PBF - Skarb Acheronu - Conan na Fate
-
Araven
- Reactions:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Wulfrede, rzekł, niech ustalą czy walka ma być na śmierć i życie, czy do nieprzytomności.
W moich stronach, za takie coś wyzwałbym Umo na bój do śmierci, jego albo mojej.
-Nie wiem jako Cymeryjczyk to potraktuje.
W zapasach stawiam na Umu 100 złotych lun, w walce na śmierć 50 złotych lun.
W moich stronach, za takie coś wyzwałbym Umo na bój do śmierci, jego albo mojej.
-Nie wiem jako Cymeryjczyk to potraktuje.
W zapasach stawiam na Umu 100 złotych lun, w walce na śmierć 50 złotych lun.
W razie walki na śmierć walczycie z zbrojach, chyba, ze ktoś nie chce. W walce wręcz bez zbroi.
Druss uśmiechnął się szyderczo do Umo, wiedział że walka na śmierć i życie byłaby najlepszym rozwiązaniem, ale postanowił że jeśli będzie to możliwe to lepiej żeby Umo sam przypieczętował swój los:
- Jak zawsze cieszy mnie Twoja niezachwiana wiara we mnie i chęć zarobienia odrobiny grosza na moim hazardzie Vanko - Cymmeryjczyk zwrócił się w stronę towarzyszy teatralnie kłaniając się Vanko. Miał nadzieje że chwilowe zignorowanie go i lekceważący ton jeszcze bardziej zdenerwują Umo - A co do tego czy będzie to poważna walka to niech wypowie się nasz wieprzek, to on rzucił mi wyzwanie więc niech powie czy walczymy "naprawdę i do końca" jak wojownicy, czy może chodzi mu o to żeby podrapać się tylko trochę jak dwójka bab, czy Tchórzliwych psów?
w skrócie chce walki na śmierć i życie ale staram się sprowokować Umo do zażądania tego jako pierwszy, żeby później nie było krzyku że go zmusiłem do walki na śmierci i życie
.
Co do pancerzy to zależny od tego jak wyposażony jest Umo, jeśli ma równie dobrą zbroje jak Druss to walczę w zbroi jeśli jest bez pancerza to Druss też wyjdzie do walki bez niej.
- Jak zawsze cieszy mnie Twoja niezachwiana wiara we mnie i chęć zarobienia odrobiny grosza na moim hazardzie Vanko - Cymmeryjczyk zwrócił się w stronę towarzyszy teatralnie kłaniając się Vanko. Miał nadzieje że chwilowe zignorowanie go i lekceważący ton jeszcze bardziej zdenerwują Umo - A co do tego czy będzie to poważna walka to niech wypowie się nasz wieprzek, to on rzucił mi wyzwanie więc niech powie czy walczymy "naprawdę i do końca" jak wojownicy, czy może chodzi mu o to żeby podrapać się tylko trochę jak dwójka bab, czy Tchórzliwych psów?
w skrócie chce walki na śmierć i życie ale staram się sprowokować Umo do zażądania tego jako pierwszy, żeby później nie było krzyku że go zmusiłem do walki na śmierci i życie
Co do pancerzy to zależny od tego jak wyposażony jest Umo, jeśli ma równie dobrą zbroje jak Druss to walczę w zbroi jeśli jest bez pancerza to Druss też wyjdzie do walki bez niej.
Ostatnio zmieniony 26 marca 2014, 17:16 przez Waylander, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Araven
- Reactions:
Będziemy walczyć na śmierć i życie, bez zbroi, jeno z bronią, zgadzasz się barbarzyńco?
Pojedynek będzie wg, pełnych reguł, Umo walczy ciężkim dwuręcznym talwarem.
Talwar - dwuręczna, ciężka broń sieczna o budowie przypominającej sejmitar. Szerokie i ciężkie, jednosieczne ostrze. Broń popularna na wschodzie (Hyrkania, Turan, Vendhya).
Talwar - dwuręczna, ciężka broń sieczna o budowie przypominającej sejmitar. Szerokie i ciężkie, jednosieczne ostrze. Broń popularna na wschodzie (Hyrkania, Turan, Vendhya).
Ktoś stawia na Umo? albo Drussa?
- Doskonale - Nie mówiąc nic więcej, barbarzyńca odwrócił się i poszedł po swój topór, jednak spojrzenie jakim obdarzył przed odejściem przeciwka powinno mu uświadomić na co się porwał, nie było w nim już ani pogardy czy rozbawienie, spojrzał na niego drapieżnik który w końcu zapędził ofiarę w pułapkę i szykował się do zakończenia polowania.
