Rogue Trader - postacie (BG)

el009
Reactions:

Post autor: el009 » 15 listopada 2015, 21:06

Takoż uczyniłem ;)

Co do pisania historii - moja ścieżka to: Forge World (Het) / Stubjack / Duty Bound / Dark Voyage / Renown / Explorer

Chętnie powiązałbym to z kimś przez intersection jeśli jest taka opcja ;)

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times

Post autor: Kargan » 15 listopada 2015, 21:45

Zaraz wrzucę to co mam

Edit: wrzuciłem to co mam. Jeżeli Maciej nic nie zmieni to przecinasz się z nim El w jednym punkcie/węźle: Duty Bound.
To na razie tyle z "intersections" ;)
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2015, 22:00 przez Kargan, łącznie zmieniany 1 raz.
]|[ Innocence Proves Nothing ]|[

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 15 listopada 2015, 22:39

Chaptery przeczytam bez tłumaczenia do rozpoczęcia sesji. Wiedziałem o nich pytam się natomiast z innych źródeł czy czego nie ma.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 16 listopada 2015, 07:28

@keth - dzięki.

Resztę koncepcji do tego dopracuję i dostosuję
Pasuje
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

el009
Reactions:

Post autor: el009 » 16 listopada 2015, 07:44

Polecam: http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Main_Page

Taka wikipedia uniwersum warhammera. Jeśli wybierzesz jakieś hasło to w źródłach są pozycje z literatury.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 16 listopada 2015, 07:55

Bywam tam ale przegapiłem to dzięki! I już Główny zrobiliście na swoją premię podczas rejsu ;)
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

maciej
Reactions:

Post autor: maciej » 16 listopada 2015, 08:11

Ja jestem na etapie drzewka od tygodnia,nie mam kiedy. Może ktoś w oparciu o posta machnie mi postac ale bez cech bo robie metodą z rozdysponowaniem 100 punktów
"Mieli do wyboru wojn? lub ha?b?, wybrali ha?b?, a wojn? b?d? mieli tak?e"

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:

Post autor: Kargan » 16 listopada 2015, 09:29

Nie da się "machnąć" postaci bez Charakterystyk. Skończ z Charakterystykami (rozdysponuj te 100 pkt tak jak chcesz)
i wrzuć je tutaj.

Medea Trix: WS 28, BS 44, S 32, T 29, AG 41, INT 29, PER 40, WP 32, FEL 33 (12 wounds, 2 fate points)
Erias Kantar (Black Templar Marine): WS 53, BS 37, S 40, T 42, AG 51, INT 45, PER 45, WP 46, FEL 40 (23 wounds,4 fate points)

VojtasB
Reactions:

Post autor: VojtasB » 16 listopada 2015, 09:59

Jezeli o mnie chodzi to współpracujez Kethem nad postacią (bardziej ja jemu pomagam niż on mnie), ale jeżeli rzecz się tyczy aktywności, to w dni robocze mogę postować nawet po kilka razy dziennie.

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 16 listopada 2015, 11:05

@Kargan - ja przynajmniej raz dziennie się loguję.
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 16 listopada 2015, 12:35

Ja postuje po 21 ale niemal codziennie. Mam półtora etatu geściej się nie da grać. Natomiast za dbia czesto jestem czytelnikiem. Siedzę na nasluchu do wieczora ;)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 16 listopada 2015, 12:41

Po pierwsze chciałem nadmienić, że czasami niektóre sesje PBF nie mogą się pochwalić taką liczbą i częstotliwością wpisów jak ten tutaj topik techniczny! Aż strach pomyśleć, co będzie się działo jak już wystartujemy z prawdziwą sesją :P

Po drugie, przyda nam się chyba jakiś konkretny termin startowy, by zmobilizować do dokończenia postaci brakujących jeszcze graczy.

Kargan prosił w międzyczasie o zebrane w jednym miejscu charakterystyki naszego statku, więc wrzucam poniżej.

Królowa Cierni, fregata klasy Sword

Szybkość 7, Manewrowanie +22, Detekcja +31, Integralność kadłuba 35, Pancerz 18, Rating wieżyczek 2, Powierzchnia 40, Lokalizacja uzbrojenia grzbietowa (dorsal).

Plazmowy napęd joviański drugiej klasy (generujący 45 jednostek mocy). Napęd międzywymiarowy. Generator Pola Gellera. Generator tarcz siłowych. Typ mostka Command Bridge (dopóki jest nieuszkodzony, wszystkie testy Dowodzenia kapitana otrzymują premię +5; ponadto prowadzenie ognia z pokładowych systemów uzbrojenia otrzymuje premię +5). System podtrzymywania życia Vitae Pattern. Kwatery załogi o względnym komforcie. Najlepszy system skanerów (Deep Void Auger, +10 do Detekcji).

Uzbrojenie to jedna bateria laserowa Sunsear (Siła 4, 1k10+2 uszkodzenia, rating krytyka 4, zasięg 9) oraz jedna bateria artyleryjska Mars (Siła 3, 1k10+2 uszkodzenia, rating krytyka 5, zasięg 6).

