FUN

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 28 września 2014, 21:27

Święta Kolebka - Standard na wyposażeniu każdej świątyni Katana a jednocześnie przedmiot ukierunkowany na indoktrynację najmłodszych. Krzewiąc prawdę wśród milusińskich ma rozbudzić wyobraźnię i zachęcić dzieci do podążania drogą Katanka.
Kołyska raz pobujana, przedstawia historię olbrzymiej rodzinnej miłości pomiędzy Katankiem a jego matką. Historia pełna jest wyciskających łzy z oczu elementów takich jak wspólne przytulanie, bieganie po łące pełnej kwiatów, nucenie kołysanek oraz wszelakie inne czułości. Nagle sielanka zostaje zakłócona przez podłego BAZYLiszka, który brutalnie morduje matkę razem z resztą klanu. Katanek bierze za szablę i wymierza sprawiedliwość...

Sandały Zwiększonych Wyparowań - na pierwszy rzut oka zwykłe wysokie legionowe sandały wiązane tuż pod kolanami. Jeżeli nie są czymkolwiek zasłonięte uaktywnia się ich magiczna moc która powoduje podwojenie wyparowań z noszonej zbroi. Efekt ten działa jednak tylko na kompletne zbroje płytowe. Nie są kompatybilne z "oryginalną zbroją chaosu".

Kopia rycerska Uruk-Hai - przedmiot nie magiczny ale podobno wymyślony przez samego Katana, stąd wykonuje się go w charakterystycznym silnie różowym kolorze. Cechy kopi rycerskiej Uruk-hai: wtórna, drożna i odpryskowa.
"Kopia dopuszczona do posługiwania się w turniejach rycerskich na Orchii typu extended oraz vintage a także national legacy, ale nie w turniejach typu standard" cytat z Orkopedii.

Palaldyńska Sznurowana Zbroja Płytowa - zbroja ta posada specjalne magiczne ściągacze, działające niczym gorset, które powodują bardzo silne dopasowanie do sylwetki i efekt tak zwanej barczystości. Oprócz silnie świecącej powierzchni posiada również na całej powierzchni cudne różowe wstawki w postaci serduszek oraz w tym samym kolorze, zdobne koronkowe wykończenie w okolicach... poniżej naplecznika. Efekty: +50 do PR, redukcja wytrzymałości o połowę (z powodu sznurowań trudno złapać wdech).

EDIT: jeśli w okolicy jest szef a zbroję nosi palladyn uzyskuje on umiejętność chodzenia po ścianach by pokazać jak ciężko pracuje..

Teleportacyjny Miecz Pani Mórz - aby go uaktywnić należ dotknąć sztychem dowolnej powierzchni wody, teleportuje wówczas użytkownika do najbliższego jeziora co trwa dwie rundy. W pierwszej rundzie po teleportacji nad taflę wody wyłania się jedynie miecz z ręką, w drugiej rundzie pojawia się głowa spowita w wodorosty, muł i szlam a na końcu reszta ciała.
Jeżeli miecza używa wyznawca Pani Mórz to przy wyłanianiu się dodatkowo trzyma rybę w zębach. Co jest oznaką szczególnego jej błogosławieństwa.
Jeżeli w pierwszej rundzie miecz zostanie z dłoni wyrwany bądź wytrącony, teleportujący się użytkownik na wieki pozostaje w półplanie egzystencji. Zdarzyło się to jednak tylko raz wówczas przyczyną tragedii był słynny później rycerz Arthur P.

Jeśli nie będzie nikogo to bawiło (poznam po tym, że nikt nie wciśnie mi "uśmieszku" pod postem) zamykam temat.
Jeśli będzie odzew w następnym poście dodam takie itemy jak: Nosidełko dla antara, Precyzyjny teleportator Hasar Gruna i Wędka Chędożenia.
Ostatnio zmieniony 10 października 2014, 21:24 przez Suriel, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
BAZYL
Site Admin
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
Has thanked: 74 times
Been thanked: 61 times
Kontakt:

Post autor: BAZYL » 30 września 2014, 20:10

Binokle Paladynizmu

Ten starożytny artefaktyczny przedmiot sprawia, że nosząca go osoba zyskuje bonus +100 do Charyzmy wobec przedstawicieli własnej rasy i +50 wobec przedstawicieli innych ras, a także dodatkowo (kumulatywnie) +200 punktów wobec reptillionów. Niestety tak duże natężenie Charyzmy sprawia, że postać staje się naturalnym pierwszym celem (np. w walce, kłótni, dyskusji) antycznej rasy hejterów oraz konkurencji, a także wszelkich trolli (szczególnie tych forumowych). Binokle tracą swoją moc, jeżeli nosząca je osoba będzie danego dnia spała dłużej niż 3,5 godziny. Moc nie działa także przy publicznych próbach zbierania środków pieniężnych.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 02 października 2014, 22:52

Taki tam efekt dzisiejszej nudy w pracy.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 04 października 2014, 23:40

Nosidełko dla antara - do wyprowadzania na spacery osiemnasto metrowego milusińskiego (zwanego pieszczotliwie Kubusiem), wykonane z kamienia kryte atłasem. Mocowanie dwustronne: dopaszczowo i doodbytniczo. Niestety podczas próbnego uruchomienia, chaotycznie przemieszczające się urządzenie zgniotło swojego twórcę i nieznane są dokładne zasady sterowania. Istnieje bardzo prawdopodobna teoria głosząca, że nosidełkiem steruje sam antar... Nie da się jej jednak sprawdzić, ponieważ błyskawicznie odjechało a wszelki ślad po nim zaginął.

Wędka Chędożenia - ze względu na potencjalnych nieletnich czytelników portalu postanowiłem nie opisywać tego przedmiotu. By nie rozczarować jednak tych dorosłych którzy oczekiwali owego przedmiotu, z wielkimi nadziejami na rozwiązanie pewnych... nazwijmy to "frapujących problemów", dodam że nie bez znaczenia była zarówno długość wędki jaki i odpowiednio szybkie używanie kołowrotka...

w zamian dodam inny przedmiot o mocno zbliżonym zastosowaniu

Prześcieradło dochodzenia... - jest to prześcieradło w którym wcięto otwory na... oczy i w którym śmiało można straszyć. Podstawowy ubiór upiorów (VIII typ martwiaka) dodaje +10 do testu straszenia i o tyleż samo utrudnia testy spostrzegawczości i zręczności (łatwo przydepnąć).

Precyzyjny teleprtator Hasar Gruna - z pozoru wygląda jak tradycyjny korbacz wykonany przez tego boga, to znaczy nie przypomina go wcale. Ten artefakt stworzony osobiście przez avatara boga jest wynikiem zakładu z avatarem Asteriusza, który to twierdził jakoby chaotyczny Hasar nie potrafił się w ogóle skoncentrować, a więc nie umiał stworzyć nawet jednej rzeczy, która do końca działała by poprawnie. Był on w błędzie, bowiem teleportator przenosi natychmiast (1 seg) i bezbłędnie! w wybrane miejsce. Wystarczy się tylko solidnie zamachnąć i... wylosować lokację ciała użytkownika korbacza, jaka po trafieniu zostanie niezwłocznie i jako jedyna przeteleportowana (Tabela Trafień Krytycznych: 1-40 nogi, 41-80 ręce, 81-100 głowa)
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 10 października 2014, 20:03

Wpłacił Araven na portal grosika:
- W Kryształach do bani jest mechanika!
Kto z niej korzysta ten masochista!
Prawdziwy gieroj w fejtkora pyka!

