Nowe profesje
Spokojnie. Nie ma co z góry potępiać tych profesji, gdy jeszcze nic poza ich nazwami nie znamy - nawet nie wiadomo, czy są zgodne z jedynie słuszną edycją MiM. Lepiej poczekać na szczegóły i dopiero wtedy w bardziej wyrafinowany sposób się pastwić 
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
Ale po co jakies szczegóły jeszcze ?
To wojownik czy łowca sie nie nadaje na zbója? A mag nie moze trudnić sie rozbójnictwem? Profesja rozbójnik jest potrzebna?
Podobnie z resztą. A "najmadrzejszy" ten szpieg. Czym sie zajmuje "szpieg"? ano wykradaniem tajemnic. Do tego potrzebna jest jakaś konkretna profesja? ble
To wojownik czy łowca sie nie nadaje na zbója? A mag nie moze trudnić sie rozbójnictwem? Profesja rozbójnik jest potrzebna?
Podobnie z resztą. A "najmadrzejszy" ten szpieg. Czym sie zajmuje "szpieg"? ano wykradaniem tajemnic. Do tego potrzebna jest jakaś konkretna profesja? ble
Po to szczegóły, żeby można było bardziej dotkliwie skrytykować. Co do szpiega to też mam obiekcje - na Orchii każda profesja ma tytuły oraz ew. posiadłości na poszczególnych POZ. A co to za szpieg, o którym wszyscy wokół wiedzą, czym się para?
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
-
czegoj
- Site Admin
- Reactions:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
- Kontakt:
Profesja szpiega już zdaje się była w Dodatku "Świat Almohadów". Templariusz też się gdzieś tam pojawia. Balistyk i kawalerzysta to zdaje się jest na Tawernie, także większość tych tekstów już jest. Trzeba obadać, czy trzymają szablon 1 edycyjny i można dodawać. Niestety aktualnie nie mam czasu nawet ich przejrzeć. W kwestii krytyki to już wiemy, kto będzie w niej przodował. Mam tylko prośbę uwagi kierujcie do tekstu a nie do osoby. To, że ktoś chce dodać materiał to dobrze (a nie pytanie po co?). Materiały służą rozwojowi, a jeśli będą złe to przynajmniej użytkownicy będą mieli szansę oddzielić te lepsze od tych gorszych i wykorzystać, co ciekawsze pomysły.
Łot? Jak to ? Szablon najwazniejszy? Astralny Wojownik i hajduk tez moze trzymac szablon o jedi nie wspominając. Mnie sie osobiscie wydaje, ze nie szablon najwazniejszy.Trzeba obadać, czy trzymają szablon 1 edycyjny i można dodawać.
ale na co komu to wszystko? Jak patrze na te profesje i ich nazwy to mam wrażenie, że albo ktoś sie przesiadł z "młotka" i mu brakuje czegoś, albo ktoś ma kompleksy, ze w "młotku" jest 400 profesji, a w KC nie ma i próbuje nadrabiać. Jakies zupełne nieporozumienie i chec zrobienia "profesji" do kazdego rodzaju działaności postaci.Profesja szpiega już zdaje się była w Dodatku "Świat Almohadów". Templariusz też się gdzieś tam pojawia. Balistyk i kawalerzysta to zdaje się jest na Tawernie
Trudno, ktoś musi.W kwestii krytyki to już wiemy, kto będzie w niej przodował.
Oczywiście, ze "do tekstu". To nie do pomyslenia, zeby unikac argumentów tylko rzucać po kims wyzwiskami.Mam tylko prośbę uwagi kierujcie do tekstu a nie do osoby.
To już pytan nie można zadawać? Jak ktoś uważa, zę w KC brakuje profesji dajmy na to "kawalerzysty" to chyba potrafi odpowiedziec na pytania "po co, dlaczego robic profesje kawalerzysty do KC" To kwestia raczej podstawowa.To, że ktoś chce dodać materiał to dobrze (a nie pytanie po co?).
-
wasut
- Reactions:
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
ja tak tylko dla przypomnienia wstawię swój stary post
http://www.krysztalyczasu.pl/forum/view ... 0#post_344
Spieg, templariusz, kawalerzysta już w kryształach jest - jako profesja o innej nazwie i tylko inwencja gracza winna kreować postać. Gladiator, strażnik, zbój, włamywacz, wikidajło, demonolog, nekromanta itd - wszystko jest. Nie ma dodatkowych bonusów do wszystkiego to prawda, ale po co one?
Spieg, templariusz, kawalerzysta już w kryształach jest - jako profesja o innej nazwie i tylko inwencja gracza winna kreować postać. Gladiator, strażnik, zbój, włamywacz, wikidajło, demonolog, nekromanta itd - wszystko jest. Nie ma dodatkowych bonusów do wszystkiego to prawda, ale po co one?
Podobnie ja bym mógł krytykować profesję Wiedźmina - na cholerę ona w KC ? Jakoś każdy wojownik czy rycerz mógłby się nią od biedy parać. Podobnie z profesją Łowcy Nagród - zwykły łowca może nim być jak najbardziej, lub Kondotier - wojownik też.
Niektórzy ludzie lubią pewną mała różnorodność. Każda wrzucona profesja jaką podałem ma unikalne dla siebie zdolności, których nie posiada inna. A co do szpiega, to przy nim nawet jest wskazane by brał sobie jakąś dodatkową profesję dla przykrywki. A chyba tak działają szpiedzy nieprawdaż ? Udając innych, czy to kapłana, wojownika, kupca czy maga.
