PBF - Wojna z Cieniem

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 23 lipca 2014, 23:42

A co robicie z tym biednym stworzeniem na środku bagien ??? I kim jesteście, słyszycie telepatyczne pytanie w swoich głowach.
Zza pleców smoka wyszło kilku ludzi w tym jeden z magicznym mieczem. Ludzie to raczej nie żołnierze, a jacyś miejscowi. Nie wyglądają na wystraszonych.
Młodzik z mieczem odezwał się, kim jesteście i czemu zakłócacie spokój tego smoka?

Obrazek
Czekam na Waszą konwersację ze smokiem.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2014, 09:35 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 24 lipca 2014, 10:00

- O przepotężny smoku - wysunął się Kyrie, mówiąc poddańczym głosem - chcemy ci złożyć w ofierze tego oto byczka, coby pokój między nami panował. Zwady my nie szukamy, a jedynie udobruchać cię chcemy i żyć z tobą w pokoju. Tedy przyjmij, proszę, nasz prezent, i rzeknij no, czy potrzeba ci czego jeszcze? - dodał, równie pokornym głosem i kłaniając się lekko.

- Ale bym ci przykurwił w ten głupi, smoczy łeb z mojej gwazdy, pomyślał w tym samym czasie. - Chociaż nie, bo bym ten głupi pysk zmiażdżył. Lepiej, niech Vader odetnie mieczem, a ja przetrące gadzinie żebra i kręgosłup.
[offtopic]Świetny smok z Herosa III, jest moja okejka![/offtopic]
Prowadz? sesje: ?mier? i ?ycie kami Ryby (L5K) - zawieszona
Mistyczny Lotos (Conan na zasadach Fate)
Moje postacie:
Ahmed Assad Omar - audytor finansowy (PBF Wybawiciel)
Olaf Vilbergson - m?ody zwiadowca (PBF Cienie na ?niegu)
Mikulas Tichy - m?ody medyk z Pragi (PBF - Memento Mori)

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 24 lipca 2014, 10:35

Te ludziki obok ssmoka, są z Gerebrin, rzekł Dors cicho.
I oni żyją, o dziwo.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2014, 14:49 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 24 lipca 2014, 14:48

[offtopic]Magia.
Niby możemy nie zmieniać Magii w czasie sesji, ale chciałem ją przetestować w praktyce.
Ale może i racja w tej sesji nie wprowadzę pełnej mechaniki magii.Będziecie tylko deklarować co rzucacie a ja wam powiem jakie są szanse. I będę kontrolował Punkty Mocy sam.[/offtopic]

Awatar użytkownika
8art
Reactions:
Has thanked: 121 times
Been thanked: 81 times

Post autor: 8art » 24 lipca 2014, 23:41

- słyszelimy o Twojej potędzę i o tym, że niepodzielnie rządzisz okolicą. Chciliśmy tak jako mój przedmówca rzekł dobre stosunki nawiązać z njawiększym ze smoków na Kos jeśli nie w całym archipelagu.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 24 lipca 2014, 23:51

Ty jesteś Vader, tak o tobie myśli ten tu rycerz. Nie kadźcie mi tu, młody jestem, wielkim może i będę, ale jak tu wielkim zostać na takim odludziu, ale jakbym ubił sławnego Vadera i jego kompanów...
Gadajcie z czym przychodzicie, i nie łgać mam niezwykłe zdolności telepatyczne. Jesteś tan Vader, ten Vader czy to przypadkowa zbieżność nazwisk????
Planujecie mnie ubić podstępnie, jak to tak???

Smok przeskanował podświadomość Kyrie, bo ten przemówił pierwszy, wykonałem test przeciwstawny Magii smoka i Siły Woli Kyrie. Smok miał sukces na +4 czyli super mu poszło.
A Kyrie myślał o zabiciu smoka i Vaderze.

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 25 lipca 2014, 08:51

- Cooooo?! - zakrzyknął templariusz, w odpowiedzi na oszczerstwa smoka. -Jakże to tak? My, tacy drobniacy, chcemy ubić smoka?! A ha, ha, ha, ha! - zaśmiał się templeriusz, trzymając się za brzuch. - No boki zrywać! Ha, ha, ha! Słyszałeś, tanie Don Kichott? - zwrócił się w stronę Vadera.

- O zgroza, ten smok myśli, że chcemy go zabić?! Co tu czynić, co tu czynić, jak żyć?! - myślał gorączkowo Kyrie, starając się odeprzeć wizję wybijania zębów gada i wydłubywania mu cennego serca. Póki co taktyka ogłupienia smoka szła - w mniemaniu Kyrie - całkiem nieźle.