- Ha, ha! Rozrywka! - Zorian aż klasnął w dłonie uradowany. Zaczynał się ostatnio nudzić, i tylko dzięki rutynie i straszeniu wszystkich obcych czarownikiem Vanko miał nieco radochy. Już zauważył, że gdy Tranicos szedł się myć, wszyscy uciekali na drugą stronę obozowiska, przeczuwając morowe wiatry, jakie mogły się nieść od strony kąpieliska pogranicznika.
- Stawiam 200 złotych lun na wygraną cymmeryjczyka Drussa! I 50 złotych lun, że walka skończy się zanim nasze serca uderzą trzysta razy!
- Stawiam 200 złotych lun na wygraną cymmeryjczyka Drussa! I 50 złotych lun, że walka skończy się zanim nasze serca uderzą trzysta razy!
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)
Tranicos właśnie patrolował okolice obozowiska, gdy usłyszał wrzaski.
Będziemy walczyć na śmierć i życie, bez zbroi, jeno z bronią, zgadzasz się barbarzyńco? - dobiegło do uszu rangera. Bez wahania ranger wyciągnął łuk i padł w wysoką trawę, gotów oddać strzał w przeciwnika Drussa w razie gdyby zagroził życiu barbarzyńcy.
Będziemy walczyć na śmierć i życie, bez zbroi, jeno z bronią, zgadzasz się barbarzyńco? - dobiegło do uszu rangera. Bez wahania ranger wyciągnął łuk i padł w wysoką trawę, gotów oddać strzał w przeciwnika Drussa w razie gdyby zagroził życiu barbarzyńcy.
W skrócie - jeżeli Umo będzie się przymierzał do zadania śmiertelnego ciosu, strzelam.
Eh Druss może być "trochę" na Tranicosa wkurzony jeśli ten zabije Umo, nawet jeśli miałoby to uratować mu życie. Nie dość że taka interwencja byłaby niehonorowa to jeszcze na pewno rozwścieczyłaby marynarzy do końca i tym razem mieliby sprawiedliwy powód do gniewu.
No ale Druss jak rozumie Cię nie widzi, więc rób jak uważasz;)
No ale Druss jak rozumie Cię nie widzi, więc rób jak uważasz;)
Na skraju obozowiska chcąc połączyć umysł z ciałem po przez starożytną odmianę Thai Chi - Chen Shu zauważa powrót Cymeriania. Nie przestając ćwiczyć pogrąża się w zamyśleniach czy przemiana Drussa przyniesie więcej pożytku niż złego. Nim jednak zdołał ocenić ten problem z letargu wyrwało go zamieszanie w obozowisku. Odkładając to zmartwienie na później khitajczyk z wielkim zainteresowaniem podążył w tamtą stronę.
Podchodząc bliżej zabójca jest świadkiem zatargu Barbarzyńcy z Umo i propozycji zakładu Wulfrede - myśl o zbliżającym się rozlewie krwi sprawia że dusza zabójcy się raduje.
- Widzę Kapitanie że cierpisz na złota nadmiar, z chęcią pomogę ci pozbyć się go. Co powiesz na podwyższenie zakładu do 100 złotych lun, że Potężny Druss marynarza twojego "rozpłata na pół" ? - zwraca się do Vanira.
- Po przyjęciu bądź nie, zakładu przez kapitana Chen idzie wesprzeć słowem cymeryjczyka.
- Zazdroszczę ci twego pojedynku szlachetny wojowniku, też z chęcią bym rozruszał się trochę - mówiąc to uśmiecha się - Umo prosi się o nauczkę już od dawna, a twoje zwycięstwo pokaże innym marynarzom ich miejsce. Niech Duchy Przodków prowadzą twe ręce.
Podchodząc bliżej zabójca jest świadkiem zatargu Barbarzyńcy z Umo i propozycji zakładu Wulfrede - myśl o zbliżającym się rozlewie krwi sprawia że dusza zabójcy się raduje.
- Widzę Kapitanie że cierpisz na złota nadmiar, z chęcią pomogę ci pozbyć się go. Co powiesz na podwyższenie zakładu do 100 złotych lun, że Potężny Druss marynarza twojego "rozpłata na pół" ? - zwraca się do Vanira.
- Po przyjęciu bądź nie, zakładu przez kapitana Chen idzie wesprzeć słowem cymeryjczyka.
- Zazdroszczę ci twego pojedynku szlachetny wojowniku, też z chęcią bym rozruszał się trochę - mówiąc to uśmiecha się - Umo prosi się o nauczkę już od dawna, a twoje zwycięstwo pokaże innym marynarzom ich miejsce. Niech Duchy Przodków prowadzą twe ręce.
Po rozmowie z Drussem szukam sobie dogodnego miejsca do obserwacji pojedynku najlepiej na jakimś pobliskim drzewie żeby mieć widok z góry.
