Kuźnia Wszechkreatorów

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 31 stycznia 2017, 09:00

No nie - feministki nawet do kuźni dotarły./-/

Awatar użytkownika
venar
Reactions:

Post autor: venar » 31 stycznia 2017, 10:04

Od dwóch lat znów prowadzę KC więc trochę materiałów się znajdzie do wrzucenia, musi być tylko czas aby to sensownie na papier przelać do wrzutu. Aktualnie robię opis bractwa z jakim mają styczność moi gracze. Jak skończę pojawi się artykuł.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 03 lutego 2017, 17:37

Na mainie ewidentnie zapanowało ożywienie. Jeszcze kilka newsów i aktywnością przebijemy rok 2016, a do grudnia wciąż sporo czasu. Chciałbym teraz skończyć artykuł do Żelaznych Królestw, potem do Degenesis, a potem wrzucę nowy odcinek Kufla Bajarza (już w połowie gotowy).

Dostałem od Suriela scenariusz do Kultu, całkiem ciekawy i działający na wyobraźnię. Mam kilka pomysłów na lekkie modyfikacje, a potem moglibyśmy go wrzucić na portal, jeśli nie macie nic przeciwko dalszemu rozmyciu podstawowego profilu strony.

Sigil już skończył nowy tekst do DrecarE, ale wstrzymam się z jego publikacją do przyszłego tygodnia, żeby nie wrzucać na maina zbyt wielu artykułów w krótkim przedziale czasu, bo mam wrażenie, że w takim przypadku ludzie nie czytają wszystkiego. Dodatkowo chodzi mi po głowie scenariusz do DE z drużyną złożoną wyłącznie z Sa, z kultem Ka'a jako osią fabuły. Jeśli znajdę dość czasu, a Sigil pomoże, chętnie się tym zajmę.

A jakie Wy macie pomysły? Poza studium anatomicznym malauków i centaurów? :P

koszal
Reactions:
Been thanked: 1 time

Post autor: koszal » 03 lutego 2017, 17:45

Coś dziwnego do KC chodzi mi po głowie. Tym razem o gnomach, bo mało ruszane. Konkretnie z wysp kupieckich.
Malauk winien mie? opisan? w bestiariuszu cech? specjaln?- Malauckie szcz??cie.
Opis- masz szcz??cie, jeste? Malaukiem.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Post autor: Suriel » 03 lutego 2017, 22:26

Gnomy zostały jakby tu napisać. .. rozpisane w SOKu tom 1 . Zatem nie wiem jak ugryźć ten temat. A może zrobić jakąś nową rasę?
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 08 lutego 2017, 21:01

Aktualizacje idą zgodnie z planem. Dzisiaj poszedł dość obszerny tekst do Żelaznych Królestw. Do weekendu postaram się skończyć następny "Kufel Bajarza", a w słowie na niedzielę otrzymacie nowy tekst do DrecarE autorstwa Sigila.

Plany na przyszły tydzień niech na razie pozostaną tajemnicą.

Ze swojej strony bardzo proszę czytających o komentarze i uwagi odnośnie umieszczanych tekstów. Rok dobrze się zaczął, więc szkoda pozwolić na ponowne ujście pary z powodu braku zainteresowania artykułami (nie mam tu na myśli siebie samego, tylko innych współtworzących, którzy na pewno będą wdzięczni za feedback).

Sigil, nie znajdzie się na pewno ktoś w Twojej ekipie, kto zechciałby napisać coś od siebie? Przydałoby się jakieś opowiadanko w klimacie Wampira albo DrecarE.

Bartku, szukam wspólnika do napisania scenariusza rozgrywającego się w Gdańsku AD 2595. Zainteresowany?

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 08 lutego 2017, 21:05

Jak skończymy drakolicza to się jego zgrabną historię wstawi na maina.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? Albert Einstein

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 08 lutego 2017, 21:07

To absolutnie koniecznie, niecierpliwie czekam na końcowy efekt Waszych matematycznych zmagań!

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 08 lutego 2017, 21:47

Chyba trzeba bedzie utworzyc nowy rodzaj maina: Kącik Kacetowego Matematyka;)

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 08 lutego 2017, 21:57

To nie brzmi wystarczająco ekstremalnie, heroicznie i epicko! Proponuję pójść w stronę klasyki i nawiązać nieco do pierwotnego charakteru tego portalu. Dla urozmaicenia mam dwie propozycje do wyboru:

- Labirynt Matmy;

- Kalkulator Śmierci.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 09 lutego 2017, 00:48

Gadanie gadaniem ale pomysł jest fajny. Jest trochę takich rzeczy karkołomnych do podliczania które można by rozkminic grupowo bo to jest frajda wielka pogadać z kimś kto to rozumie.
No i tytuł chwytny. Nie dziwota że po długim czasie sam autor się od razu zalogował B)
Mam już następne pomysły na tego typu łamigłówki. /EVILS/

Awatar użytkownika
Sigil
Reactions:
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: Sigil » 09 lutego 2017, 18:22

Keth, jasne, że pomogę. Jakby co do takiej drużyny zawsze można dodać jakiegoś Ixari czy Sutu (sam wiesz czemu). Taka opcja dodatkowa. ;)

Widzę, że spodobała Ci się ta rasa... sesese... Mi przyznam też. Ostatnio jest jedną z moich czterech ulubionych. ;)
[center]No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast.[/center]

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 09 lutego 2017, 19:19

@ Keth. Oczywiscie, ze pomoge przy scenarze.

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Kontakt:

Post autor: Keth » 10 lutego 2017, 20:07

Scenariusz do DG

Gdańsk w okowach lodu. Czy nieoczekiwany alert w medycznym kompleksie szpitalników może mieć coś wspólnego z napaścią zgrai człekobestii czy raczej należy go wiązać z nieporozumieniem jakie jakoby zaszło pomiędzy wizytującym Gdańsk możnym Neolibijczykiem i szpitalnikami? Dlaczego egzotyczny czarnoskóry gość udał się tak śpiesznie na północ, na zamarznięty Bałtyk? Czego szuka w tak odległym miejscu i czy ma to coś wspólnego z przedmiotem, który odkupił od klanytów Westji? Klanytów, których ciała znaleziono później na południowych przedmieściach miasta, przy zwłokach człekobestii ubitych przez borkańskich medyków. Co takiego szpitalnicy ukrywają i czy to prawda, że niedawno znowu odwiedził ich tajemniczy olbrzym, którego klany północy ochrzciły mianem lodowego boga?

W mieście panuje napięta atmosfera, a anabaptyści wciąż dolewają oliwy do ognia sugerując, że w gdańskim centrum medycznym uprawiane są jakieś pogańskie praktyki. Jak w tym tyglu animozji i podejrzeń odnajdą się BG, którzy właśnie przybyli do Gdańska z kupiecką karawaną z Wrocławia?

Mam nadzieję, że trailer nie zdradził zbyt wiele. Mam już wstępny koncept na scenariusz, teraz trzeba go ubrać w mięsko.

Awatar użytkownika
Suriel
Reactions:

Post autor: Suriel » 11 lutego 2017, 21:13

Nie chcę was zniechęcać Panowie, ale widzę pewien łatwy do przewidzenia wątek w tym koncepcie. Otóż nie od dzisiaj wiadomo, iż Katarczycy planowali poinwestować w stocznię Gdańską, ów czarnoskóry obywatel jest nikim innym jak kontrahentem, który za bezcen będzie próbował wykupywać majątek polan. Hańba i zgroza! Na pohybel mu, zakrzyknijmy wszyscy chórem.

ODPOWIEDZ