To wam nie przeszkadza?

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 18 grudnia 2009, 17:00

Ja bym nie szedł w taki radykalizm.
o dupie-marynie a nie o kc.
Na to też musi być czas. Jedno nie wyklucza drugiego. Poważni będziemy w grobie.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2009, 17:01 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.

garfields
Reactions:

Post autor: garfields » 18 grudnia 2009, 17:07

Mrufon napisał/a:
Ja bym nie szedł w taki radykalizm.
o dupie-marynie a nie o kc.
Na to też musi być czas. Jedno nie wyklucza drugiego. Poważni będziemy w grobie.
Ale koniec końców każda rozmowa na forum kończy się mniejszą lub większą pyskówką, a nie o to chodzi. Na forum zarejestrowanych jest 244 użytkowników z tego ok 90% zarejestrowanych (nie mam dostępu do bazy żeby zrobić jakieś satatystyki) wypowiedziało się 2-3 razy później zostało zakrzyczane i się nie udzielają.

Trzeba by przyciąć użytkowników (nas) do bardziej stonowanego i spokojniejszego rozmawiania bez łapania za słówka, odwracania wypowiedzi, wstawiania 1 wyrazowych postów, albo wycinania cudzej odpowiedzi i w ramach komentarza wstawiania znaku zapytania ... itp itd.

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 18 grudnia 2009, 17:50

Przemo:
Hauerine, zauważ taką rzecz: robisz błędy ortograficzne, a jednak nie zadaję Ci pytania: jesteś kretynem, czy po prostu wtórnym analfabetą?
Robie bo lubie :) Na literufki nie zwracam uwagi, a błenty ortogaficzne czy stylowe robie nawet jako celowe. Bo lubie. Nikt nie sygnalizował by mu to przeszkadzało, a to forum o KC, a nie o języku polskim, literackim.

czegoj:
Dla mnie Twoje materiały (w części) zaczynając od astralnego wojownika, rzeczywiście nadają się na klocki, o których również wspomniałeś. Nie odkrzykuje jednak tego na forum publicznym, choć jasno daje do zrozumienia własne zdanie.
O to jest właśnie to. Cos Ci się nie podoba, ale nie potrafisz wprost i otwarcie skrytykować co i dlaczego, tak by można było się do tego odnieść. Zamiast tego stosujesz podteksty i złosliwe komentarze, które tylko zagęszczają atmosferę. Dajesz też przyzwolenie na złośliwe zachowania osobom, z którymi akurat się zgadzasz.
Jeśli jest taki ach i och to niech zakłada konkurencyjny portal o KC-tach.
Brak czasu i ochoty. Przymierzam się do portalu o moim autorskim rpg-u. W przygotowaniu jest program do tworzenia bohatera, kilka opowiadań, komiksy itd. To jest co robić :)
Boję się tylko, czy przy takiej formie prowadzenia dyskusji jaką prezentuje Hauerine, wielu użytkowników to tam nie będzie.
Pewnie tylu co tu :P 10 aktywnych :P

garfields:
Ale koniec końców każda rozmowa na forum kończy się mniejszą lub większą pyskówką, a nie o to chodzi. Na forum zarejestrowanych jest 244 użytkowników z tego ok 90% zarejestrowanych (nie mam dostępu do bazy żeby zrobić jakieś satatystyki) wypowiedziało się 2-3 razy później zostało zakrzyczane i się nie udzielają.
Wiekszość nie wypowiedziała sie nawet raz. Nie było kiedy ich zakrzyczeć. Około 200 było zarejestrowanych przede mną. Z pośród nich 90% też nie pisało. W starych topikach widać wypowiedzi kilku osób, które opuściły forum na kilka miesięcy przed moim pojawieniem się (taka dobra intuicja, czy to jednak nie mój wpływ? )

Przemo
Reactions:

Post autor: Przemo » 18 grudnia 2009, 18:11

Robie bo lubie Smile Na literufki nie zwracam uwagi, a błenty ortogaficzne czy stylowe robie nawet jako celowe. Bo lubie. Nikt nie sygnalizował by mu to przeszkadzało, a to forum o KC, a nie o języku polskim, literackim.
Jasne, a jak się przewróciłeś jako dziecko na deskorolce i inni się z Ciebie śmiali, to dlatego, że chciałeś i lubisz. Nie masz 15 mln na koncie tylko dlatego, że nigdy nie chciałeś mieć, a ostatni raz się w czymś pomyliłeś tylko dlatego, że chciałeś innym zrobić przyjemność.
Mam tylko pytanie, czy masz 20 poz półboga, czy już wniebowstąpiłeś? No i jeszcze powiedz czy megalomania to Twoja cecha wrodzona, czy kupiłeś gdzieś w sklepie?

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 18 grudnia 2009, 18:21

Jasne, a jak się przewróciłeś jako dziecko na deskorolce
Nigdy nie jeździłem na deskorolce. Twoja historyjka jak zwykle bierze w łeb juz w pierwszym zdaniu.
Rze sie topie ni misici f głofie, rze ktosik morze lubic czasem popisac z blentami to tludno.

