Co zrobić aby było lepiej ?
-
Oggy
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 10 times
Proszę Państwa skąd ten sceptycyzm w postach. Ja na forum jestem od niedawna i bardzo mi się podoba zalety to kameralność możliwość gry w KC ( PBF-y) czytam sobie artykuły, bestiariusze ................ . KC jest grą w którą w Polsce na dzień dzisiejszy interesuje się 407 osób, jak tak jest to niech tak pozostanie. Forum jest zawsze fajną odskocznią czy to w domu czy o zgrozo w robocie.
Czyli jest OK
Czyli jest OK
-
mordimer00
- Reactions:
owszem , nie mniej jednak (jak sądzę) wcześniejsze prace jakie toczyły się na prywatnym forum niewątpliwie ustały przez chaos jaki tam zapanował ,nim zdążono do końca spisać i ustalić kolejne opisy/pomysły , inni zasypywali tematy swoimi zamysłami , sama przyznam, że w końcu znudziło mi się skakanie od tematu do tematu, by to wszystko ogarnąć .... w końcu cały zapał prysł jak bańka mydlana , dlatego też uważam, iż winno zacząć prace od dobrej organizacji, wypisaniu rzeczy najistotniejszych do opisania i kolejno przechodzić , punkt po punkcie dalej, by uniknąć tego co miało miejsce kilka miesięcy wcześniej 
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Przede wszystkim to trzeba ustalić:
1. w jakim kierunku - z A.S.em czy bez niego, z jednomyślną wizją, czy każdy sobie rzepkę skrobie, itp.
2. Czy tylko samo KC, czy przechodzimy gdzieś dalej? Jeśli samo - to czy tylko w stronę podręcznika, czy na wielu płaszczyznach. Jeśli nie samo to co jeszcze?
3. zespół odpowiedzialnych - kto i za co? Redakcja jako ciało doradcze, ale nie jedyne i najważniejsze. Sporo jest pomysłów - KC-towiec, Puchar Ostrogarski, pozycje do druku, żyjąca Orchia, PBF-y itd. Za to wszystko ktoś musi być odpowiedzialny, musi się starać pilnować terminów i kopać tyłki tym którym się nie chce.
Dużo tego a to jeszcze nie wszystko. Nie wiem, czy przez forum da się to zrobić?
1. w jakim kierunku - z A.S.em czy bez niego, z jednomyślną wizją, czy każdy sobie rzepkę skrobie, itp.
2. Czy tylko samo KC, czy przechodzimy gdzieś dalej? Jeśli samo - to czy tylko w stronę podręcznika, czy na wielu płaszczyznach. Jeśli nie samo to co jeszcze?
3. zespół odpowiedzialnych - kto i za co? Redakcja jako ciało doradcze, ale nie jedyne i najważniejsze. Sporo jest pomysłów - KC-towiec, Puchar Ostrogarski, pozycje do druku, żyjąca Orchia, PBF-y itd. Za to wszystko ktoś musi być odpowiedzialny, musi się starać pilnować terminów i kopać tyłki tym którym się nie chce.
Dużo tego a to jeszcze nie wszystko. Nie wiem, czy przez forum da się to zrobić?
Cóż , nie mogę wypowiadać się za wszystkich w kwestii pt 1,2
co zaś tyczy się prac na forum , myślę że jest to osiągalne , jasne, że konfrontacja twarzą w twarz , przynosi większe rezultaty ( tzw burza mózgów ) nie mniej jednak z racji tego, iż jesteśmy rozsiani po całej polsce nie możliwym jest spotykanie się raz w tygodniu na omówieniu tego co dzieje się na forum i prac z nim związanych , pierwszym punktem wyjścia , jak sądzę będzie jednoznaczne opowiedzenie się za tym jak ma wyglądać to forum, tu posilę się Twoimi stwierdzeniami z pt 1,2 . Wiadomo jaka jest aktualnie żywotność na forum , bardziej to już grono kameralne niżeli ogólne , tak więc myślę że osoby najbardziej zainteresowane winny się wypowiedzieć , nie przez ankietę( bo wiadomo jak ona działa , na 20 aktywnych raptem jest 40 głosów , które na domiar złego mogą okazać się decydujące ) , ale wyrazić swoją opinię .Kiedy będzie już jakiś punkt zaczepienia , będzie łatwiej się zorganizować .
