Co czytacie?
-
Keth
- Reactions:
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 84 times
- Kontakt:
Od dłuższego czasu nie trzymałem już normalnej książki w ręku, ale chcąc podciągnąć się nieco tematycznie w sesji "Orzeł i tur" sięgnąłem parę dni temu po "Arenę" Simona Scarrowa. Arcydzieło literackie to nie jest, ale czyta się przyjemnie. W dialogach przewija się dużo brzydkich słów na "f", ale to pewnie ze względu na angielską wersję językową 
[center]
[/center]
[center]
[/center]-
namakemono
- Reactions:
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Dobre i warto. Akurat w tym tomie jest pierwsze opowiadanie jakie miało miejsce w świecie Gry o Tron. I już tu przewijają się znajome nazwiska: Tully, Lanister, Barethon...
Pozostałe opowiadania też dobre. Żadnego wcześniej nie czytałem. Może, jak mnie przypili, zamówię sobie jakiś zbiór opowiadań Martina w oryginale bo po polsku pojawiła się ich niewielka część.
Pozostałe opowiadania też dobre. Żadnego wcześniej nie czytałem. Może, jak mnie przypili, zamówię sobie jakiś zbiór opowiadań Martina w oryginale bo po polsku pojawiła się ich niewielka część.
Aktualnie czytam "Para w ruch", sir Terrego Pratchetta. Świetna dawka absurdalnego humoru, mnóstwo nawiązań do wydarzeń historycznych i popkultury, cudowne ukazanie współczesnej cywilizacji zachodniej w krzywym zwierciadle. Polecam i zapewniam, że książka trzyma poziom poprzednich i mimo swojej choroby, autor daje radę.
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
"Z mgły zrodzony" zakończony. Na szczęście jest dalszy ciąg, bo pojawiła się kolejna po Allomancji dziedzina magii zwana Feruchemią i polega na magazynowaniu w metalach różnych atrybutów. Dodatkowo lista metali zdaje się trochę wydłużać, co zwiastuje kolejne ciekawostki.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
Ostatnio wróciłem, po raz kolejny do "Eon" Greg Bear, następne będą książki Alfreda Bestera "Gwiazdy moim przeznaczeniem" i "Człowiek do przeróbki". Generalnie mam teraz "fazę" na wracanie do książek, które kiedyś mi się podobały
Przed "Eon" była seria opowiadań z Warhammera "Czerwone pragnienie", "Jeźdźcy wilków", "Śmiech mrocznych bogów". Miał iść za nimi Felix i Gotrek, ale naszło mnie na SF. Na liście mam też pierwsze 5 tomów kronik Amberu (Corwin, kolejne pięć z Merlinem jakoś mnie nie przekonało).
Na pewno do połowy grudnia po raz kolejny przeczytam "Hobbita" aby móc się załamać co ten Jackson zrobił z takiej fajnej książki i po co tyle od siebie dodał
Na pewno do połowy grudnia po raz kolejny przeczytam "Hobbita" aby móc się załamać co ten Jackson zrobił z takiej fajnej książki i po co tyle od siebie dodał
-
Petryfikator
- Reactions:
[/center]
[/center]