Gry komputerowe

ghasta
Reactions:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: ghasta » 17 marca 2011, 17:25

Denver napisał/a:
A ja mam Shoguna 2 i mieszam :)
\

Daj znać czy da się w ogóle grać :)

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 18 marca 2011, 20:27

wal na PW albo maila, bo nie wiem od czego zacząć :)
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

Awatar użytkownika
Keth
Reactions:
Has thanked: 138 times
Been thanked: 84 times
Kontakt:

Post autor: Keth » 19 marca 2011, 19:19

Skoro już obracamy się w kręgach shogunistycznomedievalowych, zdradźcie proszę jak odebraliście TW: Empires? Ja jestem zagorzałem fanem całej serii, ale ten akurat tytuł jakoś nie zjednał sobie do końca mojej sympatii.

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 19 marca 2011, 20:26

strzelanie do siebie z muszkietów to już nie to samo
niby mam ale nie gram praktycznie wcale
"Wikingowie dzielili rany na ?miertelne i nieistotne i znaj?c ich do?wiadczenie pewnie mieli racj?. " Oggy

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 21 marca 2011, 13:30

MTW: Empires pożyczyłem, poleżał niezainstalowany i oddałem. To chyba oddaje całość mojego zainteresowania tym tytułem.

Hans696
Reactions:

Post autor: Hans696 » 21 marca 2011, 22:02

ETW był najbardziej niedopracowaną grą z jaką miałem do czynienia.

Z wywieszonym językiem czekałem na tą pozycję. Kupiłem, pograłem, wywaliło mnie bez save'u kilkadziesiąt razy, zmarnowałem wiele godzin na forum TW żeby się dowiedzieć co jest grane.. czekałem parę miesięcy i się zniechęciłem... w STW2 pogram, ale tak za parę miesięcy...

Tymczasem SS6.4:)
Windswept landscape, desolated mountain plateaus..

Denver
Reactions:

Post autor: Denver » 22 marca 2011, 07:30

Posiadając oba mam obawy przed powrotem do SS :/

Tyle tylko, że Shogun jest ograniczony wyłącznie do Japonii. Może to mnie przekona :)

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 15 kwietnia 2011, 00:28

Ukończyłem Fallout New Vegas

POLECAM

[center]Obrazek[/center]

vampire1308
Reactions:

Post autor: vampire1308 » 13 maja 2011, 13:05

a Ja właśnie instaluje Wiedźmina 1 część bo jest w miarę tania już:) a na 2 trochę poczekam chociaż premiera 17 maja:P zamierzam skończyć jedynkę i dopiero kupić 2:)

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 21 czerwca 2011, 15:53

Mocno wciągająca - dla tych którzy lubią pobiegać i postrzelać. Jest single player, jest multiplayer, jest dużo broni do wyboru i jeszcze więcej zombie do ubicia. To jest już 3 część gry.

http://saszombieassault3.com/play/

[center]Obrazek[/center]

p.s.
Poprzednie dwie z serii także polecam!

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 24 sierpnia 2011, 10:20

Czy ktoś grał z was w M:TWII Bellum Crucis ? Jakoś mam straszne problemy żeby pobrać moda z włoskiego serwera :] nie mówiąc już z megauoload (10Kb transferu.)

StainlessSteel 6.4 wkurza przy jednym ustawieniu. Jest tam wgrany mod który utrudnia zarządania generałami - efekt jest taki że buntują się, dostają negatywne cechy i kilka innych rzeczy, które skutecznie uniemożliwiają ich rozwój. Łącznie z głupimi eventami powodującymi spadki cech. Co ciekawe mod ten dotyczy tylko dla generałow gracza a nie komputera.
Efekt jest taki, że gracz posiada oddział generałów. którzy nie stanowią żadnej pomocy w bitwach, a nawet skutecznie pogarszają statystyki kierowanych wojsk, zaś komputer ma zajebistych wymiataczy ponieważ ten mod ich nie dotyczy. To chyba najgorszy pomysł jaki widziałem do Medievalu. Jeszcze miałby sens gdyby oddziaływał na wszystkich, a nie wybiórczo jak jest teraz.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2011, 10:26 przez ghasta, łącznie zmieniany 1 raz.

vampire1308
Reactions:

Post autor: vampire1308 » 09 września 2011, 08:35

Właśnie niedawno kupiłem sobie władce pierścieni "bitwa o śródziemie" trochę starawa gierka (2006) ale w miare grywalna... co prawda w niecały tydzień kończę ją już zupełnie to i tak mi się podoba.... teraz instaluje dodatek...

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 27 grudnia 2011, 11:34

A u mnie na tapecie ostatnio.