[offtopic]Wiedziałem, że smok czyta w myślach, to wszystko było zaplanowane;)[/offtopic]
Moje postacie:

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 25 lipca 2014, 09:03

Dość tych krotochwil, wyczuwam, że nie macie uczciwych zamiarów, ale ja nie jestem zły !!!!!!!!!. Owych ludzików z Gerebrin nie zjadłem, miałem nadzieję co ten z magicznym mieczem to jakiś sławny smokobójca, ale się okazało, że miecz to on "pożyczył". Tedy ich nawet ugościłem. Niedawno kilka reptilionów próbowało mnie ubić na spaniu, dwóch przydepnąłem nieco za mocno jak uciekali, ale oni sami zaczęli.

Interesuje mnie sława, mój dziadunio ubił wielu sławnych bohaterów. Może stoczymy pojedynek? 3 z Was na mnie jednego. Walczymy, aż któraś ze stron się podda, wtedy zwycięzca będzie miał u pokonanego 1 przysługę. Sprawdzę czy jestem gotów na smokobójców. Co wy na to?
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2014, 09:08 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobro
Reactions:

Post autor: Dobro » 25 lipca 2014, 13:57

- Musim się naradzić, zechciejcie zaczekać chwilę, wielmożny smoku...

- Pssst! - syknął na współtowarzyszy. - On coś knuje. Trzeba go szybko ubić i wracać, nie podobają mi się ci ludzie, co obok nie...- heeeeej! - krzyknął na smoka, obracając się gwałtownie - Nie podsłuchuj!
Moje postacie:

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 25 lipca 2014, 14:20

Watek techniczny

Wydawalo mi sie ze krwawnik chroni przed wplywem magii mentalnej, ale ok. To smok nie Wladca.

Dobra, trzaskajmy sie z tym smokiem, bo nie da rady go utluc sposobem.

[offtopic]MG: Smok czytał myśli Kyrie. Nie Twoje. Przeciwko Magii smoka Krwawnik dawałby bonus do Obrony. [/offtopic]
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2014, 14:29 przez 8art, łącznie zmieniany 1 raz.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 25 lipca 2014, 14:34

Smok jak się naradzacie proponuje Wam,
- Zakaz używania magii leczącej na sobie, w trakcie pojedynku.
Oraz nie używania jakiejkolwiek Magii na drugiej stronie.
Pojedynek będzie przerwany, w razie poddania się jednej ze stron, albo jej całkowitego wyeliminowania (jeśli padnie, nim zdąży się poddać).

Smok cierpliwie czeka na wynik narady.
Czekamy na decyzję Druida, on nie bardzo chciał walczyć.
W razie walki akceptujecie w/w warunki?
Jeśli Radagast odmówi walki, to macie tylko reptiliona Drussa ew. jako trzeciego.
Albo możecie się poddać, bez pojedynku.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 27 lipca 2014, 10:23

[offtopic]Czy Druid staje do walki ze smokiem u boku Kyrie i Vadera, czy nie?
Jeśli nie, będzie walczył Dors.[/offtopic]
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2014, 11:06 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deliad
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
Has thanked: 5 times
Been thanked: 52 times

Post autor: deliad » 27 lipca 2014, 10:52

Hmmm, druid stanie do walki. Pamiętając o kamienne skórze dla wszystkich.

Araven
Reactions:

Post autor: Araven » 27 lipca 2014, 11:12

Pojedynek templariusza Kyrie, lorda Vadera i hierofanta Radagasta Szarego ze smokiem miał się wkrótce zacząć, gad o dziwo okazał się jak na razie honorowy, nie zakłócał przygotowań trójki swych adwersarzy do walaki, rzuciliście zaklęcia wspomagające, jak Kamienna skóra, Przyspieszenie, wszyscy skoncentrowaliście się na zastosowaniu Sztuczek bojowych.

Uderzyliście, smok dał Wam fory i pozwolił uderzyć Wam przed nim.

Artefaktyczna broń Herosów i ich nadludzkie umiejętności przeciwko młodemu Czarnemu Smokowi, u którego zewnętrznie nie widać jakichkolwiek oznak mutacji.
RADAGAST SZARY skrócone bojowe, 2xTopór, zbroja lamelkowa,

Czujność 4, Zwinność 3, Obrona na zionięcia 4
Łuk 5 + rany 4 (ignoruje 1 punkt pancerza)
(Atak z dwoma toporami 7 + rany 6) Obrona 7 z magii, Pancerz 3 + 2 stała Kamienna skóra razem 5 pancerza, Presja fizyczna 5, Presja Psychiczna 7, 2 rany lekkie
PUNKTY LOSU: 1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ]
Zdolność Druida:
2 magiczne topory dają +2 do Ataku i +2 do Obrażeń są wliczone wyżej, należy używać obu na raz pojedynczo dają o 1 mniejsze premie.