Wnet admin Czegoj schwycił bicz
W mig zrobił minę niczym zły licz:
- Za takie wycieczki polecą baneczki!
Nie będzie po forum panoszyć się dzicz!
Ostatnio zmieniony 10 października 2014, 20:11 przez Treant, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 10 października 2014, 21:20

Onuce orka - legenda głosi że ten okropnie cuchnący przedmiot należał do Tan Ghoriasha Niedomytego gwardzisty samego Katana. Zafascynowany ich wyjątkowym aromatem, gobliński mag El Koko Szanel postanowił je wzmocnić i umagicznić. Był to błąd, który kosztował jego i wszystkich wokół najwyższą cenę. Śmierć niesiona z wiatrem zbierała żniwo zarówno po stronie Imperium Reptilionów jak i rebeliantów Katana. Odór był tak okrutny, że ten jeden, jedyny raz Reptilioni i Katan postanowili ustalić rozejm by wspólnie zwalczyć śmiertelne zagrożenie dla całej Ochrii. Reptiliońscy arcymagowie wspierani przez przemiany półboskie Katana zdołali w końcu dotrzeć do przedmiotu i pogrążyć go głęboko w ziemi, zamkniętego w specjalnej sferze niewrażliwości. Dlatego do dziś dzień nawet piędź trawy nie wyrasta w promieniu wielu mil od zakopania.

Elfickie lembasy - czy ktokolwiek próbował użyć na nich identyfikacji magicznego przedmiotu? Nie. A oto i cała prawda o nich, zdemaskowana przez krasnoludzkiego mędrca. Nie jest to przedmiot magiczny, a składa się z podejrzanych ziół, różnych dziwnych substancji smolistych, delfickich zębów oraz innych trucizn niezwykle szkodliwych dla zdrowia. Dlatego paskudny smak tuszowany jest miodem. Twarde jak kamień, położone na języku rozpuszczają się i dostają przez śluzówkę do krwiobiegu powodując rozszerzenie źrenic, nadpobudliwość, bezsenność a u hobbitów dodatkowo złudzenie niezniszczalności.
Zostały wpisane na listę dopalaczy zakazanych prowadzoną przez Katańskie Ministerstwo do Spraw Zdrowia i Nekromancji ale podobno nawet dzisiaj można je jeszcze spotkać...

Krasnoludzki pas cnoty - wśród synów Gotam-Gora istnieje wiele opowieści o strasznych rzeczach dziejących się wśród podziemnych korytarzy opanowanych przez różne osobliwe potwory. Największą grozę zawsze jednak budzi, kiedy wróg naciera na krasnoluda nie od frontu, tylko od zgoła innej strony i to w postaci swoich własnych współplemieńców.
Taki los spotkał Gotroka najpiękniejszego z krasnoludów jaki stąpał pod ziemią. Postanowił wykonać ten przedmiot zawczasu, wyklinając w niego najsilniejsze znane sobie runy. Nie uratował on jednak Gotroka Pięknego od dramatu, ponieważ pas nie chroni głowy.

Pieniążek szczęścia - generalnie pieniądze szczęścia nie dają ale ten tak...;Właściciel porzuca wszystko, nawet mieszek ze złotem, klejnoty, magiczną broń lub zbroję a na końcu jest mu zbędne jedzenie i picie aż do... szczęśliwego finału :)

I my też jesteśmy u finału, bowiem była to część III magicznych przedmiotów i ostatnia.
Kurtyna w dół, oklaski i kwiaty.

Adannyel
Reactions:

Post autor: Adannyel » 31 października 2014, 10:30

Wyciekł pierwszy z czarów do II edycji. Pytanie: Jak się nazywa ten czar?
http://i.imgur.com/1cgklp4.jpg

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 31 października 2014, 14:05

Keth - spodoba Ci się

[center]Obrazek[/center]

Adannyel
Reactions:

Post autor: Adannyel » 03 listopada 2014, 11:50

Co by nie mówić, ale chyba pierwszy autentyczny suchar powstały z powodu tej całej sytuacji jest zacny:
Co to jest 700 ras potworów spisanych na kartce?
Lista Szyndlera.

