Gry komputerowe
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Ghasta, polecam Third Age 3.2 a na to submod Mos 1.6.2 i ew. mój submod do MOS 1.6.2. To dopiero jest power, czyste TATW przy MOS to jak syrena 105 przy formule 1.
Rage of the Dark Gods 1.5.1 tylko w wersji Gigantusa (mod bazujący na Warhammerze), bo wersja od Rosjan więcej zajmuje, niemal o 2 GB i bardzo wywala. Instrukcja instalacji i linki na polskim Forum Total War. Link niżej:http://forum.totalwar.org.pl/index.php W dziale Zbrojownia.
I MOS 1.6.2 i Call of Warhammer (Rage of the Dark Gods w najnowszej odsłonie) mają świetne spolszczenia na polskim Forum Total war, pomagałem nieco przy spolszczeniach.
Divide and Conquer, to też ciekawy submod o Trzeciej Erze, nadal w wersji beta.
Rage of the Dark Gods 1.5.1 tylko w wersji Gigantusa (mod bazujący na Warhammerze), bo wersja od Rosjan więcej zajmuje, niemal o 2 GB i bardzo wywala. Instrukcja instalacji i linki na polskim Forum Total War. Link niżej:http://forum.totalwar.org.pl/index.php W dziale Zbrojownia.
I MOS 1.6.2 i Call of Warhammer (Rage of the Dark Gods w najnowszej odsłonie) mają świetne spolszczenia na polskim Forum Total war, pomagałem nieco przy spolszczeniach.
Divide and Conquer, to też ciekawy submod o Trzeciej Erze, nadal w wersji beta.
Ostatnio zmieniony 15 października 2014, 10:02 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Ściągam właśnie mos-a , tak jak i patch do wersji 3.2. Jestem ciekaw czy będą działały (szczególnie ten mos i jego zawartość), bo nie mam zainstalowanego m2tw w c: /Program Files/...
Znalazłem co zawierają oba mody
btw. Araven , że też ci się chce udzielać na tylu forach...
Znalazłem co zawierają oba mody
btw. Araven , że też ci się chce udzielać na tylu forach...
Ostatnio zmieniony 15 października 2014, 09:43 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Kontakt:
Dobrze, że pojemność dysków nie jest teraz problemem. Mod The Thrid Age + Patch na 3.2 + MOS to jakieś 6-7 GB danych.
Nie sprawdziłem jeszcze gry z MOS-em, bo nie ściągnąłem wszystkich wymaganych plików
. Za to ustawiłem sobie bitwę trolle vs. jakieś ludzie (gondor?) i trolle niesamowicie widowiskowo rozjechały wrogą armię
.
Nie sprawdziłem jeszcze gry z MOS-em, bo nie ściągnąłem wszystkich wymaganych plików
-
ghasta
- Reactions:
- Kontakt:
Rzeczywiście, kopia przydała się - pierwsza instalacja nie była udana. Za to druga już tak. I w tej chwili mam zainstalowane The Thrid Age 3.2 + patch + Mos 1.6.2 (angielski, nie muszę mieć polskiego). Na razie stabilny, nie wyrzucił mnie do konsoli ani razu. Mod + dodatki to 11,5 GB danych
.
Ekipie tworzącej moda MOS należy się duży plus za możliwość konfiguracji gry po uruchomieniu mapy, zamiast mozolnego wycinania niechcianych skryptów.
Zrzuciki z pierwszych tur gry orkami z Angmaru (odkryłem mapę, żeby zobaczyć jak to wszystko na żywo wygląda). W skrócie - zajebisty mod.
Ekipie tworzącej moda MOS należy się duży plus za możliwość konfiguracji gry po uruchomieniu mapy, zamiast mozolnego wycinania niechcianych skryptów.
Zrzuciki z pierwszych tur gry orkami z Angmaru (odkryłem mapę, żeby zobaczyć jak to wszystko na żywo wygląda). W skrócie - zajebisty mod.