Presja fizyczna 1 [ x ] 2 [ x ] 3 [ x ] 4 [ x ] 5 [ ]
Rany Lekkie 1 [ x ] 2 [ x ] Rana Średnia (-1 testy) [ x ] Rana Poważna (-1 testy) [ ] Eliminacja [ ]
Eliminacja po przekroczeniu ran poważnych.
Presja psychiczna 1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ] 6 [ ] 7 [ ]

KYRIE ELEISON skrócone bojowe, Buława zębata gwiazda, zbroja ze skóry Kilquato, 180 cm.

Czujność 3, Zwinność 1, Obrona na zionięcia 4 z tarczą
Kusza 4 + rany 3 (ignoruje 2 punkty pancerza)
(Atak gwiazdą 9 + rany 5) Obrona 6, Pancerz 3 + Tarcza 1 + 1 Kamienna skóra 5 pancerza (ew. mniej), Presja fizyczna 6, Presja Psychiczna 6, 2 rany lekkie
PUNKTY LOSU: 1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ]

Zdolności Templariusza Kyrie, oparte na Mocy i możliwe do używania w walce, tylko na siebie.
Leczenie jak czary leczące. Wszelkie inne bonusy ze sztuczek Templariusza, są wliczone w statystyki.

Presja fizyczna 1 [ x ] 2 [ ] 3 [ x ] 4 [ x ] 5 [ x ] 6 [ x ]
Rany Lekkie 1 [ x ] 2 [ x ] Rana Średnia (-1 testy) [ x ] Rana Poważna (-1 testy) [ ] Eliminacja [ ]

Presja psychiczna 1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ] 6 [ ]
PUNKTY MOCY 1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ] 6 [ ] 7 [ ]

BARTH VADER skrócone bojowe, 2 szable, zbroja ze smoczej skóry.

Czujność 3 (5 w walce), Zwinność 3 (5 w walce) Obrona na zionięcia 5 Przyspieszony
(Atak szablami 9 + rany 5) Obrona 9, Pancerz 4 smocza skóra, Presja fizyczna 5, Presja Psychiczna 6, 2 rany lekkie
PUNKTY LOSU: 1 [ x ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ]

Presja fizyczna 1 [ ] 2 [ ] 3 [ x ] 4 [ x ] 5 [ x ]
Rany Lekkie 1 [ x ] 2 [ ] Rana Średnia (-1 testy) [ x ] Rana Poważna (-1 testy) [ ] Eliminacja [ ]
Presja psychiczna 1 [ ] 2 [ ] 3 [ ] 4 [ ] 5 [ ] 6 [ ]

Zdolności Vadera:
Przyspieszenie stałe działanie w walce, wliczone w charakterystykę daje +1 Trafienia, +1 Obrony, +2 Czujności i +2 Zwinności

Czarny Smok Młody
Punkty Losu: 1 [ x ] 2 [ x ] 3 [ x ] 4 [ x ]
Presja fizyczna 1[ K ] 2 [ R ] 3 [ V ] 4 [ R ] 5 [ K ] 6 [ V ] 7 [ K ] 8 [ V ] 9[ R] 10 [ K ] 11 [ V ] 12 [ K ] 13 [ R ]
Rany Lekkie 1 [ V ] 2 [ R ] Rana Średnia [ K ] Rana Poważna [ K ] Eliminacja [ ]
Atak wręcz 9 na bagnach, Obrona 7 na bagnach, Pancerz 4, zadawane obrażenia 7
Zionięcie Atak 6 Obrażenia 7 kwas

Aspekty:
Przerażająca bestia
Bagna to mój dom
Sztuczki:
Ekspert walki na bagnach +1 atak i +1 obrona na terenie podmokłym lub/i na bagnach itp. Brak ograniczeń w poruszaniu się w takim terenie
Sam przeciw wszystkim - przewaga liczebna przy 4 na 1 i wyżej się liczy
3 Ataki fizyczne, maks. 2 na 1 cel.
Zionięcie 1 raz na 3 rundy. Smok począwszy od 3 rundy zieje kwasem. Gracze testują swoją Obronę na zionięcia przeciwko trudności 6, udany test to uniknięcie obrażeń nieudany to trafienie kwasem o sile równym porażce +2 (kwas ma siłę 7 a wszyscy mają 5 pancerza).

