Czy rzeczywiście Polak potrafi?

kaceto
Reactions:

Post autor: kaceto » 21 sierpnia 2014, 18:21

1. Jeśli jest taki poradnik, to poproszę. Ocenię swoje możliwości.
2. Bardzo dobry pomysł. Chętnie bym się wybrał, ale do stolicy mam jednak daleko. A jaki termin, jeszcze sierpień, czy już wrzesień?
czegoj- może jakaś lista pytań do autora? Skoro jest spotkanie, ten kto będzie niech ją wydrukuje i zapisze wszystkie odpowiedzi.
EDIT
czegoj - albo inaczej. Czy istnieje możliwość zrobienia forumowej listy pytań, przesłania dzięki Tobie do ASa celem uzyskania odpowiedzi na każde z nich? Przed spotkaniem, aby jechać tam z większą świadomością co dalej z KC i konstruktywnie porozmawiać.

Treant
Reactions:

Post autor: Treant » 21 sierpnia 2014, 19:07

Czegoj, miałeś już nie pchać autora w ręce fanów. A kaceto zamilknąć w tym temacie na 40+k10 dni. Spotkałem się z Arturem na obu zlotach i potem przychodził kryzys. Dlatego intensywnie myślę.

Zarejestrowałem się na PolakPotrafi.pl, aby lobbować za wsparciem fanów nie dla samej powieści, ale ogólnie za kontynuacją prac nad systemem.
Mój skromny dorobek jako gracza w PBF: http://www.krysztalyczasu.pl/nickpage.php?user=35

kaceto
Reactions:

Post autor: kaceto » 21 sierpnia 2014, 19:45

Treant - AS chce się spotkać, to zmienia sytuację... Jeśli to faktycznie krok w stronę "Panowie, Saga jednak nie wypaliła, bierzemy się za RPG" to jestem za spotkaniem, pomocą itd. Gorzej jeśli to ruch "Przekonajmy do siebie fanów", a nie idzie za tym konkret. Jak AS chce się spotkać, rozmawiać, a RPG planuje jak już będzie wydana cała Saga.

W sumie to ważne są dwie rzeczy:
- kiedy będzie reedycja. Konkret, nie "planujemy", "najpierw Saga", "pomyślimy", "zbieramy się". Konkret.
- czy AS chce rozmawiać i posłuchać, czy chce się spotkać, a zrobi i tak po swojemu, czyli najpierw Saga, potem może RPG. Czy chce coś zmienić, czy poprawić swój wizerunek PRowy. Bo jak ludzie mają przyjść, nagadać się, posłuchać, popatrzeć, a RPG i tak na razie nie będzie, to ja nie będę tylu kilometrów jechał, szkoda czasu i paliwa.

Lista pytań i odpowiedzi przed spotkaniem - to by zweryfikowało czemu to spotkanie ma służyć.

Awatar użytkownika
wasut
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/wasut
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post autor: wasut » 21 sierpnia 2014, 21:18

podeślijcie i mi ten poradnik od mastuga.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: czegoj » 21 sierpnia 2014, 23:25

Awatar użytkownika
BAZYL
Site Admin
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
Has thanked: 74 times
Been thanked: 61 times
Kontakt:

Post autor: BAZYL » 21 sierpnia 2014, 23:30

czegoj napisał(a):
Jeśli ktoś chciałby dostać poradnik, jak robić takie mapy jak mastug, to powinienem gdzieś mieć poradnik jego autorstwa, w razie co albo ja albo mastug z chęcią udostępnimy.
Ja bardzo poproszę. Nie dalej jak wczoraj właśnie o tym myślałem ;)

@Edit: Dziękuję!

kaceto
Reactions:

Post autor: kaceto » 21 sierpnia 2014, 23:36

Poradnik... Co tu dużo mówić - czapki z głów! Świetna robota.

A samo tworzenie map - proste, ale bardzo czasochłonne. Co się dziwić, dobre mapy ot tak nie powstaną, trzeba posiedzieć.

Awatar użytkownika
Oggy
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Oggy
Has thanked: 24 times
Been thanked: 10 times

Post autor: Oggy » 22 sierpnia 2014, 00:06

Poradnik zacny i bardzo motywuje zeby dorobic mapki do moich starszych artow. Swietnie sie tez przyda w tym ktory wlasnie szykuje.