Adannyel
Reactions:

Post autor: Adannyel » 05 listopada 2014, 15:16

Oto wzór karty postaci do nowych KCtów (które wyjdą jak tylko skończy się saga). Uzupełniamy pola:

Jestem Tan .......... i jestem paladynem oraz .........., a w dodatku pół.........., który wygląda jak .......... a tak naprawdę jest ...........

Moja żona/mąż wygląda jak .......... i jest widzialna/niewidzialna*.

Walczę .......... który nabijany jest .......... oraz płytą chodnikową runiczną/nieruniczną*.

Liczba męskości: ........

Umiejscowienie układu wydalniczego (który wymiar): .........

Noszę zbroję (wybierz jedną):

a) nie noszę, mam nagi, umięśniony tors;
a2) nie noszę, jestem półnagą elfką;
b) mam nagi, umięśniony tors, ale noszę jednocześnie lekką zbroję;
c) noszę włochatą zbroję;
d) noszę zbroję półpłytową;
e) noszę zbroję pełnopłytową;
f) noszę zbroję półtorapłytową.

Pochodzenie:

Półfiordy
Morze Bulgoczące, piętro ........
Labirynt Śmierci
Zakład z autorem
Własny wymiar egzystencji
Archipelad Pajęczy

Mój mankament:

Gruczoł, który ........
Dwa obracające się wciąż półtalerze próbujące mnie przeciąć
Lubię pobiegać
W sekrecie jestem Królową Pająków
Jestem skarłowaciałym gigantem
Jestem gigantycznym karłem
Posiadam ogromne, acz miniaturowe ........

Niezwykłe umiejętności:

Gnomie pieśni bojowe
Pośladkowe prana bindu
Gumowe kości
Śmiechowe feromony
Skakanie jak skarłowaciały gigant

MrCzui
Reactions:

Post autor: MrCzui » 05 listopada 2014, 15:20

Za dużo losowości jak dla mnie, ale z ciekawości sobie rzuciłem i nawet całkiem zacna postać się z karty wyłania.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 05 listopada 2014, 15:22

Świat dysku to przy tym "pikuś" - jak napisałby Artur.

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 05 listopada 2014, 15:56

Zanim pojawi się 26 tom to ta karta może się jeszcze mocno zmienić. :)

Sharany atakują - wersja light

An Immense Concentration of Orb-Weaving Spiders With Communal Webbing (...)

Prawie tak samo jak na kilku spotkaniach z klientem, w których miałem okazje uczestniczyć...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1T1NP3pvjDI[/youtube]
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2014, 10:26 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 09 listopada 2014, 22:49

Dziadek do wnuka: jak byłem w twoim wieku to chciałem zmieniać wszystko, cały świat. A teraz nawet skarpetek mi się nie chce...

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 11 listopada 2014, 00:42

Zdania z dzisiejszego czytania Sagi. Zwyczajnie musiałem i przepraszam, ale niektórymi rzeczami należy się dzielić. Są wyrwane z kontekstu (niestety nie byłem przez nie w stanie przeczytać dziś więcej niż 2 strony):

"To, tak, jakby świeże klopsiki same pchały się do nienasyconych gąb potworów..."

Język polski być zabawna

"To tak jak z naszą nieśmiertelnością. Jesteśmy nieśmiertelni, dopóki nas nie zabiją"

Jasne?! - Bardzo

"Wykonaj transingerencję wewnętrznej esencji boskości, połączonej z transmutacją duszy w eteryczną formę i to na poziomie ostatecznym..."

Kopytko - trudne słowo - powiało naukowością

Te trzy zdania na zaledwie dwóch stronach zresetowałyby wszystkie 4 harelowe mózgi, gdyby to przeczytał.

ODPOWIEDZ