Chociaż nie ukrywam, chętnie poznam, osobiście czy też jako czytelnik
Centrala PBF
-
8art
- Reactions:
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 81 times
Keth - Fixer (moja ulubiona rola jako gracza:)
Araven - Solo (też są fajni...
Czegoj - ???
Jeszcze poczekam aż Czegoj zadeklaruje się ze swoją rolą i wtedy pomyślę o specjalizacjach. Postać zrobie oczywiście Aravenie. Raz dwa i będzie gotowa.
Mam nadzieję po weekendzie napisać coś więcej, bo na razie tyram cały tydzień i nawet nie mam czasu usiaść do kompa na poważnie.
Co do zasad mechanicznych, to nie używam współczynników Szybkość i Szczęście (Szybkości w ogóle - używam refleksu do określenia szybkości, a szczeście każdy ma domyślnie na 2).
Tak jak napisałem gramy początkującymi punkami, także umiejętność zawodowa do +4. Raczej młode chłopaki takie 18-22 lata, pracujący dorywczo w jakiejś agencji pracy i imający się wszystkiego żeby jakoś wiązać koniec z końcem. Wasza paczka zna od dzieciaka, mieszkacie w jednym mieszkaniu, bo tak taniej. Identyfikujecie się z gangiem Piranii - nie są to typowe zabijaki a gang imprezowy. Ale są piranie, Piranie, PIRANIE i PIRANIE, gdzie ci pierwsi jedynie uważają się za boosterów, ale niewiele mają z prawdziwymi Piraniami do czynienia. Takimi właśnie są wasi punkowie, przynajmniej w momencie rozpoczęcia przygody:)
Już nie mogę się doczekać aż zaczniemy! Mam nadzieję, rozpocząc gdzieś pod koniec przyszłego tygodnia.
Araven - Solo (też są fajni...
Czegoj - ???
Jeszcze poczekam aż Czegoj zadeklaruje się ze swoją rolą i wtedy pomyślę o specjalizacjach. Postać zrobie oczywiście Aravenie. Raz dwa i będzie gotowa.
Mam nadzieję po weekendzie napisać coś więcej, bo na razie tyram cały tydzień i nawet nie mam czasu usiaść do kompa na poważnie.
Co do zasad mechanicznych, to nie używam współczynników Szybkość i Szczęście (Szybkości w ogóle - używam refleksu do określenia szybkości, a szczeście każdy ma domyślnie na 2).
Tak jak napisałem gramy początkującymi punkami, także umiejętność zawodowa do +4. Raczej młode chłopaki takie 18-22 lata, pracujący dorywczo w jakiejś agencji pracy i imający się wszystkiego żeby jakoś wiązać koniec z końcem. Wasza paczka zna od dzieciaka, mieszkacie w jednym mieszkaniu, bo tak taniej. Identyfikujecie się z gangiem Piranii - nie są to typowe zabijaki a gang imprezowy. Ale są piranie, Piranie, PIRANIE i PIRANIE, gdzie ci pierwsi jedynie uważają się za boosterów, ale niewiele mają z prawdziwymi Piraniami do czynienia. Takimi właśnie są wasi punkowie, przynajmniej w momencie rozpoczęcia przygody:)
Już nie mogę się doczekać aż zaczniemy! Mam nadzieję, rozpocząc gdzieś pod koniec przyszłego tygodnia.
-
8art
- Reactions:
Mysle, ze wizualnie jest bardzo podobnie. Klimatycznie tez, przy czym Wy nie bedziecie policjantami wiec o pomocy SI mozecie zapomniec:) ale generalnie chyba mamy podobne wizje. Malo borgow, pancerzy wspmaganych i totalnego wygrzewu. Za to duzo kontrastow pomiedzy bogatymi rekinami korporacyjnymi a spoleczenstwem.
Wizualnie najbardziej podobne z moja wizja sai wstawki z miasta i wtedy gdy policjanci byli na tej nieciekawej dzielnicy, gdzie znalezli trupa w mieszkaniu (nie pamietam dokladnie bo czytalem pbfa jakies dobre pol roku temu).
Wizualnie najbardziej podobne z moja wizja sai wstawki z miasta i wtedy gdy policjanci byli na tej nieciekawej dzielnicy, gdzie znalezli trupa w mieszkaniu (nie pamietam dokladnie bo czytalem pbfa jakies dobre pol roku temu).