[table][tr]
[td]
[center]Diablo 2[/center]
Po wyczytaniu i wysłuchaniu na co drugiej stronie o grach peanów o Diablo 3 wyciągnąłem sobie Diablo 2. I zacząłem grę zabójczynią, której wcześniej nie tykałem. Nie sądziłem, że ta profesja przyniesie mi tyle radochy. Jeśli zostanie prawidłowo rozwinięta staje się naprawdę potężna i na poziomie trudności piekło spokojnie daje sobie radę. Szczęśliwie miałem z kim grać po sieci lokalnej (kolega grał paladynem) więc było ciekawiej niż na standardowym singlu. Wcześniej, jak próbowałem na piekle grać czarodziejką, nie dałem rady przejść pierwszego aktu.
Zaskakujące dla mnie jest to że gra, pomimo 10 lat na rynku, potrafi nadal tak bawić jeśli tylko weźmie się inną profesję. Kolejne kilka(naście!) godzin poszło z czapy na bardzo starą, ale jednocześnie dobrą, grę. Trzeba przyznać że Blizzard robi niesamowite zabijacze czasu. Zakończyłem grę bohaterką na 88lev.[/td]
[td]Obrazek[/td]
[/tr][/table]
[table]
[tr]
[td]Obrazek[/td]
[td]
[center]Supreme Commander [/center]
A jako że przygoda z Diablo skończyła się w zeszłym tygodniu wyciągnąłem Supreme Commander (wersję z CDAction). No ja cię kręcę. czego ja w tą grę nie grałem wcześniej! Tak dobrej zabawy przy strategii nie miałem od czasów M.A.X 2, Battle for Wesnoth i podobny gier jak Total Anichilation, który jest dla SC swego rodzaju pierwowzorem. O ile StarCraft od pewnego momentu (znowu ten Blizzard) jest grą zręcznościową tak w SC nie da się wygrać po prostu szybciej klikając myszką. Tutaj naprawdę ważny jest odpowiedni dobór sił, rozpoznanie wroga i szybkość oraz moment ataku. Za mną pierwsze kroki w kamapani, a już widzę, że żenujące 'strategie' jakie stosuję działają na co najwyżej słabo bronione bazy i komputerowego (mało spostrzegawczego) gracza. Jeszcze nie sprawdzałem jak komputer zachowa się w grze 1:1 w trybie potyczki ale podejrzewam, że równo mi nastuka . Jeśli jednak ktoś lubi strategie to ta gra jest warta spędzenia przy niej paru godzin. Ubaw po pachy. Gra zostanie pewnie na długo na moim dysku[/td]
[/tr]
[/table]
[table][tr]
[td][center]Just Case[/center]
Będziecie zdziwieni ilością, ale w międzyczasie jeszcze jedna gra przewinęła się przez mojego kompa. Było to Just Case (też wersja CDAction). Chciałem pograć w grę prostą, przyjemną, bez zbytniego zadęcia, nie przygniatającą ciężkim klimatem. Padło na tego sandboxa. Pojeździłem, postrzelałem, odbiłem wyspę z rąk złego dyktatora i było fajnie. Może nie jest jakoś super zajebistą gierką, ale bawiłem się nie gorzej niż przy produktach Rockstar (tj. serii GTA). Początek był fajny, ale końcówkę to już wymęczyłem i grę udało mi się zakończyć głównie dzięki temu że znalazłem błąd umożliwiający startowanie zwyczajnym myśliwcem podjeżdżając pod wzgórze. Strasznie przeszkadzało mi w tej grze ograniczenie ilości amunicji którą może ponieść gracz, pewnie jakbym poszukał to jakiś mod by się znalazł na to ograniczenie. Po co to komu w grze, gdy można lecąc na spadochronie odpiąć go, złapać się z tylnego statecznika przelatującego śmigłowca, a następnie wskoczyć (!) do środka tego pojazdu, wyrzucić pilota i przejąć stery. Ale dla odstresowania zabawa jest przednia[/td]
[td]Obrazek[/td]
[/tr][/table]

p.s.
Screeny nie są z moich gier :P

Araven
Reactions:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post autor: Araven » 27 grudnia 2011, 11:51

Ghasta ja gram w Bellum Crucis 6.2 to mój ulubiony mod. Niedługo powinno być Bellum Crucis 6.3. Pozdrawiam.

ghasta
Reactions:
Kontakt:

Post autor: ghasta » 27 grudnia 2011, 13:57

A mi dalej BC nie udało się pobrać i nie gram chwilowo w TotalWar. Zresztą od 100 tury czas poświęcany na rozegranie jednej tury jest zbyt duży. Co to za radocha (przy moim tempie grania) grać tydzień żeby ugrać 10 tur.

Jeszce Skyrim chodzi mi po głowie, ale poczekam aż stanieje. Nie mam zamiaru wydawać > 100 pln na gierkę.

ODPOWIEDZ