Status społeczny
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
No i dobry sposób. Unika się wielokrotnego nawet rzucania kostkami, aż wypadnie owo 76 lub więcej (chyba tu się zaczyna NKW).
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2009, 16:53 przez Mrufon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Shadowrunner
- Reactions:
W sumie to w ogóle nie musimusi umieć czytać i pisać, więc uczy się automatycznie czy nie może posiąść tych profesji?:)
Ja generalnie jak ktoś wylosuje niski status społeczny a bierze profesję wymagającą c.i.p. to normalnie ma obowiązek poświęcenia jednej biegłości językowej na to c.i.p. Za darmo umarło. No ale to też zależy od MG - bo niektórzy dają to za darmo takim profesjom.
Problem rozwiązuje się sam jak się ktoś gra w/g zasad z podręcznika - bo jeśli się nie mylę - tam obie kasty magiczne w umiejętnościach wspólnych na 0 POZ miały coś w stylu Język Magiczny, w którym umiały spisywać czary i traktaty oraz bełkotać czary, więc taki żolo mógł na początku nawet nie umieć mówić w normalnym języku
(no dobra - z tą niemową to trochę przesadziłem )
"-Kat An!!! - najg?o?niej jak mog?a, sykn??a ci??arna orczyca.
-Kacie! Jeszcze raz spróbujesz mnie podgryza?! - doda?a uderzaj?c wielk? niczym bochen chleba pi??ci? w swój nabrzmia?y brzuch." [sic!]
-Kacie! Jeszcze raz spróbujesz mnie podgryza?! - doda?a uderzaj?c wielk? niczym bochen chleba pi??ci? w swój nabrzmia?y brzuch." [sic!]