Klimatyczne grafiki
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Wrzuci, albo nie wrzuci. Mi jakoś ten szablon nie do końca podchodzi. Jest tam sporo do poprawy. Jednak najbardziej w nim urzeka mnie prostota i przejrzystość.
Kolejna sprawa to wersja kolorowania grafik Musiała - zmuście Hansa albo Leo, Oni to robią bardzo dobrze. Wtedy będziecie mieli przyzwoite grafiki w bestiariuszu.
Kolejna sprawa to wersja kolorowania grafik Musiała - zmuście Hansa albo Leo, Oni to robią bardzo dobrze. Wtedy będziecie mieli przyzwoite grafiki w bestiariuszu.
-
wasut
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Ghasta - bardzo fajnie. Kilka uwag:
1. zmniejszył bym nagłówek, stopkę wielkościowo może być,
2. napis na marginesie, jeśli już musi być to mniejszy - nie musimy co stronę dostawać przekaz że czytamy np o malauku. A osobiście widział bym tam dużo chętniej drobniutki napis kryształy czasu (jak w mim - sentyment chyba)
3. numeracja stron po we wnętrzu (przy szyciu) jest mało praktyczna przy wyszukiwaniu konkretnej strony. Wielkość czcionki numeracji stron bym zmniejszył.
Ogólnie jako całość wygląda bardzo ładnie i starannie, a co ważne - czysto. Trochę czasu na to poświeciłeś więc należą ci się poważne oklaski i gratulacje. Powyższe uwagi to moje widzimisie mające na celu zmniejszenie nieco oddziaływania formy nad treścią. Gdybyś chciał jakąś dogłębną krytykę to możesz taki zrzucik* podesłać do mnie to ci naniosę opisy i uwagi bezpośrednio na obrazek będziesz miał czytelnie. Nie zaperzam się że moje uwagi to prawda objawiona coby się gorąca głowa nikomu nie zrobiła. Ot mogę wspomóc Cię koleżeńską radą.
(*nie chodzi mi o pedeefa jeno jakiś graficzny podkład jako podglad)
1. zmniejszył bym nagłówek, stopkę wielkościowo może być,
2. napis na marginesie, jeśli już musi być to mniejszy - nie musimy co stronę dostawać przekaz że czytamy np o malauku. A osobiście widział bym tam dużo chętniej drobniutki napis kryształy czasu (jak w mim - sentyment chyba)
3. numeracja stron po we wnętrzu (przy szyciu) jest mało praktyczna przy wyszukiwaniu konkretnej strony. Wielkość czcionki numeracji stron bym zmniejszył.
Ogólnie jako całość wygląda bardzo ładnie i starannie, a co ważne - czysto. Trochę czasu na to poświeciłeś więc należą ci się poważne oklaski i gratulacje. Powyższe uwagi to moje widzimisie mające na celu zmniejszenie nieco oddziaływania formy nad treścią. Gdybyś chciał jakąś dogłębną krytykę to możesz taki zrzucik* podesłać do mnie to ci naniosę opisy i uwagi bezpośrednio na obrazek będziesz miał czytelnie. Nie zaperzam się że moje uwagi to prawda objawiona coby się gorąca głowa nikomu nie zrobiła. Ot mogę wspomóc Cię koleżeńską radą.
(*nie chodzi mi o pedeefa jeno jakiś graficzny podkład jako podglad)
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2011, 20:49 przez wasut, łącznie zmieniany 1 raz.
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
A co myślicie o takiej formie obrazowani, przynajmniej tych mniej uzdolnionych czyli mnie. Czy takie obrazki choć dużo gorsze od oryginalnych rysunków naruszają prawa autorskie? I czy mogłyby być od biedy, czy absolutnie nie?

A jeszcze przerobiona wersja wejhura

A jeszcze przerobiona wersja wejhura
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2011, 21:48 przez czegoj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mastug
- Reactions:
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 15 times
Ja jestem wzrokowcem więc mi rysunek powie wiecej niż 1000 słów. Każda ilustracja jest lepsza niż jej brak. To co zaproponowałeś czegoju są naprawdę zgrabne - brakuje im trochę podrasowania tj światłocienia i kolorów i nałożenia na jakieś niebiałe tło i naprawdę będą dobrą ilustracją.
edit: post odnosi się do rysunków przed astyriuszowcem. A z tłem astyriuszowca było by chyba zby dużo pracy żeby pokolorować i pocieniować.
edit2: co do użycia rysunków to nie wiem ale wydaje się że nie powinno być z tym porblemu. Przecież program służy do składnia elementów nie będacych gotowym "dziełem" a dopiero ostateczna forma nadana przez użytkownika i odpowiednie spojenie składowych elementów stanowi że jest to gotowe dzieło. Ale powyższy wywod nie ma żadnego podłoża prawnego a jedynie moje rozwżania.
edit: post odnosi się do rysunków przed astyriuszowcem. A z tłem astyriuszowca było by chyba zby dużo pracy żeby pokolorować i pocieniować.
edit2: co do użycia rysunków to nie wiem ale wydaje się że nie powinno być z tym porblemu. Przecież program służy do składnia elementów nie będacych gotowym "dziełem" a dopiero ostateczna forma nadana przez użytkownika i odpowiednie spojenie składowych elementów stanowi że jest to gotowe dzieło. Ale powyższy wywod nie ma żadnego podłoża prawnego a jedynie moje rozwżania.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2011, 23:00 przez mastug, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Wasut dzięki z uwagi.
Nad szablonem jeszcze pracuje - to co widzicie to jego pierwsza wersja po tym jak znalazłem opcję 'normalnego' zapisywania pdf-ów w corelu, tak żeby miały akceptowalną wielkość. Aktualnie trochę się zmieniła.
Na kolorowane grafiki Musiała nie liczcie z mojej strony.
Interesowała mnie także reakcja czy jest senes coś takiego generować. Widzę, że chyba jest
edit
Szablonik poprawiłem, zrobiłem taki jak mi pasuje
. Powoli go uzupełnię bestyjkami, do końca wakacji powinienem skończyć i wrzucę na stronę.
Nad szablonem jeszcze pracuje - to co widzicie to jego pierwsza wersja po tym jak znalazłem opcję 'normalnego' zapisywania pdf-ów w corelu, tak żeby miały akceptowalną wielkość. Aktualnie trochę się zmieniła.
Na kolorowane grafiki Musiała nie liczcie z mojej strony.
Interesowała mnie także reakcja czy jest senes coś takiego generować. Widzę, że chyba jest
edit
Szablonik poprawiłem, zrobiłem taki jak mi pasuje
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2011, 11:38 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.

[/center]