Materiały przeze mnie podrzucone zbierałem od początków moich z KC czyli od dobrych 6 lat ponad. A jak się komuś nie podobają profesje to przecież nie musi ich dopuszczać.
Niektórzy ludzie lubią pewną mała różnorodność. Każda wrzucona profesja jaką podałem ma unikalne dla siebie zdolności, których nie posiada inna. A co do szpiega, to przy nim nawet jest wskazane by brał sobie jakąś dodatkową profesję dla przykrywki. A chyba tak działają szpiedzy nieprawdaż ? Udając innych, czy to kapłana, wojownika, kupca czy maga.
Materiały przeze mnie podrzucone zbierałem od początków moich z KC czyli od dobrych 6 lat ponad. A jak się komuś nie podobają profesje to przecież nie musi ich dopuszczać.
Karm si? przesz?o?ci?, ale nie pozwól, aby przesz?o?? karmi?a si? tob?.
- Teal'c and Bratac -
- Teal'c and Bratac -
-
Mrufon
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Ja nie widzę problemów, z przyjemnością poczytałem opisy.Materiały przeze mnie podrzucone zbierałem od początków moich z KC czyli od dobrych 6 lat ponad. A jak się komuś nie podobają profesje to przecież nie musi ich dopuszczać
Jak się komuś nie podoba to niech nie gra.
Taką krytyką się nie przejmuj:
Jest bezwartościowa.Podobnie z resztą. A "najmadrzejszy" ten szpieg. Czym sie zajmuje "szpieg"? ano wykradaniem tajemnic. Do tego potrzebna jest jakaś konkretna profesja? ble
Wartościowa jest praca włożona w rozwój systemu, nawet jeśli wkradają się jakieś niedoskonałości.
Dhagar:

Mrufon:

Join to the Dark SidePodobnie ja bym mógł krytykować profesję Wiedźmina - na cholerę ona w KC ?
Święta racja. Polecam dyskusje o wiedzminieJakoś każdy wojownik czy rycerz mógłby się nią od biedy parać
Ba! Powiem więcej. Patrząc na "kodeks postepowania" to i inne profesje by sie nadały. U mnie grał świetny gracz magiem - astrologiem, a zajmował się tym czym zwykle zajmują się łowcy nagród.Podobnie z profesją Łowcy Nagród - zwykły łowca może nim być jak najbardziej
Kondotier to juz jest przegiecie. Przy takich zdolnosciach i przyrostach czynilby wojowników i gwardzistów niepotrzebnymi.lub Kondotier - wojownik też
Unikala zdolnośc czyni rozbójnika czy paranie się rozbojami ?Niektórzy ludzie lubią pewną mała różnorodność. Każda wrzucona profesja jaką podałem ma unikalne dla siebie zdolności, których nie posiada inna.
Właśnie nie udajac. Oni sa kapłanami, magami, wojownikami, kupcami, rycerzami itp, tyle, ze zdobywają i sprzedaja tajemnice i sekrety za pieniądze lub inne profity.A co do szpiega, to przy nim nawet jest wskazane by brał sobie jakąś dodatkową profesję dla przykrywki. A chyba tak działają szpiedzy nieprawdaż ? Udając innych, czy to kapłana, wojownika, kupca czy maga.
Ale jak się komus nie podobają i potrafi w paru zdaniach napisać "dlaczego" to może o tym napisać, czy nie wolno bo sie obrazisz?Materiały przeze mnie podrzucone zbierałem od początków moich z KC czyli od dobrych 6 lat ponad. A jak się komuś nie podobają profesje to przecież nie musi ich dopuszczać.
Mrufon:
Jak komuś mało profesji to niech gra w "młotka".Ja nie widzę problemów, z przyjemnością poczytałem opisy.
Jak się komuś nie podoba to niech nie gra.
Twoja krytyka mojej krytyki jest bezwartościowaTaką krytyką się nie przejmuj:
(...)
Jest bezwartościowa.
Wasut dobrze opisałeś to w/w linku (poście) - to jest droga życiowa, w której może być wiele odmian.wasut napisał/a:
ja tak tylko dla przypomnienia wstawię swój stary post
Mój browar - SPECJAL, mój linuks - PLD, moje RPG - KC.
Mam pomysła - jak mawia Ferdek KiepskiPodobnie ja bym mógł krytykować profesję Wiedźmina - na cholerę ona w KC ? Jakoś każdy wojownik czy rycerz mógłby się nią od biedy parać. Podobnie z profesją Łowcy Nagród - zwykły łowca może nim być jak najbardziej, lub Kondotier - wojownik też.
Zróbmy 5 profesji: Zbrojny, Rycerz, Łotrzyk, Kleryk i Czarodziej. Kontrolnie można odseparować półboga bo to wyjątkowa profesja.
No bo po co nam aż 20 profesji a do tego jeszcze fanowskie dodatki, skoro wystarczy rozróżniać wszystkich statusem i kodeksem postępowania a zdolności profesjonalne są zbliżone w każdej kaście.
Nie zgadzam si? z Twoimi pogl?dami, ale po kres moich dni b?d? broni? Twego prawa do ich g?oszenia