-
Araven
- Reactions:
Walka, Druss kontra Umo
Stan Drussa po walce: 1 rana lekka i kilka pomniejszych trafień na torze presji. Gdyby walka potrwała jeszcze ze 2 starcia, z Cymeryjczykiem mogło być dużo gorzej. Umo dzielnie walczył, wytrzymał minutę z legendarnym Drussem. Umo był jednak potężnym i walecznym wojownikiem.
DRUSS, Dw topór, 190 cm. Inicjatywa 5, Wysportowanie 3
(Atak 6/Zadawane rany 6) (Obrona 5/ pancerz 0) Bez zbroi.
Presja fizyczna 1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ x ] 6 [ ] 7 [ x ] 8 [ x ] 9 [ x ]
Rany fizyczne Lekka [ x ] [ ] [ ] Średnia -1 testy [ ] Poważna -1 testy [ ] 1 rana Lekka, 1dzień by zniknęła
(Atak 6/Zadawane rany 6) (Obrona 5/ pancerz 0) Bez zbroi.
Presja fizyczna 1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ x ] 6 [ ] 7 [ x ] 8 [ x ] 9 [ x ]
Rany fizyczne Lekka [ x ] [ ] [ ] Średnia -1 testy [ ] Poważna -1 testy [ ] 1 rana Lekka, 1dzień by zniknęła
UMO, Dw talwar, 195 cm. Inicjatywa 4, Wysportowanie 4
(Atak 6/Zadawane rany 5) (Obrona 5/ pancerz 0) Bez zbroi.
Presja fizyczna 1 [ ] 2 [ ] 3 [ x ] 4 [ ] 5 [ x ] 6 [ x ] 7 [ x ] 8 [ x ]
Rany fizyczne Lekka [ x ] [ ] [ ] Średnia -1 testy [ ] Poważna -1 testy [ x ] Ginie w 6 rundzie
KOSTKOLOGIA
(Atak 6/Zadawane rany 5) (Obrona 5/ pancerz 0) Bez zbroi.
Presja fizyczna 1 [ ] 2 [ ] 3 [ x ] 4 [ ] 5 [ x ] 6 [ x ] 7 [ x ] 8 [ x ]
Rany fizyczne Lekka [ x ] [ ] [ ] Średnia -1 testy [ ] Poważna -1 testy [ x ] Ginie w 6 rundzie
Spoiler!
Stan Drussa po walce: 1 rana lekka i kilka pomniejszych trafień na torze presji. Gdyby walka potrwała jeszcze ze 2 starcia, z Cymeryjczykiem mogło być dużo gorzej. Umo dzielnie walczył, wytrzymał minutę z legendarnym Drussem. Umo był jednak potężnym i walecznym wojownikiem.
Każdy kto postawił na Drussa dostaje drugie tyle jako zysk. Wulfrede przyjął zakład Chen Shu. Obrażenia na torze presji i rany zaznaczałem wyżej w nawiasach kwadratowych, gdzie widać dokładny stan obu walczących po 6 rundach. Zorian chyba walka trwała nieco dłużej niż obstawiałeś?
Po walce marynarzom opadły szczęki, Umo był ich czempionem. Topór Cymeryjczyka odebrał mu życie. Przestaną sarkać i narzekać, przynajmniej przez jakiś czas.Barwny opis fabularny walki, mile widziany. W wykonaniu jej uczestnika, albo też Gracza widza.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2014, 00:56 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Araven
- Reactions:
W/w walka była dość długa, gdyż walczyły 2 bardzo potężne Postaci i porównywalne co do potencjału, zajęła 3 minuty w realu.
Wasi Bohaterowie są już Legendarni, każdy pokonuje kilku dobrze wyszkolonych wojowników.
Przeciętne postacie padłyby na deski po niektórych ciosach jakie wymieniali Druss i Umo, biorąc je na klatę. Nie ma jak sztuczka Twardziel, zwiększająca Tor Presji.
Dlatego poza głównymi walkami i pojedynkami, stosuję szybkie systemy starć, sprawdzam czy odnieśliście rany, czyli konsekwencje.
Bo Tor Presji, to draśnięcia, jakie się zerują, po 15 minutach odpoczynku.
Wasi Bohaterowie są już Legendarni, każdy pokonuje kilku dobrze wyszkolonych wojowników.
Przeciętne postacie padłyby na deski po niektórych ciosach jakie wymieniali Druss i Umo, biorąc je na klatę. Nie ma jak sztuczka Twardziel, zwiększająca Tor Presji.
Dlatego poza głównymi walkami i pojedynkami, stosuję szybkie systemy starć, sprawdzam czy odnieśliście rany, czyli konsekwencje.
