Czy rzeczywiście Polak potrafi?
Załóżmy, że projektowi jakimś cudem udaje się zebrać 55 000, ale fani niespecjalnie zainteresowani powieścią - w przeciwieństwie do podręcznika - postanawiają z sentymentu zaopatrzyć się w różne gadżety przypominające im o Orchii i jest popyt na zaledwie 50 egzemplarzy książki. Czy dochodzi wówczas do wydania I części powieści w nakładzie 20-krotnie przekraczającym wielkość przedsprzedaży?
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35
Nie miał wyjścia - przecież nie dało się tych opinii obronić w starciu z treścią.
W komentarzach tam się nieco zaogniło
Mnie się coś wydaje, że 1) to faktycznie nie wypali 2) a nawet jeśli jakimś cudem lub jeśli pomimo niepowodzenia wystartuje zbiórka na RPG - to będzie mega rozczarowanie. To nie będą wszystkie materiały na jakie czekamy, tylko drugi Charakternik. Znane KC z większą ilością tabelek, ras, potworów, czarów i minimalną nową treścią o świecie. I jak na dwie napisane już przecież książki ma 55000zł to na Graala RPG da pewno ze 100 000zł, bo co, fani tyle nie dadzą, jak za głupie książki dali połowę
W komentarzach tam się nieco zaogniło
Mnie się coś wydaje, że 1) to faktycznie nie wypali 2) a nawet jeśli jakimś cudem lub jeśli pomimo niepowodzenia wystartuje zbiórka na RPG - to będzie mega rozczarowanie. To nie będą wszystkie materiały na jakie czekamy, tylko drugi Charakternik. Znane KC z większą ilością tabelek, ras, potworów, czarów i minimalną nową treścią o świecie. I jak na dwie napisane już przecież książki ma 55000zł to na Graala RPG da pewno ze 100 000zł, bo co, fani tyle nie dadzą, jak za głupie książki dali połowę
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
Zauważcie, że Artur (przynajmniej to się nie zmienia) standardowo olał komentarze o tym, że przedstawiony tekst to dno.
Pobrałem dzisiejszy komentarzy z Polak Potrafi:
I cóż z tego, że grube i ilustrowane jak słabe.
I tak, wiem. Ten krytyczny komentarz zostanie zignorowany. Tak samo jak wszystkie poprzednie, ale przecież nie ma co trzymać za słowo kogoś kto pisze :
Pobrałem dzisiejszy komentarzy z Polak Potrafi:
Czyli, to co staraliśmy się przeczytać nie gryząc monitora wymieszane z rymami częstochowskimi.Artur Szyndler napisał(a):
Chcę zaoferować wam dwie książki naraz, grube, bogato ilustrowane i pełne ciekawych fragmentów pisanych nie tylko prozą.
I cóż z tego, że grube i ilustrowane jak słabe.
Tak - zwróciliśmy już uwagę na tę wartką akcję, też cieszę się z samozadowolenia autora.Przede wszystkim to powieść przygodowa, osadzona w świecie Kryształów Czasu, o zmieniającej się akcji. Według mnie bardzo wartkiej akcji.
A czy w dalszej części książki nadal występuje zalew błędów stylistycznych, językowych, przyczynowo-skutkowych i innych?Jako autor obiecuję, że znajdziecie w niej ciekawe sytuacje, intrygi, honor , miłość i krew.
Potwory, antyczne bronie, niesamowite miasta i dziesiątki zaklęć rzucanych przez bohaterów, to tylko tło które mam nadzieję pokaże wam rozmach co kiedyś dla was stworzyłem.
Przeczytałem próbki tej tfórczości i już żałuję.Nie pisałem tej Sagi przez tyle lat po to abyście tego żałowali po przeczytaniu.