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 18 grudnia 2009, 20:58

Haurine, nie zrozumiałeś przesłania Przemo. W każdym razie mnie męczy czytanie postów z błędami, ale ja już taki jestem. Zwyczajnie założyłem, że może masz problemy z tym skoro tak często się to powtarza. Natomiast Twoje ostatnie zdanie... bez komentarza.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 19 grudnia 2009, 00:50

Nie sygnalizowałeś problemu.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 19 grudnia 2009, 01:40

czegoj napisał/a:
Ja niestety mam wrażenie, że Pan Artur stał się mocnym teoretykiem KC-ów a nie ich praktykiem.
Zabrzmiało to tak, jakby ci, którzy nie grają aktywnie w KC byli w jakiś sposób gorsi. A tymczasem taka niezaangażowana osoba ma moim zdaniem bardziej obiektywne podejście, gdyż nie tworzy czegoś pod prowadzoną przez siebie postać.
W moim mniemaniu pozostanie On twórcą systemu i jeśli będzie miał ochotę jednym z autorów uzupełniającym własne luki.
AS powinien według mnie być głównym decydentem w kwestii rozwoju systemu. Jeśli zechce do prac nad KC dopuścić inne osoby, to do niego winna należeć ocena jakości tworzonych przez nich materiałów. Bez lidera system czeka zatonięcie w odmętach niezliczonych i niekompatybilnych ze sobą edycji.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 19 grudnia 2009, 01:59

Hauerine napisał/a:
Nie sygnalizowałeś problemu.
Teraz to sam prowokujesz. Nikt nie zwracał Ci uwagi na błędy ortograficzne, gdyż taka uwaga mogłaby tylko zachęcić Ciebie do offtopowania i napisania autorowi tego ostrzeżenia paru niemiłych słów. Portal może nie być poświęcony literackiej polszczyźnie, jednak nie oznacza to, że ortograficzna bylejakość jest tu mile widziana. Forum to nie wyścigi - nic nie stoi na przeszkodzie, aby przeczytać tekst, który ma zamiar się tu zamieścić.

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 19 grudnia 2009, 05:47

Teraz to sam prowokujesz.
Ja? Nagle wytykacie mi jakis straszny problem, na który nikt wcześniej nie zwracał uwagi.
Nikt nie zwracał Ci uwagi na błędy ortograficzne, gdyż taka uwaga mogłaby tylko zachęcić Ciebie do offtopowania i napisania autorowi tego ostrzeżenia paru niemiłych słów.
Przykro mi, że posądzasz mnie o takie podejście.
Portal może nie być poświęcony literackiej polszczyźnie, jednak nie oznacza to, że ortograficzna bylejakość jest tu mile widziana.
Nie można tak od razu? Tylko się męczyliście niepotrzebnie.
nic nie stoi na przeszkodzie, aby przeczytać tekst, który ma zamiar się tu zamieścić
Oczywiście, że nie.

Przemo
Reactions:

Post autor: Przemo » 19 grudnia 2009, 21:38

Może sprostuję:
nie chodzi o to, że Hauerine trzaskał jakąś zatrważającą ilość ortów, ale o to, że bardzo nieładnie punktował innych za pewne niefrasobliwe sformułowania. Ponadto robił jeszcze kilka nieładnych rzeczy w rozmowie i jeszcze przypisywał sobie ten megalomański obiektywizm. Czasem kogoś obraził.
W związku z powyższym chciałem pokazać, że Samego Mistrza też można spunktować i wcale nie jest to trudne, bo nie zna ortografii. Ale, że Hauerine do błędu się nie przyzna jak niektórzy z polityków , to i wymyślił historyjkę, że robił to specjalnie i na potwierdzenie tego zaczął robić błędy celowo. Rozumiem, że teraz nie będzie. Ja się cieszę, życzę powodzenia :)

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 20 grudnia 2009, 15:48

nie chodzi o to, że Hauerine trzaskał jakąś zatrważającą ilość ortów, ale o to, że bardzo nieładnie punktował innych za pewne niefrasobliwe sformułowania.
Skoro pisza niefrasobliwie, a raczej piszą co innego niż mają na myśli to wypada wypunktować. To nawet mimochodem się dzieje z powodu wynikłych z takiego pisania nieporozumień.
Ponadto robił jeszcze kilka nieładnych rzeczy w rozmowie
:D
i jeszcze przypisywał sobie ten megalomański obiektywizm
Uzasadnij, że którakolwiek wypowiedź, w której wyraźnie starałem się obiektywnie podejść do sprawy była nieobiektywna. A jak nie potrafisz to przeproś za bezzasadne oskarżenia.
W związku z powyższym chciałem pokazać, że Samego Mistrza też można spunktować i wcale nie jest to trudne, bo nie zna ortografii.
Zna. Poza tym pisanie nielogicznie i bez sensu to inna półka niż literówka czy błąd ortograficzny.
Ale, że Hauerine do błędu się nie przyzna jak niektórzy z polityków , to i wymyślił historyjkę
Udowodnij, że "wymyslił" lub zamilcz :D
Rozumiem, że teraz nie będzie
Kilka osób zasygnalizowało, że mają problem z czytaniem, to znaczy, że trzba sprawdzać literufki i nie bawić się w orty.

