Gry paragrafowe
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Może następne będzie właśnie Marcewo. Sporo dłubania jest przy przerabianiu, ale za to fajny jest efekt końcowy. Dla mnie Przesyłka jest już znacznie lepsza od Callisty, tylko potwornie liniowa. Jak zaczniemy sami się bawić to będzie można myśleć o bajerach np. muzyka w tle, czy elementy losowe. Tak czy inaczej wydaje mi się, że takie gierki też mają sens. Póki nie osłabnie mi chęć na pewno będę wprowadzał w czasie wolnym.
Ostatnio zmieniony 08 października 2014, 12:35 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wasut
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Udało mi się skończyć kolejną paragrafówkę. Tym razem zupełnie inny temat, natomiast dalej jest to bardzo króciutka gra. Polecam spróbować http://www.krysztalyczasu.pl/articles.p ... cle_id=450 Komentarze jak zwykle mile widziane.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Zamieściłem kolejną parafrafówkę. Tym razem na naszym serwerze, ale zewnętrzne źródło. Nie da się tego komentować w tekście, ale znacznie szybciej będzie można to zamieszczać, bo właściwie od razu w odpowiedniej formie.
http://krysztalyczasu.pl/download/Goblin/index.htm
Dajcie znać, czy szukać kolejnych w takiej formule. Tutaj już 371 paragrałów, więc jest nad czym posiedzieć. Proszę o komentarz jeśli komuś uda się ją ukończyć.
http://krysztalyczasu.pl/download/Goblin/index.htm
Dajcie znać, czy szukać kolejnych w takiej formule. Tutaj już 371 paragrałów, więc jest nad czym posiedzieć. Proszę o komentarz jeśli komuś uda się ją ukończyć.
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Jedyna moja uwaga - nie można dodać jakiegokolwiek arkusza styli do tekstu? Wygląda jak strona gdzieś z początku wieku ...
i tak przykładowo:
paragraf 261 na pewno ma się tak zachować jak się zachowuje?
i tak przykładowo:
paragraf 261 na pewno ma się tak zachować jak się zachowuje?
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Ghasta nie wiem. Ściągnąłem paczkę z chomika i jest tam jeszcze kilka takich. Według mnie fajna sprawa i jakby ktoś miał ochotę na pewno można to odświeżyć. Pytanie, czy będzie się chciało to komuś robić. A gra jest rzeczywiście przedpotopowa, ale według mnie to jest właśnie jej zaleta. Jakby ktoś miał ochotę, to można dodać i dźwięk i grafikę, ale trzeba nad tym siedzieć. Masz na to czas?
Obserwując rynek gier komputerowych dochodzę do wniosku, że wiekowość gry wcale nie jest wadą. Są gracze, którzy na nowiutkich komputerach zagrywają się w tytuły, które graficznie odpowiadają czasom komputerów 16-, a nawet i 8-bitowych.
Podrasowanie takiej paragrafówki o elementy graficzne i muzyczne to technicznie niezbyt skomplikowana sprawa. Gorzej natomiast z ich pozyskaniem i wykorzystaniem. Można nawet pokusić się o opcję lektora dla tych, którzy nie lubią zbyt wiele czytać z ekranu.
Trochę pracy trzeba też by włożyć w oparcie tej gry na CSS, bo strona z nich najprawdopodobniej w ogóle nie korzysta.
Podrasowanie takiej paragrafówki o elementy graficzne i muzyczne to technicznie niezbyt skomplikowana sprawa. Gorzej natomiast z ich pozyskaniem i wykorzystaniem. Można nawet pokusić się o opcję lektora dla tych, którzy nie lubią zbyt wiele czytać z ekranu.
Trochę pracy trzeba też by włożyć w oparcie tej gry na CSS, bo strona z nich najprawdopodobniej w ogóle nie korzysta.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Kontakt:
Dzięki Ghasta i Treant za głos w sprawie, ale czy możecie jeszcze mi przybliżyć, czy warto takie przedpotopowce ściągać? Nie mam pojęcia, czy jeszcze ktoś w to miałby ochotę zagrać? Z Shoutboxa wiem, że dretch i maciej pewnie tak, zwłaszcza jeśli będą to pozycje ambitniejsze typu dreszcz, czy wojownika autostrady. Widziałem, że takie pozycje też są do wyrwania. Pytanie, czy ewentualne błędy, będzie miał kto naprawiać. Wgrywanie 300 paragrafów w formie arta do nas na stronę, niestety przekracza moje możliwości i chęci (zwłaszcza to drugie). Stąd pytanie, czy taka forma zadowoli potencjalnych zainteresowanych.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2017, 14:14 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Suriel
- Reactions:
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 150 times
Kiedyś nosiłem się z zamiarem zrobienia paragrafówki z prawdziwego zdarze7. Może jak będę wolniejszy pod koniec roku to przysiade i coś wydumamw tym temacie lecz wpierw pozapinam sparawy insze.
Odpowiadajac na Twoje pytanie czy warto takiego przedpotopowca ruszac, odpowiem ze warto. W tym sensie ze dac link, miec w uploadzie wpaczce itd. Natomiast niepodjal bym sie montowania go na stronie paragraf po paragrafie. Zatem jesli wygrzebiesz jeszcze jakies paragrafowki daj znac. Może się na nich nauczę zrobić dobry produkt.
Odpowiadajac na Twoje pytanie czy warto takiego przedpotopowca ruszac, odpowiem ze warto. W tym sensie ze dac link, miec w uploadzie wpaczce itd. Natomiast niepodjal bym sie montowania go na stronie paragraf po paragrafie. Zatem jesli wygrzebiesz jeszcze jakies paragrafowki daj znac. Może się na nich nauczę zrobić dobry produkt.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein