PBF - Czas wichrów (rekrutacja)
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Przyjaciele Wy moi, w takim razie w jakim ostatecznie gramy settingu? Marynistyka kryształkowa czy realia historyczne? Jeśli to pierwsze, poproszę o rolę człowieka kupca/astrologa z Osmundu, jeśli to drugie, ponawiam chęć zagrania postacią Leopolda von Wettena, nadreńskiego szlachetki wysłanego przez jednego z niemieckich książąt na zachodnią półkulę w ramach misji kartograficznej (oficjalnie) i dworskiej intrygi miłosnej (faktycznie).
W obu przypadkach etap tworzenia postaci najchętniej zrzuciłbym na barki Mistrza Gry.
W obu przypadkach etap tworzenia postaci najchętniej zrzuciłbym na barki Mistrza Gry.
-
mordimer00
- Reactions:
Oki mogę powoli ruszać i na początek chciałbym zrobić przygodę w świecie KC i na zasadach KC, ale trochę zmienionych a mianowicie:
-brak OBR ze zbroi,
-OBR liczona z całej AKT ZR,
-topory, młoty, maczugi, halabardy zadają o 25% większe obrażenia, ale mają większe OP i mniejszą OBR względem mieczy, szabelek,
-bgł w mieczach gwarantuje posługiwanie się każdym mieczem tak samo jak Espadonem jak i mieczykiem, tak samo z innym orężem, szable, kusze, topory, itp.
-walczący może rzucić każdą bronią nie przystosowaną do tego (miecz, szabla itp.) i jeśli posiada w niej bgł to liczymy jej 50%,
-kusze brak dodatku z SF ale za to zbroje mają w stosunku do nich 50% WYP kł,
-łuki brak dodateku z SF, dodatkowo 1/10 bgł to ilość strzał jakie gracz może wypuścić w czasie 1 rundy.
Jesli coś sobie przypomnę to napiszę Wam jeszcze.
Także sorka za zamieszanie, robimy PBF w świecie KC i zapraszam 5 graczy:
8ART;
Mrufon;
Keth;
morglith;
tzeentch;
Jeśli któryś nie będzie chciał to oznacza wolne miejsce.
-brak OBR ze zbroi,
-OBR liczona z całej AKT ZR,
-topory, młoty, maczugi, halabardy zadają o 25% większe obrażenia, ale mają większe OP i mniejszą OBR względem mieczy, szabelek,
-bgł w mieczach gwarantuje posługiwanie się każdym mieczem tak samo jak Espadonem jak i mieczykiem, tak samo z innym orężem, szable, kusze, topory, itp.
-walczący może rzucić każdą bronią nie przystosowaną do tego (miecz, szabla itp.) i jeśli posiada w niej bgł to liczymy jej 50%,
-kusze brak dodatku z SF ale za to zbroje mają w stosunku do nich 50% WYP kł,
-łuki brak dodateku z SF, dodatkowo 1/10 bgł to ilość strzał jakie gracz może wypuścić w czasie 1 rundy.
Jesli coś sobie przypomnę to napiszę Wam jeszcze.
Także sorka za zamieszanie, robimy PBF w świecie KC i zapraszam 5 graczy:
8ART;
Mrufon;
Keth;
morglith;
tzeentch;
Jeśli któryś nie będzie chciał to oznacza wolne miejsce.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
-
mordimer00
- Reactions:
Dwu profesyjni jak najbardziej mi odpowiadają, zdolności jak w MiM'ach.
A i najważniejsze żadnych szkoleń na POZ, po prostu po przekroczeniu PD wymaganych postać automatycznie podnosi się na POZ, przy dwu profesyjnych wybieramy wyższy przyrost.
Termin rozpoczęcia max dwa tygodnie ale może uda mi się w pracy wyrobić to zaczniemy wcześniej.
A i najważniejsze żadnych szkoleń na POZ, po prostu po przekroczeniu PD wymaganych postać automatycznie podnosi się na POZ, przy dwu profesyjnych wybieramy wyższy przyrost.
Termin rozpoczęcia max dwa tygodnie ale może uda mi się w pracy wyrobić to zaczniemy wcześniej.
"Stara?em si? tak ?y?, abym w godzinie ?mierci móg? si? raczej cieszy? ni? l?ka?..."
-
mordimer00
- Reactions:
-
Keth
- Reactions:
- Kontakt:
Jeśli o kwestię "nieporozumień" wewnątrz drużyny idzie, wolałbym ich uniknąć, więc przyjmuję, że jestem dla reszty postaci całkowicie obcy. Mam swoje cele i interesy, ale nie powinny one kolidować z interesem ogółu.
Przydałyby się bardziej szczegółowe informacje dotyczące miejsca i okoliczności rozpoczęcia przygody.
Przydałyby się bardziej szczegółowe informacje dotyczące miejsca i okoliczności rozpoczęcia przygody.
-
mordimer00
- Reactions:
Marynistyka nie teraz, nie pasuje mi do KC ta przygoda.
Jeżeli wszystko będzie sprawnie szło to może utworzę wątek osobny dla nowej przygody na mechanice DP.
Czyli mamy chętnych:
-tzeentch;
-Keth
-8ART;
Ktoś jeszcze?
Jeżeli wszystko będzie sprawnie szło to może utworzę wątek osobny dla nowej przygody na mechanice DP.
Czyli mamy chętnych:
-tzeentch;
-Keth
-8ART;
Ktoś jeszcze?
-
Keth
- Reactions:
- Kontakt:
Jeśli się nie zgłosi więcej chętnych, to startuj proszę z naszą trójką - to naprawdę dobra liczba dla początkującego MG by PBF (i bez urazy, żadna nie była zamierzona). Postacie zrobić samemu ręcznie, będziesz coś rzucał samemu czy też będziesz rzucał wszystko sam? I gdzie zaczynamy sesję? (na konkretnym Orkusie, w konkretnym mieście).
-
mordimer00
- Reactions:
Najpierw chciałbym dostać Wasze postaci.
Kładę duży nacisk na osobowość graczy, jest dla mnie bardziej nawet istotna niż współczynniki.
Co do rozpoczęcia chciałbym O.W. ale jeśli wszyscy będziecie gdzieś z wysp to....
Rzucać możecie Wy mogę ja mnie to obojętne.
Kładę duży nacisk na osobowość graczy, jest dla mnie bardziej nawet istotna niż współczynniki.
Co do rozpoczęcia chciałbym O.W. ale jeśli wszyscy będziecie gdzieś z wysp to....
Rzucać możecie Wy mogę ja mnie to obojętne.