Sesja na skype
-
vampire1308
- Reactions:
-
vampire1308
- Reactions:
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Kilka elementów, o które możecie pytać (nie będę powtarzał na PW)
1. mogą być postaci dwuprofesyjne
2. opieramy się na rasach dostępnych przy zwyczajnym tworzeniu postaci
3. tworzycie postaci na POZ 0
4. raczej unikałbym rycerzy, no chyba że ktoś się uprze
5. sami sobie wylosujcie postaci, nie mam też zamiaru sprawdzać wam każdego wylosowanego wyniku, bo bardziej oszukujecie wtedy siebie niż MG
6. jak się pojawią pytania i wątpliwości to w ramach tego posta będę wpisywał kolejne odpowiedzi (ew przeniosę je do pierwszego wpisu)
Oggy nie da rady we wtorek na testową rozmowę, ale nie znaczy to że odpada z gry. Ew. ustalenia z wtorku wpiszę w ramach tego wątku.
Tworzymy konferencję łącząc się na host login vampire13081) ponieważ ma stałe łącze. Cały ruch przechodzi przez hosta (tworzącego konferencję), a dopiero później trafia do reszty, jakość łącza hosta ma wtedy b. duże znaczenie (między innymi 4xwiększe obciążenie sieci ma host niż nie host). Jak ja byłem hostem było mnie słabo słychać, jak przepieliśmy się na konferencję vampire (ja, czegoj, vampire) nagle jakość dźwięku stała się niemal idealna.
edit:
Mrufon potwierdził, vampire też, deliad także,
nospe, goldwin jak chcecie to też zapraszam na wtorek.
będzie także czegoj.
Ze mną to będzie 6 osób, ciekawe jak wyjdzie.
1. mogą być postaci dwuprofesyjne
2. opieramy się na rasach dostępnych przy zwyczajnym tworzeniu postaci
3. tworzycie postaci na POZ 0
4. raczej unikałbym rycerzy, no chyba że ktoś się uprze
5. sami sobie wylosujcie postaci, nie mam też zamiaru sprawdzać wam każdego wylosowanego wyniku, bo bardziej oszukujecie wtedy siebie niż MG
6. jak się pojawią pytania i wątpliwości to w ramach tego posta będę wpisywał kolejne odpowiedzi (ew przeniosę je do pierwszego wpisu)
Oggy nie da rady we wtorek na testową rozmowę, ale nie znaczy to że odpada z gry. Ew. ustalenia z wtorku wpiszę w ramach tego wątku.
Tworzymy konferencję łącząc się na host login vampire13081) ponieważ ma stałe łącze. Cały ruch przechodzi przez hosta (tworzącego konferencję), a dopiero później trafia do reszty, jakość łącza hosta ma wtedy b. duże znaczenie (między innymi 4xwiększe obciążenie sieci ma host niż nie host). Jak ja byłem hostem było mnie słabo słychać, jak przepieliśmy się na konferencję vampire (ja, czegoj, vampire) nagle jakość dźwięku stała się niemal idealna.
edit:
Mrufon potwierdził, vampire też, deliad także,
nospe, goldwin jak chcecie to też zapraszam na wtorek.
będzie także czegoj.
Ze mną to będzie 6 osób, ciekawe jak wyjdzie.
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2012, 14:57 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
półelf: łowca - mag (vampire)Mrufon napisał(a):
Jest zabójca-wojownik półork, łowca-...? półelf, jakiś mag-kapłan chyba, i... Twój wybór.
półork: zabójca-wojownik (mrufon)
deliad jeszcze nie wie (kombinował z alchemikiem)
i twój wybór Oggy: (tip: byle nie rycerze)
jeszcze będziemy robili test z jakimś narzędziem do losowania k100 (pewnie tym z mumbla). I chyba tyle. Ustawiliśmy głośniki, słuchawki i było ok.
Jeszce ważne: postaci przysłyłajcie na mój mail w formacje najlepiej txt w szablonie w jakim są opisane kolejne
POZ bestii z bestiariusza - będzie mi łatwiej wizualnie szybko znaleźć interesujące mnie dane.
Z dopiskiem oczywiście pod spodem: jakie zawody wylosowaliście, jakie macie znane jezyki i ew. zdolności nadnaturalne/ułomności, oraz posiadany sprzęt.
Jak macie ochotę skrobnąć maks 3-4 zdania o tym jak się wasz bohater ogólnie zachowuje oraz jak jest ubrany jest to mile widziane. Ale bez przesady. Jeśli zawód daje jaką umiejętność np. wycena - to podajcie ją przy zawodzie z wyliczeniem szansy na jej wykonanie.
Czyli np. taki olbrzym wyglądałby tak.
POZ6; ŻW410; SF330; ZR84; SZ104; IQ75; MD61; UM35; CH96; PR101; WI25;
Bp.51; Bf.82; 1.69; 2.57; 3.64; 4.66; 5.61; 6.92; 7.97; 8.87; 9.92; 10.87;
Pięści; 87/128; op.1; 163 ob; OB.8; at.1(*2); specjalizacja; oburęczność;
Maczuga typowa; 87/128; op.6; 233 ob(183 ob ); OB.16; at.1; specjalizacja; oburęczność;
Głaz mały; 77/118; op.6; 283 ob,(233 ob ); OB.6; at.1; oburęczność;
Skóra zw.gruba; OGR - , 1/2; OB.55; WYP. 65 / 100 / 120; WT.16;
Zawody; kucharz, marynarz, tragarz
Ułomności: wielkie palce u stóp
Nadnaturalne: czuły barbarzyńca
Sprzęt: zbroja/broń, hubka krzesiwo, ubranie na zmianę ...
Kasa: 12 złota
Zachowanie: Jestem duży i silny, nie szanuję słabszych i chorych
Wygląd: Duży i kudłaty łeb, ogromne łapy i duże palce u stóp wystające z sandałów.
Dałoby radę, za chęci też trzeba nagradzać.Keth napisał(a):
Awansowałeś ich na POZ 2?
Kilka rzeczy do rollowania koścmi
http://www.catchyourhare.com/diceroller/ - sprawdziłem w pracy kolegą, fajnie działa i jest b. czytelne
jakiś programik na skype http://sourceforge.net/projects/dicerol ... t/download
http://www.metstuebchen.de/cgi-bin/DIESERVER/roll.pl - do dupy raczej
coś do map (sprawdzę jeszcze jak działa)
http://www.rptools.net/index.php?page=maptool
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2012, 11:09 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.