Przemo
Reactions:

Post autor: Przemo » 20 grudnia 2009, 17:35

Uzasadnij, że którakolwiek wypowiedź, w której wyraźnie starałem się obiektywnie podejść do sprawy była nieobiektywna. A jak nie potrafisz to przeproś za bezzasadne oskarżenia.
Problem nie poleqa na tym, że się starasz być obiektywnym, ale przekonie, że jesteś. Odpowiem: jeżeli system KC jest tekstem, na dodatek (przynajmniej częściowo) tekstem literackim, to nie, nie ma obiektywnego odczytu. Są ciekawsze, banalniejsze, wyświechtane, mało interesujące, nie poparte żadnymi argumentami itd. - obiektywnego odczytu tekstu literackiego nie ma, więc nici z bycia prorokiem :)
Zna. Poza tym pisanie nielogicznie i bez sensu to inna półka niż literówka czy błąd ortograficzny.
Nie zna, chętnie poczekam na Twoje nowy posty i to udowodnię. Nie mam na myśli pomyłek i literówek.
I nie, błędy rzeczowe i stylistyczne nie są bardziej pogrążające, niż ortograficzne.
Udowodnij, że "wymyslił" lub zamilcz
To "zamilcz" możesz mówić do swoich graczy, jeśli Ci na to pozwolą.
Kilka osób zasygnalizowało, że mają problem z czytaniem, to znaczy, że trzba sprawdzać literufki i nie bawić się w orty.
Dobrze, poczekamy, poczekamy. Już się cieszę.
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2009, 17:35 przez Przemo, łącznie zmieniany 1 raz.

Hauerine
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Hauerine » 20 grudnia 2009, 23:06

Problem nie poleqa na tym, że się starasz być obiektywnym, ale przekonie, że jesteś.
Udowodnij, że nie byłem. Jeżeli w wypowiedziach, w których użyłem zwrotów w rodzaju choćby "spróbujmy obiektywnie popatrzeć" faktycznie byłem obiektywny, to chyba nie ma nic złego w moim przekonaiu, co?
I nie, błędy rzeczowe i stylistyczne nie są bardziej pogrążające, niż ortograficzne.
Zależy od przyjetego kryterium. Gdybym ja wytykał błędy ortograficzne, to faktycznie wskazanie mojego orta byłoby kompromitujące. Niestety nikogo tu nie gromiłem za ortografię. Peszek. Jak ja komuś punktuje błedy rzeczowe, a na to, zamiast odpowiedzi, pojawia się "a ty zrobiłeś orta" to brzmi jak dokładnie jak rozpaczliwe "a u was murzynów biją" :D
To "zamilcz" możesz mówić do swoich graczy, jeśli Ci na to pozwolą.
Postawiłeś obraźliwy zarzut. Dlatego udowodnij lub zamilcz. Bo jakoś nie wierzę, żebyś przeprosił.

Przemo
Reactions:

Post autor: Przemo » 20 grudnia 2009, 23:43

Jeżeli w wypowiedziach, w których użyłem zwrotów w rodzaju choćby "spróbujmy obiektywnie popatrzeć" faktycznie byłem obiektywny, to chyba nie ma nic złego w moim przekonaiu, co?
Najkrócej, bo idę spać: nie byłeś, bo nie możesz być. Nie ma obiektywnego odczytu tekstu, bo musiałby być jeden. Pretensje do świata, nie do mnie :)
Zależy od przyjetego kryterium. Gdybym ja wytykał błędy ortograficzne, to faktycznie wskazanie mojego orta byłoby kompromitujące. Niestety nikogo tu nie gromiłem za ortografię. Peszek. Jak ja komuś punktuje błedy rzeczowe, a na to, zamiast odpowiedzi, pojawia się "a ty zrobiłeś orta" to brzmi jak dokładnie jak rozpaczliwe "a u was murzynów biją"
Punktujesz tam, gdzie potrafisz i nie wierzę, że kierujesz się tu jakąś samarytańską dobrocią. Niestety, powtórzę raz jeszcze, stosujesz nieuczciwe chwyty w dyskusji i przekłamania. A ta wypowiedź jest zabawna: waliłem tylko tak jak umiałem, a że nie umiałem tak jak ty kopać, to czemu ty kopiesz zioom? :)
Postawiłeś obraźliwy zarzut. Dlatego udowodnij lub zamilcz. Bo jakoś nie wierzę, żebyś przeprosił.
Idę spać, potraktuj to jak milczenie. Sam wiesz jaki jesteś "orginalny":)
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2009, 23:43 przez Przemo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