Co do spotkania to za daleko dla mnie, niestety. Ale mam nadzieje ze jakis kolektyw sie zbierze i potem opowie innym.
astrolog/alchemik 10/10 POZ

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 22 sierpnia 2014, 11:59

czegoj napisał(a):
2. Druga sprawa to propozycja Artura, żeby spotkać się z portalowcami w Warszawie (może być to jakieś większe miejsce lub jeśli będzie to mniejsza liczba osób gotów jest ich zaprosić do domu). Chciałby pokazać tym, którzy coś wiedzą o KC i chcą z nim jakoś działać jak widzi to on. Czy znajdą się jakiś chętni? Jeśli tak to poproszę o kontakt do mnie czy do Artura (najlepiej od razu do niego lub nevera).
Ehh przez przypadek zamknąłem sobie pisaną odpowiedź więc się streszczę. Czegoju - najpierw ustalcie z Arturem dokładnie cel tego spotkania
Spotkanie dot. powieści nie interesuje mnie całkowicie, także jak spotkanie, żeby się po prostu zobaczyć.
Z rpg-iem szybciej, ale Artur udowodnił wielokrotnie, że krytycznych uwag do systemu (świata / mechaniki) nie przyjmuje. Stwierdzenie, że jak on to widzi jest jednostronne - czyli będzie tak jak do tej pory?

Dodatkowo nie wiadomo czy system w ogóle ukaże się w formie podręcznika...

Awatar użytkownika
Mrufon
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Mrufon » 22 sierpnia 2014, 12:07

Wiadomo - odpowiedź brzmi "nie". Najpierw musimy przebrnąć przez tę trzeciorzędną pisaninę. To niemożliwe ergo poda nie będzie.

kaceto
Reactions:

Post autor: kaceto » 22 sierpnia 2014, 13:36

Jak słyszę ten głos z trailera to mam tylko jedno skojarzenie: https://www.youtube.com/watch?v=hDjd-DMyDD0 :)

EDIT
A tak konkretniej. Podoba mi się. Fajnie, że każdy trailer będzie o innej krainie. Dobra muzyka. Tylko ta pieśń krasnoludzka - smętna strasznie, to nie pogrzeb, tylko trailer zapowiadający coś fajnego.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2014, 13:42 przez kaceto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 22 sierpnia 2014, 14:25

Wszystkich zainteresowanych spotkaniem odsyłam do Nevera http://www.krysztalyczasu.pl/profile.php?lookup=268. Dla tych co nie znają jest to Artur Szyndler junior. Możecie z nim kontaktować się poprzez PW naszego portalu. Mam nadzieję, że odpowie na wszystkie pytania i wątpliwości oraz wyjaśni kiedy ewentualnie miałoby się odbyć takie spotkanie.

Edyta:
Mnie również trailer drugi podoba się bardziej. Po pierwsze bez zbytniego zadęcia, po drugie opis kolejnego miejsca ze sporo ilością fajnych smaczków do przygód RPG. W sumie jeśli kolejne trailery będą na podobnym poziomie to właściwie powieści nie muszę czytać, materiału starczy mi na kilka sesji, a przy tej częstości grania jak ostatnio to na rok spokojnie.:D Także ta sama szata, kilka kolejnych grafik i fajne smaczki dla mnie ok.

Awatar użytkownika
BAZYL
Site Admin
Reactions:
Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
Has thanked: 74 times
Been thanked: 61 times
Kontakt:

Post autor: BAZYL » 22 sierpnia 2014, 14:34

Jak dla mnie w drugim trailerze jest co najmniej 70% materiałów z pierwszego, a nowości są znikome (w sensie: chciałoby się więcej). Mam nadzieję, że to nie było wszystko, co Szyndler posiada na temat tego archipelagu ;)

kaceto
Reactions:

Post autor: kaceto » 22 sierpnia 2014, 14:41

Lobbujcie za wydaniem albumu z mapami, na PP Trenat o tym wspomniał i ja się zgadzam - na to chętnie dam pieniądze, mapy wszystkich archipelagów. Nie kubki, krawaty, ale album z mapami, to może dać kolejne PLNy dla Sagi.

Awatar użytkownika
czegoj
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post autor: czegoj » 22 sierpnia 2014, 14:45

Problem jest w tym o czym pisałem - Artur potrzebuje kartografów grafików. Musiał i mastug podobno już pracują, ale do tej pory były mapy poglądowe, a teraz chciałoby się full wypas, więc to nie powstanie z dnia na dzień. Boję się, że na mapy dobrej jakości poczekamy trochę, choć mam nadzieję, że powstaną.

ODPOWIEDZ