Fregata ma wbudowaną ładownię towarową i hangar lekkich maszyn (a w nim cztery promy Arvus i kanonierka Morgana) (mając je na pokładzie i realizując cel o charakterze handlowym bądź kryminalnym otrzymujemy +50 pkt. Osiągnięć).

Mamy dopalacze korekcyjne z premią +5 do manewrowania niwelującą nieco karę -3 do manewrowania za posiadanie ładowni i hangaru.

Sala trofeów świeci pustkami, bo na razie Christo usunął z niej pozostałości po dokonaniach tragicznie zmarłego Titusa - czeka na artefakty, relikty i relikwie, które zostaną zgromadzone przez dziedzica dynastii (realizując cel o charakterze eksploracyjnym, handlowym bądź kryminalnym otrzymujemy +50 pkt. Osiągnięć).

Kaplica Boga-Imperatora podnosi Morale o 3, dodatkowo realizując cel o charakterze religijnym otrzymujemy +100 pkt. Osiągnięć.

Kopuła obserwacyjna - daje premię +1 do Morale załogi, dodatkowo realizując cel o charakterze eksploracyjnym otrzymujemy +50 pkt. Osiągnięć.

I koniec końców mamy jeszcze oddział wsadzonych w kriokomory serwitorów-zabójców przydatny w odpieraniu wrogich akcji abordażowych.

Załoga na poziomie kompetentnym (30). Morale 94.

Octavian
Reactions:

Post autor: Octavian » 16 listopada 2015, 21:23

Na wstępie zaznaczę, że nie przeczytałem jeszcze wszystkiego, więc proszę o trochę wyrozumiałości. Mam dużo biegania teraz w związku z pracą i innymi nudami, ale strasznie mi się pomysł na tą grę podoba. Powolutku, będę to ogarniał, świetna sprawa, bardzo trafia do mnie ten klimat. Zaczynam pracę na moją postacią astropaty, jak słusznie zauważył 8art, właśnie skończyłem ją "rysować" w Inkszkejpie. Przedstawiam wam Christiana Lorenza.
Obrazek
Astropata ->Endurance->Press Ganged ->Tainted->Scapegrace->Forge World.
Statystyk jeszcze nie rozumiem, podobnie co to niby znaczy "Scapegrace", ale się jeszcze dokształcam.
Christian Lorenz na pewno siedzi możliwie długo w astrolabium, jest bowiem skrajnym przypadkiem niskiej samooceny. Można na niego bardzo łatwo wpłynąć, łączność z Osnową całkowicie dobija jego słabiutkie ego. Ktoś mógłby złośliwie powiedzieć o nim, że jest nieudacznikiem, a on po prostu skupia się na jednej rzeczy na raz.
Mam nadzieję, że charakter postaci jest już czytelny.
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2015, 20:27 przez Octavian, łącznie zmieniany 1 raz.
Je?li chcia?by? ze mn? porozmawia?, a moje wypowiedzi uzna?e? za chaotyczne; uwa?asz, ?e nadu?ywam skrótów my?lowych lub z innego powodu potrzebujesz pomocy w nawi?zaniu ze mn? kontaktu, popro? o ni? moich przyjació? z Tawerny - Lew, ^IvE, huth.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 16 listopada 2015, 21:33

Doskonały pomysł na akt złej woli Adeptus Astra Telepathica - Morgan Blackthorn upierał się zawzięcie o przydział nowego psykera, to dostał takiego, który w opinii mistrza chóru jest zbędny w enklawie! /EVILS/

Co do obrazka - pamiętaj, że nie masz oczu, straciłeś wzrok bezpowrotnie podczas ceremoniału spojenia z jaźnią Boga-Imperatora. Możesz straszyć innych pustymi oczodołami albo nosić na nich opaskę albo przynitować sobie na stałe do czaszki metalowe klapki, pełna wolność wyboru, poszukaj sobie czegoś klimatycznego!

[center]Obrazek[/center]

Pomożemy Ci z charakterystykami i potłumaczymy, co i jak, tylko daj nam materiał wyjściowy do działania. Na początek rzuć proszę dziewięć razy 2k20 i wrzuć do wątku wszystkie uszeregowane w ciąg wyniki. Wtedy będę mógł przejąć pałeczkę.

@VojtasB - poproszę o odrobinę cierpliwości, pracujemy z MG nad Twoją postacią.

Awatar użytkownika
Kargan
Reactions:

Post autor: Kargan » 17 listopada 2015, 20:36

EL - poprawiłem kosmetycznie Twoją Kartę Postaci - wrzucona w to samo miejsce:

https://drive.google.com/open?id=0B3ofi ... mRHVV9wd2c

Otóż zauważyłem, że dla Skili są 4 kolumny: Basic, Trained, +10% i +20% - skumałem zatem, że można zaznaczyć wszystkie skile typu BASIC w pierwszej kolumnie po to by gracz
pamiętał, że może użyć takiej umiejętności nawet jeśli nie jest "wyćwiczona" (oczywiście z pewną karą dla bonusu). Dlatego zaznaczyłem Ci El w Twojej karcie wszystkie skile basic.
Te które są BASIC a jednocześnie się ich "naumiałeś" mają pozycję TRAINED. Kolejny wybór tego samego skila da już +10% bonusu do testu :)

ODPOWIEDZ