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
W głównej mierze chodziło mi o złagodzenie ostrości oryginalnej wersji. Nadal kwitnąca przestępczość, ale bez ekstremów w postaci cyberpunków walących na każdej ulicy z granatników do przejeżdżających radiowozów. Wizja świata przedstawiona w podręcznika jakoś mi nigdy nie pasowała ze względu na przesadną brutalność na ulicach - przecież w takim Night City po jednym roku nikt zdrowy na umyśle już by nie mieszkał! 
-
8art
- Reactions:
Tytulem wstepu do sesji w swiecie cp2020. Pbf "Chlopcy z East Marina" powinien miec znaczek Parental Advisory - Explicit Lyrics 18+". Postaci i wiekszosc npc wywodza sie ze srodowiska, ktore my bysmy okreslili mianem spolecznego marginesu. Aby oddac klimat sesji bede uzywal wulgarnego jezyka i pewnie czasem odniesien do seksu, za co ewentualnie przepraszam osoby ktore moglyby poczuc urazone. Mysle, ze wszyscy userzy forum sa dorosli. Kto jednak jest wyjatkowo czuly na punkcie jezyka, sugeruje nie czytac CzEM.

-
8art
- Reactions:
"Chlopcy z East Marina"
Pbf osadzony w realiach cyberpunka, wystartuje na dniach z trzema graczami:
- Araven jako znany skadinad w swiatku portalowym Paul Wilson "Gladiator", solo
- Czegoj jako Eugen Schwarz "Czarny", technik
- Keth jako Hector Garcia, fixer
W zasadzie scenariusz zbudowany jest z miniprzygody i scenariusza wlasciwego, takze jezeli ktos zdecyduje sie dolaczyc do scenariusza to bedzie taka mozliwosc pozniej. Kiedy natomiast sie to stanie to trudno dokladnie odpowiedziec. Wszystko zalezy od pomyslow moich cyberpunkow i od tego jak w czasie rozlozy sie przygoda.
Nie przewiduje jakiegos szalenczego tempa. Moja firma wziela duzy kontrakt i mam urwanie glowy w pracy, ale postaram sie utrzymac rozsadna czestotliwosc postowania.
Pbf osadzony w realiach cyberpunka, wystartuje na dniach z trzema graczami:
- Araven jako znany skadinad w swiatku portalowym Paul Wilson "Gladiator", solo
- Czegoj jako Eugen Schwarz "Czarny", technik
- Keth jako Hector Garcia, fixer
W zasadzie scenariusz zbudowany jest z miniprzygody i scenariusza wlasciwego, takze jezeli ktos zdecyduje sie dolaczyc do scenariusza to bedzie taka mozliwosc pozniej. Kiedy natomiast sie to stanie to trudno dokladnie odpowiedziec. Wszystko zalezy od pomyslow moich cyberpunkow i od tego jak w czasie rozlozy sie przygoda.
Nie przewiduje jakiegos szalenczego tempa. Moja firma wziela duzy kontrakt i mam urwanie glowy w pracy, ale postaram sie utrzymac rozsadna czestotliwosc postowania.
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Kochani, od soboty rozpoczyna się mój urlop, a potrwa dwa tygodnie. Ponieważ mam sporo planów utrudniających dostęp do komputera, w ciągu owych dwóch tygodniu moja aktywność w sieci znacząco podupadnie (postaram się na bieżąco postować w PBF-ie 8ART-a, by nie blokować zabawy innym graczom, w moich własnych sesjach bieg czasu może nieco zwolnić, chociaż na pewno nie zatrzyma się całkowicie). Po urlopie powrót pełną parą do zwyczajowego tempa aktualizacji.
I pytanie z innej beczki - w bliżej nieokreślonej przyszłości rozważam odpalenie sesji PBF w klimacie Fallouta. Jeśli ktoś nie wie, o co biega, rzecz idzie o rzeczywistość postpokaliptyczną, nieco podobną do Neuroshimy (aczkolwiek różnice są znaczące). Jeśli są jacyś zainteresowani, mogą zgłaszać się już teraz (przewiduję limit trzech miejsc). Gra na mechanice CP2020.
I pytanie z innej beczki - w bliżej nieokreślonej przyszłości rozważam odpalenie sesji PBF w klimacie Fallouta. Jeśli ktoś nie wie, o co biega, rzecz idzie o rzeczywistość postpokaliptyczną, nieco podobną do Neuroshimy (aczkolwiek różnice są znaczące). Jeśli są jacyś zainteresowani, mogą zgłaszać się już teraz (przewiduję limit trzech miejsc). Gra na mechanice CP2020.