Walka

I
Vader At. 9 Ob. 9 Rany 5, Zionięcia 5, pancerz 5 ciosy Vadera zaznaczam u Smoka jako V
Radagast At. 7 Ob. 7 Rany 6, Zionięcia 4, pancerz 5 ciosy Radagasta zaznaczam u Smoka jako R
Kyrie At. 9 Ob. 6 Rany 6, Zionięcia 4, pancerz 5 ciosy Kyrie zaznaczam u Smoka jako R
Czarny Smok At. 9 Ob. 7, Rany 7, Zionięcia 6 atak rany 7, pancerz 4 - zionie 1 raz na 3 rundy

Ataki Smokobójców
Vader trafia za 6 presji
Radagast trafia za 2 presji
Kyrie trafia za 6 presji, ale za 6 już dostał od Vadera więc dostaje za 7

Kontrataki Smoka: zionie w III, VI, IX, XII rundzie itd.
Vader unika pazurów o włos
Radagast dostał za 4 presji
Kyrie dostał za 6 presji i ranę lekką

II
Ataki Smokobójców
Vader trafia za 3 presji
Radagast trafia za 3 presji, ale 3 już dostał to cios zadaje 4 presji
Kyrie trafia za 4 presji, ale za 4 już dostał od Radagasta więc dostaje za 5

Vader dostaje za 5 presji
Radagast dostał za 3 presji i ranę lekką
Kyrie dostał za 5 presji i ranę lekką

III
Ataki Smokobójców
Vader trafia za 2 presji, ale wchodzi za 8 bo mniejsze już dostał
Radagast trafia za 2 presji, ale wchodzi za 9 bo mniejsze już dostał
Kyrie chybia Radagast trafia za 2 presji, ale wchodzi za 10 bo mniejsze już dostał

Vader unika zionięcia wydając Punkt Okazji (5 unik -1 rzut + 2 za P. Okazji daje 6, a taka jest trudność uniku przed zionięciem smoka)
Radagast ma unik na zionięcie 4 rzut +3 daje 7, przeciwko zionięciu 6 unika kwasu
Kyrie ma zasłonę na 4 rzuca +2 na trudność 6, unika zionięcia

IV
Ataki Smokobójców
Vader trafia za 6 presji, ale wchodzi za 11 bo mniejsze już dostał
Radagast chybia
Kyrie trafia za 1 presji, i zadaje ranę średnią

Vader dostaje za 3 presji i ranę lekką, Smok użył PL atak z Aspektem przerażająca Bestia
Radagast dostał za 2 presji i ranę lekką, Smok użył PL atak z Aspektem przerażająca Bestia
Kyrie dostał za 5 presji , zmniejszone do 3 bo Kyrie użył 1 Punktu Okazji

VI
Ataki Smokobójców
Vader trafia smok dostaje ranę lekką
Radagast trafia smok dostaje ranę lekką
Kyrie trafia za 2 presji, ale wchodzi za 12 bo mniejsze już dostał

Vader unika zionięcia (5 unik +1 rzut daje 6, a taka jest trudność uniku przed zionięciem smoka)
Radagast ma unik na zionięcie 4 rzut +0 daje 4 +2 za 1 Punkt Okazji, przeciwko zionięciu 6, unika kwasu
Kyrie ma zasłonę na 4 rzuca -1 na trudność 6, co daje porażkę na 3 + 2 za siłę kwasu, 1 presji i rana średnia u Kyrie

VII
Ataki Smokobójców
Vader chybia, smok używa Punku Legend i minimalnie unika
Radagast trafia za 2 presji, ale wchodzi za 13 bo mniejsze już dostał
Kyrie trafia i zadaje poważną ranę smokowi

Vader , obrywa za 4 presji i ranę średnią, smoka atakuje z aspektem przerażająca Bestia, za ostatni Punkt legend
Radagast dostał za 1 presji i ranę średnią
Kyrie dostał za 4 presji ,

Słyszycie w głowach telepatyczny przekaz smoka, Poddaję się, zawrzyjmy rozejm, oddam wam ludzkich niewolników i możemy ponegocjować, będę wam winien 1 przysługę, co Wy na to? Okazaliście się godnymi mnie, jestem zbyt młody i za słaby by was pokonać.
Co robicie? Jeden cios i smok padnie, ale złamiecie słowo jakie daliście smokowi. Ustalono, że jak któraś strona się podda, mamy koniec walki i przegrany wisi przysługę zwycięzcy.
Obrażenia u Smoka zaznaczałem literami, wg tego kto z Was je zadał i tak: V - Vader, R - Radagast, K - Kyrie.
Ogólnie, mieliście duży fart, zionięcia niewiele Wam zrobiły, bo mogło być krucho.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2014, 12:48 przez Araven, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
8art
Reactions:

Post autor: 8art » 27 lipca 2014, 13:41

Wątek techniczny

Deliad! Dobij gada! Ty nie masz kodeksu rycerskiego:)

ODPOWIEDZ