co zaś tyczy się prac na forum , myślę że jest to osiągalne , jasne, że konfrontacja twarzą w twarz , przynosi większe rezultaty ( tzw burza mózgów ) nie mniej jednak z racji tego, iż jesteśmy rozsiani po całej polsce nie możliwym jest spotykanie się raz w tygodniu na omówieniu tego co dzieje się na forum i prac z nim związanych , pierwszym punktem wyjścia , jak sądzę będzie jednoznaczne opowiedzenie się za tym jak ma wyglądać to forum, tu posilę się Twoimi stwierdzeniami z pt 1,2 . Wiadomo jaka jest aktualnie żywotność na forum , bardziej to już grono kameralne niżeli ogólne , tak więc myślę że osoby najbardziej zainteresowane winny się wypowiedzieć , nie przez ankietę( bo wiadomo jak ona działa , na 20 aktywnych raptem jest 40 głosów , które na domiar złego mogą okazać się decydujące ) , ale wyrazić swoją opinię .Kiedy będzie już jakiś punkt zaczepienia , będzie łatwiej się zorganizować .
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Z tym proponuję poczekać do czerwca. Wtedy ostatecznie zweryfikujemy obietnice z konu i podejmiemy decyzję czy działamy sami czy wspólnie.1. w jakim kierunku - z A.S.em czy bez niego, z jednomyślną wizją, czy każdy sobie rzepkę skrobie, itp.
Tu obawiam się by z portalu pierwotnie KC-towego nie zrobił się ogólny, niesprofilowany. To ostatni bastion. Gdyby jednak musiało się coś dodać, optował bym za Warhammerem.2. Czy tylko samo KC, czy przechodzimy gdzieś dalej?
Złapię oddech i wpiszę co chciałbym robić. Muszę to przemyśleć.3. zespół odpowiedzialnych - kto i za co? Redakcja jako ciało doradcze, ale nie jedyne i najważniejsze. Sporo jest pomysłów - KC-towiec, Puchar Ostrogarski, pozycje do druku, żyjąca Orchia, PBF-y itd. Za to wszystko ktoś musi być odpowiedzialny, musi się starać pilnować terminów i kopać tyłki tym którym się nie chce.
-
mordimer00
- Reactions:
1.Obietnice obietnicami ale sami powinniśmy dążyć do konkretnie sprecyzowanej wizji czy to samego portalu czy innej wersji KC (historia, mecha itp)
2.Ja jestem aby zostać w strefie KC.
3.Nie wiem sam, ostatnim czasem po ankiecie została wybrana jedna wizja nowej historii KC i mimo wszystko padła więc....
2.Ja jestem aby zostać w strefie KC.
3.Nie wiem sam, ostatnim czasem po ankiecie została wybrana jedna wizja nowej historii KC i mimo wszystko padła więc....
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
-
wasut
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Miejsc ze wszystkim parę na sieci jest - część z nich działa prężnie i nie mają problemu ani z aktywnością użytkowników ani, bez urazy, działaniem tzw redakcji. Po co robić więc portal który będzie tylko ułomnym kuzynem innych? Siła tego portalu polega na tym że jest to portal wąsko sprofilowany o bardzo konkretnym targecie. Mała ilość użytkowników jest wprost proporcjonalna do popularności i jakości systemu, do podejścia autorów, którzy czy nice chcą czy nie potrafią wykorzystać tej (bądź co bądź darmowej) okazji.2. Czy tylko samo KC, czy przechodzimy gdzieś dalej?
W tym względzie moim zdaniem jest największa ułomność. Puki ASów nie było była względna aktywność i dyskusje, może nie najwyższa ale w miarę stała. Ale od czasu aż się pojawili istnieje IMO zrozumiała potrzeba "poklepania po pleckach" że tak to ujmę nieładnie. Nikt nie potrzebuje splendorów, ale kupa materiałów na portalu się pojawiła i wszystkie zostały równo zlane ciepłym moczem. W momencie kiedy wystarczyłoby jedynie przeczytać i napisać jednozdaniowy komentarz. Np. "podoba mi się, zgodne z moją wizją", "zgodne z moją wizją, ale coś mi się nie podoba", "nie zgodne ze światem" czy nawet "do dupy, nie czytać". Tylko tyle i aż tyle. Teraz to się nawet pisać nie chce. Opisy wysp, czy mapki niedokończone, czy artykuły będą leżeć poniedokańczanie dzięki niewykorzystaniu szansy przez co została nieopatrznie zabita w ciemnej uliczce ignorancji ze strony ASów.
Robiąc coś ogólnego stracimy to co mamy nie zyskując wiele. To tak w skrócie moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2011, 10:09 przez wasut, łącznie zmieniany 1 raz.