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Spolszczenie jest bardzo dobre do MOS 1.6.2 i nie wywala, pobierz sobie niedawno wstawiałem aktualną wersję w temacie Spolszczenie Mos 1.6.2. Ew. za jakiś czas wypróbuj mojego submoda sporo zmienia, ale to jak poznasz MOS. Jest bardzo stabilny 1.6.2 i ma masę możliwości i nowości w stosunku do TATW 3.2. Ja mam kopię angielskiego text i kilka submodów do TATW w tym MOS i DaC. Pykam teraz Orkami z Gór Mglistych, to jest wyzwanie walczyć goblinami w elfich lasach. 
Ja gram na minimal ui to mam większy ekran bitwy. Ew. wypróbuj.
Ja gram na minimal ui to mam większy ekran bitwy. Ew. wypróbuj.
Ostatnio zmieniony 20 października 2014, 12:21 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Kontakt:
Jakoś zawsze używam tego dużego gui w bitwie.
Dodatkowo pykam jeszcze w Risena (wersja z przedostatniego CD-Action). Nawet fajna gra, gdyby nie to, że lekko oszukuje gracza i w efekcie zaliczasz masę zgonów. Główne oszukaństwo dotyczy upiornie uciążliwego sposobu levelowania postaci, co powoduje sztuczne utrudnienie walki i w efekcie wydłużenie rozgrywki. Niby taki urok, że zabija cię niemal wszystko co spotkasz na drodze...
Dochodzi do tego kretyński systemem kupna-sprzedaży (niestety spotykany też w innych grach), gdzie gracz ma zawsze ~90% starty na cenach swoich towarów względem cen towarów oferowanych przez kupców.
Przyznaję, że w końcu ordynarnie zczitowałem grę, tak żeby nie wkurzać się ciągłymi śmierciami postaci, wymuszanymi co chwila ucieczkami przed przeciwnikami i stałym brakiem gotówki mimo dostarczania do kupców gór sprzętu. Gra od razu stała się płynna i przyjemna.
Dodatkowo pykam jeszcze w Risena (wersja z przedostatniego CD-Action). Nawet fajna gra, gdyby nie to, że lekko oszukuje gracza i w efekcie zaliczasz masę zgonów. Główne oszukaństwo dotyczy upiornie uciążliwego sposobu levelowania postaci, co powoduje sztuczne utrudnienie walki i w efekcie wydłużenie rozgrywki. Niby taki urok, że zabija cię niemal wszystko co spotkasz na drodze...
Dochodzi do tego kretyński systemem kupna-sprzedaży (niestety spotykany też w innych grach), gdzie gracz ma zawsze ~90% starty na cenach swoich towarów względem cen towarów oferowanych przez kupców.
Przyznaję, że w końcu ordynarnie zczitowałem grę, tak żeby nie wkurzać się ciągłymi śmierciami postaci, wymuszanymi co chwila ucieczkami przed przeciwnikami i stałym brakiem gotówki mimo dostarczania do kupców gór sprzętu. Gra od razu stała się płynna i przyjemna.
Ostatnio zmieniony 20 października 2014, 12:11 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
- Kontakt:
A ja wam polecam pograć w to
http://scratch.mit.edu/projects/30465590/
Przed chwilą zmontowałem - hehe:P
http://scratch.mit.edu/projects/30465590/
Przed chwilą zmontowałem - hehe:P
-
avnar
- Reactions:
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 8 times
http://www.cardhunter.com/
Fajna gierka warto się przyjżeć, łączy karciankę z HeroQuestem. O takiej mniej więcej walce do RPGa myślałem.
Fajna gierka warto się przyjżeć, łączy karciankę z HeroQuestem. O takiej mniej więcej walce do RPGa myślałem.
-
ghasta
- Reactions:
- Kontakt:
Very hard / Very Hard, właściwie wszystkie skrypty włączone poza absurdalnym GarnisonScript , którego po prostu nie lubię. Idzie spokojnie i powoli - gdzieś ~15 tura.Araven napisał(a):
Ghasta jak Ci idzie Orkami z Gundabadu w MOS? Jaki poziom wybrałeś i skrypty? Nimi łatwo nie jest wbrew pozorom.
Dopiero po jakichś 40-50 będzie wiadomo czy się uda czy też nie. Jak mi wjadą krasnoludy lub wolni ludzie to będę się martwił.