Bo Tor Presji, to draśnięcia, jakie się zerują, po 15 minutach odpoczynku.
Czekam do jutra rana, z dalszymi wpisami.
Jak Ktoś czegoś nie ogarnia z mechaniki, to pytajcie.
Jak Ktoś czegoś nie ogarnia z mechaniki, to pytajcie.
Ostatnio zmieniony 27 marca 2014, 16:24 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.
Chen Shu usadowiwszy się wygodnie na gałęzi z zaciekawieniem oglądał walkę dwóch kolosów z góry. Na początku pojedynek był wyrównany, co zdziwiło khitajczyka, był święcie przekonany że cymeryjczyk załatwi sprawę w oka mgnieniu.
Okazało się jednak że Umo nie jest tylko bezmyślną górą mięśni i potrafi walczyć. Udało mu się nawet lekko zranić Drussta, co tak zaskoczyło Chena że mało nie spadł z drzewa. Tylko dzięki swojej nadludzkiej zręczności uniknął upadku.
Czym dłużej trwała walka, doświadczenie, spryt i przede wszystkim żelazna kondycja barbarzyńcy brały górę nad butnym marynarzem.
Po około minutowej walce Umo pada martwy przecięty prawie na pół (:D). Co sprawiło
że na twarzy Wulfrede pojawił się grymas niezadowolenia.
Po zakończeniu walki Chen Shu zgrabnym wymykiem w tył zeskakuje z drzewa i z uśmiechem od ucha do ucha zmierza w kierunku Vanira by odebrać wygraną
- Hahaha Kapitanie pozwól by Chen Shu uwolnił Cię od ciężaru sakiewki - Po odebraniu wygranej zabójca podchodzi do Drussta - Przyjacielu walczyłeś jak na wielkiego wojownika przystało, uważam że mojej wygranej połowa należy się tobie - wręczając cymeryjczykowi 50 złotych monet - Szkoda trochę że zginął Umo , mógłby się nam jeszcze przydać. Musisz przyznać że dzielnie stawał. No ale cóż, nie ma co rozpaczać nad rozlanym piwem trzeba było pokazać innym marynarzom kogo słuchać mają.
Okazało się jednak że Umo nie jest tylko bezmyślną górą mięśni i potrafi walczyć. Udało mu się nawet lekko zranić Drussta, co tak zaskoczyło Chena że mało nie spadł z drzewa. Tylko dzięki swojej nadludzkiej zręczności uniknął upadku.
Czym dłużej trwała walka, doświadczenie, spryt i przede wszystkim żelazna kondycja barbarzyńcy brały górę nad butnym marynarzem.
Po około minutowej walce Umo pada martwy przecięty prawie na pół (:D). Co sprawiło
że na twarzy Wulfrede pojawił się grymas niezadowolenia.
Po zakończeniu walki Chen Shu zgrabnym wymykiem w tył zeskakuje z drzewa i z uśmiechem od ucha do ucha zmierza w kierunku Vanira by odebrać wygraną
- Hahaha Kapitanie pozwól by Chen Shu uwolnił Cię od ciężaru sakiewki - Po odebraniu wygranej zabójca podchodzi do Drussta - Przyjacielu walczyłeś jak na wielkiego wojownika przystało, uważam że mojej wygranej połowa należy się tobie - wręczając cymeryjczykowi 50 złotych monet - Szkoda trochę że zginął Umo , mógłby się nam jeszcze przydać. Musisz przyznać że dzielnie stawał. No ale cóż, nie ma co rozpaczać nad rozlanym piwem trzeba było pokazać innym marynarzom kogo słuchać mają.
Opis walki starałem się napisać tak aby Waylander mógł zamieścić swój dokładniejszy opis z ciosami itp. mam nadzieję że mi się to udało
Ostatnio zmieniony 28 marca 2014, 00:55 przez El Bragh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Araven
- Reactions:
Vea rzekła do Tranicosa, na pewno nie to co myślisz, mogę go kupić za złoto powiedzmy 20 złotych lun, nic innego jako zapłata nie wchodzi w grę.
Wpis fajny za Chen Shu, zedytowałem czas walki było 3 minuty, zmieniłem na minutę.
Pisałem, ze walka trwała minutę (6 rund), wspomniałem, ze w realu, czyli kostkologia i liczenie zajęło mi jakieś 3 minuty.
Pisałem, ze walka trwała minutę (6 rund), wspomniałem, ze w realu, czyli kostkologia i liczenie zajęło mi jakieś 3 minuty.
Ew. Kolejne wpisy o pojedynku, będą retrospekcją, za moment wstawię kolejny opis dalszej podróży.