"Możesz wejść panie Elimanalu. Ja tu w drzwiach postoję i przypilnuję, żeby się nie zamknęły."
Entis zostanie przy drzwiach. Oparty o framugę drzwi, blokuje ciałem skrzydło drzwi, żeby się nie zamknęło.
Opiera się o włócznię i wygląda przy tym jak stojący na straży zmęczony wartownik.
Serce labiryntu
-
BAZYL
- Site Admin
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/bazyl
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 61 times
- Kontakt:
Re: Serce labiryntu
- Droga jest wolna, można wchodzić, ale nie właźcie na dywan - ani chybi coś się pod nim znajduje. Później go zwiniemy i zajrzymy pod spód, póki co rozejrzę się jeszcze po całym pomieszczeniu.
Człowiek postanawia obejść dookoła komnatę (wciąż patrząc uważnie pod nogi) i obejrzeć ściany. Jeśli nie znajdzie nic szczególnego, podejdzie do jednego kufra i sprawdzi go dokładnie. Jeśli to ma znaczenie, niech to będzie kufer znajdujący się na ilustracji wyżej.
-
deliad
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/deliad
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 52 times
Nyrres mrucząc pod nosem ruszył w stronę sań z plecakiem i po chwili wrócił. Na tarczy rozwinął pergamin i obciążył kałamarzem, zagryzł język i począł skrzypieć na papierze piórem.
- Psia krew krótki tenczar wszystkiegom przetłumaczyć nie dał rady. Czar drogi więc końcówki trza się będzie domyślić, albo niechaj bystre oczy elfa pokażą czy są tyle warte co powiadają. Eliminatiel cho no tu i dopisuj co dasz radę wypatrzeć tobie będzie łątiwej bo to twój język. Skoro nie banialuki pisujeta to może to życiu i śmierci zdecydować, wię się nie ociągaj i nie grymaś. Dopisz też jeśli łaska pierwszą stronę we wspólnym. Bo pisaty chyba jesteś?
- Psia krew krótki tenczar wszystkiegom przetłumaczyć nie dał rady. Czar drogi więc końcówki trza się będzie domyślić, albo niechaj bystre oczy elfa pokażą czy są tyle warte co powiadają. Eliminatiel cho no tu i dopisuj co dasz radę wypatrzeć tobie będzie łątiwej bo to twój język. Skoro nie banialuki pisujeta to może to życiu i śmierci zdecydować, wię się nie ociągaj i nie grymaś. Dopisz też jeśli łaska pierwszą stronę we wspólnym. Bo pisaty chyba jesteś?
Tekst na pergaminie z lukami.
.. ... rozpaczy .... swe życie ... bardziej niż przodków dziedzictwo. By próby zakończyć szacunek okaż i ... ...padnij. ... po prośbie rzeknij – tarcza ma zbyt mała a oręż mój tępy.
.. ... rozpaczy .... swe życie ... bardziej niż przodków dziedzictwo. By próby zakończyć szacunek okaż i ... ...padnij. ... po prośbie rzeknij – tarcza ma zbyt mała a oręż mój tępy.
Chyba jest tu jakieś wyjście awaryjne z podziemia.
Na krawędź rozpaczy dotarwszy. Swe życie cenię bardziej niż przodków dziedzictwo. By próby zakończyć szacunek okaż i przed posągiem padniej na kolana, po prośbie rzeknij - tarcza ma zbyt mała a oręż mój tępy.
Na krawędź rozpaczy dotarwszy. Swe życie cenię bardziej niż przodków dziedzictwo. By próby zakończyć szacunek okaż i przed posągiem padniej na kolana, po prośbie rzeknij - tarcza ma zbyt mała a oręż mój tępy.
-
Shoikan
- Reactions:
- Nickpage: https://krysztalyczasu.pl/profile/Shoikan
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 7 times
-
mastug
- Reactions:
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 15 times
Eliminal zapisał odczytany elficki tekst na pergaminie:
"Gdyś lwem pośród owiec zaakceptuj żeś śmiertelny i ze śmiercią czas ci się pogodzić. Na ostatniego spoczynku miejscu z wiecznej krainy snów przynieś to czego za życia nie zdołał byś zdobyć. "
"Gdyś lwem pośród owiec zaakceptuj żeś śmiertelny i ze śmiercią czas ci się pogodzić. Na ostatniego spoczynku miejscu z wiecznej krainy snów przynieś to czego za życia nie zdołał byś zdobyć. "
-
Shoikan
- Reactions:
Bezpieczeństwa nie da się zdobyć za życia, ale nie lubię filozofii i nigdy nie lubiłem, a we śnie zawsze jesteśmy bezpieczni. Nawet jeśli najgorszy potwór goni nas we śnie to nigdy nas nie dogoni i nigdy nie zrobi nam krzywdy.
-
Shoikan
- Reactions:
No dobra ale poważnie. Co wiemy o autorze tego wpisu? Przygląda się posągowi.
Dla kogo miała być próba, raczej nie dla przypadkowych osób.
Czy szkliste istoty są częścią próby? Czy ofiarami, które jej nie przeszły?
Do tego dodajmy przypowieść o rozumie i odwadze. Niekoniecznie wszystkiego powinniśmy unikać. wskazuje dywan
Na przykład to, czy nie za bardzo rzuca się w oczy jak na pułapkę? A może tam jest wyjście lub są odpowiedzi?
Dla kogo miała być próba, raczej nie dla przypadkowych osób.
Czy szkliste istoty są częścią próby? Czy ofiarami, które jej nie przeszły?
Do tego dodajmy przypowieść o rozumie i odwadze. Niekoniecznie wszystkiego powinniśmy unikać. wskazuje dywan
Na przykład to, czy nie za bardzo rzuca się w oczy jak na pułapkę? A może tam jest wyjście lub są odpowiedzi?