można ich wykupić, bowiem zatrą się Wam w pamięci szczegóły ich dotyczące.
Vagar raczej nie jest zbyt biegły w czarach, więc tym razem nie ma opcji wykupienia żadnego z nich (Driady nie mają wiele wspólnego z żywiołem Ognia), ale nie martw się Araven - MG wynagrodzi Ci to w przyszłości jakąś niespodzianką odpowiednią dla Wojownika. Tak więc cierpliwości!
Jeśli idzie o testowanie niektórych zdolności, a wiedzy w szczególności - to zdane testy opisuję w spoilerach, a nie zdanych nie opisuję, zakładając, że postać nie wie po prostu nic, poza tym co napisałem w ogólnym poście. Więc nie denerwujcie się, że ktoś coś wie, a Wasza postać nic. Najwyraźniej tak wyszło na kościach.
Niestety z racji natłoku obowiązków służbowych nie bierzcie mnie pod uwagę w fabule najpóźniej do początku listopada. Jeśli znajdę chwilę, to napiszę, ale nie ma sensu czekać z fabułą, aż moja postać się wypowie.
Przepraszam wszystkich za niedogodności
Przepraszam wszystkich za niedogodności
---
If history is to change, let it change! If the world is to be destroyed, so be it! If my fate is to be destroyed... I must simply laugh.
If history is to change, let it change! If the world is to be destroyed, so be it! If my fate is to be destroyed... I must simply laugh.
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Zanim nie będzie za późno, chciałbym wykorzystać profity płynące z atutu Kochanek driad, aby nauczyć się dwóch zaklęć księżycowych uroków - są nimi Cienisty Płaszcz i Oślepienie. W jaki sposób mój bohater pozyska ich znajomość? Czy po prostu coś mu się odblokuje w głowie, czy to efekt towarzyszący wspomnieniom szalonej nocy?
-
TatTvamAsi
- Reactions:
@Keth: http://www.sibsi.com.pl/?page_id=1075 - opis Aury jako zaklęcia
Aura wody może Cię ochronić jako pancerz przed obrażeniami fizycznymi i od ognia (na podobieństwo lodu) na przykład.
W Własności Elementów, ustępie Woda - Defensywa, znajdziesz opis działania Aury z Wody: http://www.sibsi.com.pl/?page_id=1024
Aura wody może Cię ochronić jako pancerz przed obrażeniami fizycznymi i od ognia (na podobieństwo lodu) na przykład.
W Własności Elementów, ustępie Woda - Defensywa, znajdziesz opis działania Aury z Wody: http://www.sibsi.com.pl/?page_id=1024