To wstyd dla projektu i kpina z ludzi... Tajemniczy Ktoś uważa po prostu, że nikt na to nie zwróci uwagi.Czegoj
Szczerze mówiąc zwróciłem uwagę na to dopiero teraz, ale jest zmieniony trailer na stronie głównej PP. Od 9 minuty następuje zmiana. Zostały wycofane wszystkie opinie testerów. Ciekawy zabieg. Zwróciliście na to uwagę? Co o tym sądzicie?
I tak, wiem. Ten krytyczny komentarz zostanie zignorowany. Tak samo jak wszystkie poprzednie, ale przecież nie ma co trzymać za słowo kogoś kto pisze :
Never
spokojnie, od 6 dni nie śpię, każda uwaga jest dla nas niesamowicie ważna, więc piszcie ile się da
-
ghasta
- Reactions:
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
[table][tr]
[td]
[/td][td]Ależ wiem o tym i dlatego i Tobie radzę - też daj sobie spokój z komentowaniem na PP.
Tak wielkiej Tarczy Świętego Palladyńskiego Samozadowolenia nic nie przebije
[/td][/tr][/table]
[td]
[/td][td]Ależ wiem o tym i dlatego i Tobie radzę - też daj sobie spokój z komentowaniem na PP. Tak wielkiej Tarczy Świętego Palladyńskiego Samozadowolenia nic nie przebije
[/td][/tr][/table]
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2014, 11:30 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
@Ghasta
Pełna zgoda.
Autor nie odpowiedział nawet na pytanie Oggyego, po ilu tomach sagi ma zamiar, wydać KC RPG, czy po dwóch czy może 13. (Pewnie wcale nie zamierza wydac KC RPG, dlatego pytanie zignorował).
Dla mnie jakaś zmiana w trailerze nic nie znaczy, a to co się tam dzieje na PP, to unikanie przez Autora odpowiedzi na niewygodne pytania przedstawianie dalej jaka to powieść jest wspaniała, jaką ma akcję itd, usunął jedynie liczbę stworów ze swego wpisu.
A teraz niszę wypełni Fajne RPG Earthdawnem 4 edycją po polsku i tam popłynie kasa, jakiej dużą część dostałyby KC jako system RPG.
Pełna zgoda.
Autor nie odpowiedział nawet na pytanie Oggyego, po ilu tomach sagi ma zamiar, wydać KC RPG, czy po dwóch czy może 13. (Pewnie wcale nie zamierza wydac KC RPG, dlatego pytanie zignorował).
Dla mnie jakaś zmiana w trailerze nic nie znaczy, a to co się tam dzieje na PP, to unikanie przez Autora odpowiedzi na niewygodne pytania przedstawianie dalej jaka to powieść jest wspaniała, jaką ma akcję itd, usunął jedynie liczbę stworów ze swego wpisu.
Dla mnie to pudrowanie trupa.
Ta akcja z wciskaniem na siłę niechcianej i bardzo słabej powieści, zniechęciła bardzo wielu fanów KC, w tym mnie. Wielu deklaruje podobnie na Polterze i nie tylko. To był wielki błąd, wyjście z powieścią zamiast z reedycją KC RPG. A teraz niszę wypełni Fajne RPG Earthdawnem 4 edycją po polsku i tam popłynie kasa, jakiej dużą część dostałyby KC jako system RPG.
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2014, 11:41 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja już odpuszczam. Nie interesuje mnie co się ze zbiórką na PP będzie działo, nie będę już tego komentował. Wczoraj jeszcze do czegoja wysłałem kilka uwag co na temat zbiórki myślę i koniec. Niech AS robi co chce. Ale mocno się rozczaruje jeśli to padnie, a późniejsza zbiórka na RPG też nie wypali - a jest to nadwyraz prawdopodobny scenariusz. Nie ma sensu na ten temat gadać, lepiej "zagłosować" portfelem i wsparciem lub jego brakiem. W temacie Sagi odezwę się za 47 dni, po zakończeniu akcji.
-
deliad
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 52 times
Orchia i Ochria to nazwy tego samego, z tym że ta pierwsza budzi niechęć innych niż orkowie ras.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35